reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Jestem po.wizycie.wszystko dobrze i.dziewczynka..trzecia. cieszę ze ze zdrowa i w ogolee jakos tak mi szkoda ze to jednak nie chlopak... ale nie mam.co na r zekac

Gratuluje.Na czwartego dzidziusia musisz brac chlopa ktory zrobil min 2 synow :)
Najwazniejsze, ze zdrowa. I bedzie ekonomicznie :).
Szukaj plusow.

Ja tylko marze, aby zobaczyc 'kariotyp prawidlowy' q meski czy zenski to juz bez roznicy. Na wszelki wypadek przygotuje dwa dzidziusie - w blekicie i rozu.

Jestem po.wizycie.wszystko dobrze i.dziewczynka..trzecia. cieszę ze ze zdrowa i w ogolee jakos tak mi szkoda ze to jednak nie chlopak... ale nie mam.co na r zekac
Oj, będzie zgrana ekipa a za jakiś czas dziewczyny nie będą mogły bez siebie żyć. Plus ekonomia jak tu już było wspomniane. No i przede wszystkim - to zdrowa dziewczynka :) uszy do góry, możecie wybierać imię :)

Cesarka ...

1.Takie pytanko do mamusiek które dobrowolnie i same podjęły świadomie decyzję o CC... Żałujecie ?

2.Druga sprawa to czy to prawda że następny poród też już będzie CC że się nie da Sn kolejny raz ?

3. Oraz , że nastepna poród może być za 18 m-cy tj 1,5 roku po pierwszym CC ?

2. Mozna rodzic sn..po cc...jest duzo takich przypadków, ale po 1 cc moze rodzaca nie wyrazic zgody na sn..i robia cc
Ja nie wyrazilam zgody i miałam

3 a co djezeli bedzie wpadka szybciej...zalecenie jest taki zeby odczekac...im dluzej tym organizm ma wiecej czasu na regeneracje po wczesniejszym porodzie.. i trzeba pamiętać ze kazdego organizm jedt inny..w innej kondycji.... u mnie.
Przerwa miedzy 1 a 2 cc byla 2 lata i 2 miesiace,
a teraz bedzie 1 rok i 8 miesięcy....
Co do sn/ cc?? To jedt mega indywidualna sprawa....
Ja zdecydowanie wole cc niz sn, bo widzialam co sie dzialo z moim organizmem..jak dochodzilo do 10cm..co sie dzialo ze mna na skurczach partych.....ile to wszystko... trwalo...i jakie komplikacje byly... i mam po prostu traume......ale gdyby porod u mnie byl szybki np w 12 h...a jeszcze jakby dali znieczulonko jakiekolwiek... gdyby dziecko na max 4 partych juz wyszlo.... to szczerze nadal nie wiem co bym wolala..chyba sn... w wiekszosci przypadkow porody w miare szybko ida...moj organizm jest jakis nienornalny....

Ostatnia edycja:
Spoko wymienimy sie dziecmi nikt nie zauważy.... ja pewnie jutro dowiem sie ze 3 chłopak.... :p
A teoria ze 4 dni przed owulacja to dziewczynka ( bo silniejsze plemniczki) odejdzie do lamusa...

Ok jak ja Cię doskonale rozumiem :) jest taki wątek tutaj aby forum 'Czy można zaplanować płeć dziecka'. To tam za poradami dziewczyn naprawdę starałam się zrobić możliwie wszystko aby był choć jeden pierwiastek męski w rodzinie :D i wychodzi na to, że nie ważne jak, kiedy, dieta, itd i nas są córki i tyle :D
Ale doskonale Cię rozumiem. Bo człowiek się cieszy, że dziecko zdrowe bo to najważniejsze a jednak gdzieś tam każdy z nas przy kolejnymi dziecku liczy na i ta druga płeć ;) u nas niestety do całości dochodzą bardzo niefajne reakcje ludzi z otoczenia na wieść że pewnie 3cia córka ... Ale trzeba mieć grubą skórę :)

Ale dużo nas będzie z trojgiem dzieci! :D

Moja chodzi w ubraniach po bracie. Te typowe chłopięce np. koszule z kołnierzykiem albo spodnie w kant oddałam, ale moja córka autka lubi, więc jakieś zwykłe t-shirty z koparką też nosi. Zresztą, dużo kupowałam uniseksów w odcieniach zieleni albo ze zwierzakami itp. Typowe dziewczęce ubranka czasem dostaje na prezent, część do noszenia na co dzień, a część trzymam jako wyjściowe. Sama kupuję tylko jakieś perełki, którym nie mogę się oprzeć. I uwaga! Ulubiona czapka mojej córki wygląda mniej więcej tak (i jest o jakieś 3 rozmiary za duża, bo brat miał 5 lat jak ją nosił, a ona ma 2):
I520x520-czapka-chlopieca-psi-patrol-odziez-licencyjna-smyk.jpg
Hehehe
Moj syn mial przyniesc dzis do przedszkola nowa dzczoteczke do zębów....i nie zgadniecie jaki kolor wybral...... RÓŻOWY !! Kupilam....:) zaloze sie ze zaden chlopiec rozowej nie bedzie miał.... :)

reklama
Spoko wymienimy sie dziecmi nikt nie zauważy.... ja pewnie jutro dowiem sie ze 3 chłopak.... :p
A teoria ze 4 dni przed owulacja to dziewczynka ( bo silniejsze plemniczki) odejdzie do lamusa...

Uwierzcie mi że to jest tylko teoria :) jest tu na forum temat dot planowania płci :D w zasadzie każda teorie tam obaliliśmy haha :D moja córka jest z samiusienkiej owu a wedle teoria miał być chlopak ;)

Do góry