reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Po wcześniejszej informacji - smutnej Informacji nie mogłam spać .
Już szukałam na szybko w necie detektora tętna... Aleeeeee emocje opadły i w końcu nie kupiłam... I teraz bije się z myślami czy dobrze zrobiłam ....

Mi się śniło, że zaczęłam krwawić. Obudziłam się cała spanikowana.

A detektor nic teraz nam nie da. Na tym etapie lekarze nic nie są w stanie pomóc jak tętno zniknie albo osłabnie - trzeba wierzyć, że dzidziuś tam jest w środku cały i zdrowy. A za parę tygodni będziemy już parę razy dziennie czuć ruchy i jak nas coś zaniepokoi, to popukamy w brzuch, żeby się bobas obudził i zareagował :-) Koleżanka tak ostatnio się zestresowała, że coś jest nie tak (28 tydzień). Popukała w brzuch, zjadła coś słodkiego i dostała kopa w wątrobę w odpowiedzi [emoji1]

reklama
A jeszcze jedna myśli mnie męczy..... Czy prowadzicie swoje ciąże w Medicover np. Warszawa ? Czy robiliście tam USG w 12 tyg i teraz połówkowe ? Jesteście zadowolone z jakości badania ?
Ja medicover w lodzi, ale teraz sie ciesze ze nie robia tam usg... U mnie daja skierowanie do bardzo dobrej prywatnej pracowni diagnostycznej gdzie maja swietny sprzet i lekarzy. Moze spytaj czy nie mogliby Ci w ramach pakieru wystawic gdzies na zewnatrz skierowania jak nie jestes zadowolona?

A jeszcze jedna myśli mnie męczy..... Czy prowadzicie swoje ciąże w Medicover np. Warszawa ? Czy robiliście tam USG w 12 tyg i teraz połówkowe ? Jesteście zadowolone z jakości badania ?
Ja się wypowiem, choć nie w Warszawie byłam, a w krakowskim Medicoverze w pierwszej ciąży, ale u nas były bardzo, bardzo dobre te Usg prenatalne i połówkowe. Byłam z nich bardzo zadowolona, sprzęt świetny, a lekarze jeszcze lepsi (przynajmniej ta babka u której byłam, a ona nawet nie była najbardziej oblegana). Myślę, że w Warszawie powinno być jeszcze lepiej, bo przecież wszystkie nasze gwiazdy telewizyjne chodzą do warszawskiego Medicoveru :-D

Ja robiłam w pierwszej ciąży wszystkie ważne usg w szpitalu u dr Sołowieja. On jest tam najlepszy i ja byłam zadowolona bardzo. W tej usg w 12 tc tez u niego i tez zadowolona. On jest małomówny ale za to rzeczowy. Jeszcze Pietrasik jest w ok. Innych nie znam. A Ty robiłaś czy sie przymierzasz?

Cześć Dziewczyny, czy macie czasem takie kłucie w dole brzucha ? Byłam z tą sprawą u lekarza, nie wie co to jest i nic w tym temacie nie powiedział. Zastanawia mnie co to może być ? Któraś tak ma ? Wiecie coś ...??

Dodam że trwa to kilka sekund i mija.
Ja mam kłucia non stop, ledwo chodzę, bo tak mnie więzadła kłują. Tylko jak siedzę i leżę i się nie ruszam nie boli. A przekręcanie się, pochylanie - to już festiwal kłucia. Ciągle na dole i w pachwinach.

Miao wprawdz czy jeszcze jest dany rozmiar z tego modelu. Jak jest to wymień. A jak nie to napraw :)

Co do Lidla, wczoraj się wybrałam. Ale kupiłam rampersy dla synka na 86, teraz nic dla bobasa w brzuchu nie kupiłam bo płci nie znam. Mam nadzieję dowiedzieć się w poniedzialek :)

reklama
Ja prowadzę. I jesli chodzi o usg w 12 tyg, to jestem zadowolona. Nie wiem jak będzie teraz w 20, ale wydaje mi się, że nie bez powodu wysyłają na te usg do szpitala Medicover, tam z tego co zauważyłam jest lepszy sprzęt-piszę tu oczywiście o Warszawie. Zdjęcia są bardzo wyraźne. Jedyne, co mnie wkurza, to to, że moja prowadząca nie ma aparatu i nie robi mi na każdej wizycie usg.
Pamietam na jakim sprzęcie mialam badania 5 lat temu robione...dobrze, że nie byłam wtedy w ogóle świadoma wielu rzeczy.

Do góry