reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja miałam przejścia po pierwszym moje dramatyczne wyniki pappa A robiłam ze względu na pobyt w szpitalu na ostatnią chwilę teraz już tak nie chciałam. Dam znać też jestem w szoku jak to leci niedługo 20 tydzień A to już połówka ;-) wczoraj Was odpaliłem na komputerze i dopiero wątki wózków i wyprawkę i imion i książek przejzalam super pomocne to jest. Jak ja będę oglądać to będę modele spisywał i też coś wpisze co prawda bez doświadczenie ale zawsze coś. Lecę się ogarnąć bo do pracy trzeba powoli się zbierać ale dłużej nic do 14.00 nie zamierzam ;-) Na szczęście sama decyduje ile jestem w pracy [emoji41]

reklama
U mnie sprawdzone i Foresto i te najtańsze z zoologa, twist offy na kark i raz naqet jakieś tabletki działające od środka. Nic. Dalej się cholerstwa wbijają. W zeszłym roku rekord to było 13 wbitych kleszczy w jeden dzień.. Ja już nie wiem co robić, co miesiąc im tylko z duszą na ramieniu robię test na choroby odkleszczowe... :(

Według mnie foresto jest super ! . Ja kocham te obroże i nawet sobie bym założyła [emoji23] wszystkie psy moje ja miały. Ale kleszcz się czasem wbije, za to po dniu usycha i odpada

Dzień dobry.
U nmmjie dziś polowkowe martwiła się czy nie za wcześnie zapytałam lekarza i mnie uspokoił bo Pani dr bardzo dobrze ocenia serduszko i jeśli będzie za wcześnie to mnie wyśle do domu i każe jeszcze raz przyjść. Ja mam dziś 17t 6d . Trzymajcie kciuki. Dziś znowu upał z tego co widzę mam tylko nadzieję że to nie będzie najcieplejsze lato w historii [emoji57]
To ciekawe że jest aż taka rozbieżność w tych badaniach. Ja się z kolei zastanawiam nad swoimi czy nie za późno. Bo moje połówkowe będzie w 23 tygodniu [emoji50] 22.05 większość z Was już będzie po tym badaniu. A ja mam najstarszą ciążę w tej grupie. [emoji50] dziwne te terminy.

Według mnie foresto jest super ! . Ja kocham te obroże i nawet sobie bym założyła [emoji23] wszystkie psy moje ja miały. Ale kleszcz się czasem wbije, za to po dniu usycha i odpada
Nam już nawet nasza wet je odradza... Przez jakiś czas, fakt, działały. Ona też używała dla swojego psa. I ostatnio mi mówi, że poczuł się gorzej, zrobiła test i ma anaplazmoze.... :(
Na najmniejsze psy jeszcze to działa, ale ja mam jednego 20kg a drugiego 40kg i te kleszcze nawet przy wbiciu czasem nie zasychaly, piły normalnie krew :/ próbowałam już golic sierść tam gdzie obroża dotyka, żeby miała mocniejsze działanie, ale to też nic nie daje

To ciekawe że jest aż taka rozbieżność w tych badaniach. Ja się z kolei zastanawiam nad swoimi czy nie za późno. Bo moje połówkowe będzie w 23 tygodniu [emoji50] 22.05 większość z As już będzie po tym badaniu. A ja mam najstarszą ciążę wctej grupie. [emoji50] dziwne te terminy.
Okruszek, ja mam 12.06 [emoji14]

Nam już nawet nasza wet je odradza... Przez jakiś czas, fakt, działały. Ona też używała dla swojego psa. I ostatnio mi mówi, że poczuł się gorzej, zrobiła test i ma anaplazmoze.... :(
Na najmniejsze psy jeszcze to działa, ale ja mam jednego 20kg a drugiego 40kg i te kleszcze nawet przy wbiciu czasem nie zasychaly, piły normalnie krew :/ próbowałam już golic sierść tam gdzie obroża dotyka, żeby miała mocniejsze działanie, ale to też nic nie daje

A no to może dlatego ze duże są faktycznie. Moje psy miały 10,13,3 kg. I na nich działa super

A no to może dlatego ze duże są faktycznie. Moje psy miały 10,13,3 kg. I na nich działa super
No właśnie - przy takich prościej, bo mniej ciała do rozejscia się substancji i jest mocniej skoncentrowana :) . A to, że są odpowiednie przedziały wagowe dla większych psów to też tak nie do końca, bo działanie jest wtedy dużo słabsze. Nasza wet też ma psa około 20kg

reklama
Do góry