reklama
justyna612
Fanka BB :)
Ja od jakiegoś tygodnia też czuje większą wilgoć, to nie jest na razie bardzo uciazliwe. Wydzielina jest bialawa. Pamiętam z poprzedniej ciąży że też miałam coś podobnego i nic mi nie było. To był normalny objaw więc mam nadzieję że teraz jest podobnie. W środę idę do lekarza i upewnie się.Help....
ja kurde dalej jestem megaaa wilgotna aż czuje przez bieliznę że prawie przemaka lekko i ten dziwny śluz raz bardziej biały raz aż żółtawy ... Czy to infekcja grzybicza czasem jak żółty ? Miala któraś ?
Śluz rzadki , nie jest gęsty ciągnący ... ( Przepraszam za bezpośredniosc )
Mam uplawy, ale takie zwykłe, białe, bezwonne. Czułam pieczenie jak byłam w Holandii, ale przeszło
No to ja mam to samo to się nie obejdzie pewnie od globulek . Co Ci dała ? Jakie leki ?
Aga10_2018
Jestem, wróciłam po wizycie...
Jestem wściekła.
Tzn z jednej strony całkiem fajna lekarka teraz mi się trafiła. Specyficzna, starsza, ale czuję że się dogadamy. Konkretna.
Ale - moja kartoteka jest pusta. Nie ma wywiadu, nie ma badań, nie ma nic. Ta... Nie powiem nawet kto, poza założeniem mi karty ciąży dosłownie nic nie zrobiła.
Nowa gin się masakrycznie wkurzyła, ja też. Poqiedziala, że tak się nie robi, że ona to zgłosi. Tym bardziej, że nie zlecila mi badań, które miały być dawno zrobione...
Jak usłyszała, że nie byłam jeszcze badana ginekologiczne yo chwyciła się za głowę. I co się okazało? Mam tak zaawansowana grzybicę, że poqiedziala, że w całej praktyce lekarskiej czegoś takiego nie widziała. Dostałam receptę na leki dopochwowe, żel dla męża. Nie zrobiła cytologii bo poqiedziala, że przy takiej grzybicy cuda wyjdą.
Na szczęście z dzieckiem ok... Bardzo się ruszało, ciężko jej było pomierzyc wszystko ale jak z miesiączki termin 28.10, z prenatalnych 21.10 tak jej na dzisiaj z parametrów wyszedł 19.10
Nic nie mówiła o płci, ale też nie dopytywalam. Tak się wkurzyłam...
Co za babsztyl ta poprzednia !
Ale już się nie denerwuj. Najważniejsze, że z Dzidzią OK a grzyba szybko wypędzisz.
Najważniejsze, że jesteś już pod dobrą opieką i nic nie wydarzyło się po drodze!.
Cieszę się, że Maleństwo bryka !! :-))))
Oby to byla tylko grzybica. Dostałam skierowanie na HCV też teraz...
Hcv ? Skąd ten pomysł ? Nie robiłam tego badania ani w ciąży ani wcześniej...
To związane jest z tą brzybica ? Czy osobno ?
Dziewczyny! Już czuję! Czuję mojego aliena . Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Ja czekam na moją a ta już w piątek
Super gratulacje , dalej czekam ...
Ljanka
Doczekasz się i Ty :*)Super gratulacje , dalej czekam ...
NaturalnaMama
Zabij, nie pamiętam nazwy a zostawiłam receptę w aptece, bo nie mieli na stanie i musi mi zamówić. Jutro odbieram. Jakaś nazwa na P i są bardzo drogie - 6 szt. 45zl, muszę wziąć dwie paczki...No to ja mam to samo to się nie obejdzie pewnie od globulek . Co Ci dała ? Jakie leki ?
NaturalnaMama
Nie wiem, dostałam na HCV, HIV i odczyn Coombsa. Poqiedziala, że powinnam to miała mieć zlecone w pierwszym trymestrzeHcv ? Skąd ten pomysł ? Nie robiłam tego badania ani w ciąży ani wcześniej...
To związane jest z tą brzybica ? Czy osobno ?
reklama
Ka30sia
Ja uplawy też mam. Takie białawe, czasem bardziej żółte, ale żadnej grzybicy itp mi nie stwierdzono:/ byłam w piątek na wizycie, cytologia w porządku. Czytałam też o tym w necie, podobno normalne. Śluz ma chronić przed zakażeniem, no chyba że jest zielonkawy, twarozkowaty albo brzydko pachnie. Miałam liczne bakterie w moczu, ale po powtorce badania wyszły pojedyncze.