reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Co do SN i CC.

przy pierwszym synu powinna miec CC, ale zostalam olana przez lekarzy a potem juz nie bylo wyboru.Rodzilam dlugo, meczylam sie, mdlalam z wysilku. Synek urodzil sie wyziebiony a ja dostalam krwotoku. Usiasc moglam dopiero po 3 miesiacach, bol w kroczu odczuwalam najmniej rok. Jak chcialam siusiu musialam od razu leciec, bo bol byl nie do wytrzymania.

Podczas drugiej ciazy od 35 tc lezalam w szpitalu. W sumie przez prawie miesiac zakolegowalam sie z ciezarnymi weterankami oddzialu min z dziewczyna, ktora lezala po komplikacjach po CC i choc namawiano mnie na rozwiazanie ciazy w 35 tc przez cc uznalam, ze nie. Urodzilam w 2,5 h. Kikka godzin pozniej siedzialam ba pupie i jadlam sniadanie. Tydzien pozniej jezdzilam na rowerze. Lekarz, ktory odbieral moj porod powiedzial, ze 'przy okazji szycia (zaczelam. pekac wiec mnie nacieto, choc nie chcialam na tonwyrazic zgody) poprawil to i owo po poprzednim razie'. Co zrobil nie wiem. Ale komfort zycia mega mocno na plus. Teraz gin prowadzaca sugerowala mi, ze moge miec cc, ale nie chce.CC mnie przeraza jak malo co.

reklama
Hej, witam nowe mamy, jesli chcecie byc na pierwszej stronie to podajcie swoje dane, wiek, TP, jesli znacie to plec dziecka i czy jest to wasze pierwsze dziecko, jesli nie to fajnie tez wiek dziecka podac :)
Mysle, ze najlepiej bedzie jak bedziemy z szalona aktualizowac co niedziele, bo w tyg zawsze jakas info o plci jest :)
Ja bylam dzis na wizycie, bez usg. Wyniki badan ok, szyjka ok, dno macicy na swoim miejscu :) teraz dentyste i okuliste zaliczyc i wizyta za 4 tygodnie :)
Ok

Ok jak ja Cię doskonale rozumiem :) jest taki wątek tutaj aby forum 'Czy można zaplanować płeć dziecka'. To tam za poradami dziewczyn naprawdę starałam się zrobić możliwie wszystko aby był choć jeden pierwiastek męski w rodzinie :D i wychodzi na to, że nie ważne jak, kiedy, dieta, itd i nas są córki i tyle :D
Ale doskonale Cię rozumiem. Bo człowiek się cieszy, że dziecko zdrowe bo to najważniejsze a jednak gdzieś tam każdy z nas przy kolejnymi dziecku liczy na i ta druga płeć ;) u nas niestety do całości dochodzą bardzo niefajne reakcje ludzi z otoczenia na wieść że pewnie 3cia córka ... Ale trzeba mieć grubą skórę :)
Dokladnie. Ostatnio moja babcia mowi ze ma.byc chlopak bo nastepnej dziewczynki juz nie chcą. Niby zart ale jakos tak przykro. Ja ja bede kochac tak samo.jak.poprzednie dwie.
Lekarz niestety doradza mi stylizacje bo trzeciej cesarce, bo niestety czwarta bedzie niebezpieczna dla mnie, a ciąża moze byc zagrozona... Maz mowi ze mam.sie zdecydowac bo on sam.nie chce chowac dzieci jak mi sie cos stanie...

Już wam to kiedyś pisałam ale może nie chcecie mnie słuchać ;) morfologii i innych badań w ciąży nie trzeba robić na czczo... Jednie glukozę i później ten test glukozy to na czczo. Nawet mamaginekolog kiedyś o tym mówiła, a ja Wam o tym wcześniej pisałam ;) chcecie głodować proszę bardzo , ja w pierwszej ciąży się męczyłam i jeździłam na czczo bo nie wiedzialam że nie trzeba być...
Mi w lab kazali morfilogie robic na czczo

Witamy nowe mamy, tak sobie mysle, ze chyba u nas wiecej mam z dziecmi juz, ale dla mnie to super, wiecej sie mozna od Was dowiedziec[emoji5] ciesze sie tez ze wszystkich pozytywnych powrotow z IP i szpitali i trzymam kciuki za wizyty! U mnie wyraznie macica rosnie, jak leze na plecach, to pod zebrami jest dziura a potem polknieta pilka[emoji5] brzuch pobolewa i twardnieje czasem uplawow sporo, ale z tego co widze wiele z nas ma podobnie. Najgorzej jak nagle robi sie mokro i tylko sie marzy, zeby sprawdzic szybko czy wszystko ok...
Jak bylam na forum 4 lata temu jako pierworodka....to byla tylko 1 mama. JEDNA !!! ktora czekala na 3 dzieciatko...a teraz..... nie znam aktualnej statystyki i pewnie na sam koniec z ciekawosci dopuero policze jakie sa statystyki...ale obstawiam ze polowa to na 3 dziecko czeka... a najmniej tych co na 1.... bo ostatnio jak liczylam to tak po równo bylo wszystkich

Dokladnie. Ostatnio moja babcia mowi ze ma.byc chlopak bo nastepnej dziewczynki juz nie chcą. Niby zart ale jakos tak przykro. Ja ja bede kochac tak samo.jak.poprzednie dwie.
Lekarz niestety doradza mi stylizacje bo trzeciej cesarce, bo niestety czwarta bedzie niebezpieczna dla mnie, a ciąża moze byc zagrozona... Maz mowi ze mam.sie zdecydowac bo on sam.nie chce chowac dzieci jak mi sie cos stanie...

W Polsce mozna sie wysterylizowac? Znajoma chciala i uslyszala, ze to nielegalne w naszym kraju.

U nas przy drugim uslyszalam, ze musze byc rozczarowana, ze nie ma parki i zeby celowac w dziewczyne na trzeci raz.

Teraz uslyszalam, ze na dzieci jestem za stara i kobiety w moim wieku downy rodza...
Moja tesciowa w ogole udaje, zezadnej ciazy nie mai tylko mojemu mezowi sie pozalila, ze ona nikomu z rodziny nie mowi, bo to taki wstyd...Bo u nich nikt nie ma trojki dzieci, kazdy ma po jednym, dwojke najwyzej.
Mialam ochote cos powiedziec, ale zamilklam. Bo klocic sie z debilem to jak grac z malpa w szachy. Przegrac - kleska, a wygrac - watpliwy sukces.

reklama
Witaj,
7 lat starszak - we wrzesniu skonczy osiem. urodzilam go sobie w moje urodziny.
Mlodszy ma 16 miesiecy, mialbyc na urodziny meza, ale sie pospieszyl i nie wyszlo.
Juz wyliczylam jak pisalas posta o tym w ktorym roku badania robilas i jakie mialas prawdopodobienstwo..

Do góry