reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

O jaa kilka dni Was nadrabialam :D

A ostatnio w niedzielę po mszy podeszła do mnie nieznajoma pani (jak się potem okazało z Ugandy) i mówi: gratulacje! A ja na to: ale z jakiej okazji? A ona: ciąży! Więc pytam od kogo o tym słyszała, a ona: od nikogo, przecież widać, że się spodziewasz dziecka, gratuluję, to wspaniałe! :D

Chyba najbardziej mnie w tym ucieszył fakt, że najwyraźniej mój brzuch jednak wygląda bardziej na ciążę niż na to że się zapuściłam, skoro obca osoba nie boi się pogratulować :D

reklama
Ooo a ja ani razu w maku teraz to
nie byłam
Jakieś prawie rok temu może.
Ja to rzadko jem te rzeczy. Nie ciągnie mnie.
Hmmmm
Ja przed ciąża bardzo mało miesa jadłam. Choxiaz to z maka trudno nazwać mięsem... [emoji23] W każdym razie wysłałam męża, zjadłam i pół nocy spać nie moglam [emoji14] żołądek nie przyzwyczajony do takiej ilości śmieci ;)
Pisałyscie o makijażu, ja właściwie też się nie maluję. Tzn na codzień. Rzadko nakladam podkład i tusz na rzęsy - bo jeśli już, to jedyne czego używam.
U nas w końcu popadało w nocy i jest tak cudownie teraz, że chciałabym, żeby tak zostało [emoji14] dzisiaj muszę skoczyć do naszej Pani wet po zabezpieczenie dla psów na kleszcze, choxiaz powiem szczerze, że już wszystkiego próbowaliśmy, są zabezpieczanie regularnie, a mimo to regularnie je łapią :( rozmawiałam o tym w lecznicy i oni mówią, że jest masakra, te małe dziady są już tak zmutowane, że właściwie nie ma skutecznego środka.... :/

Ja do porodu w ogóle się tam nie ogoliłam, nie wiem nawet czy ktoś mnie tam golił przed nacinaniem krocza, raczej nie. Ale w niektórych szpitalach golenie to obowiązek...
Rolą włosów tam na dole nie jest właśnie ochrona przed infekcjami?
Na pewno ogilili przy nacieciu krocza, tyle że w czasie porodu dużo rzeczy umyka. :) ja nie pamietalam czy mi zmierzyli dziecko w skali appgar :)

Ja przed ciąża bardzo mało miesa jadłam. Choxiaz to z maka trudno nazwać mięsem... [emoji23] W każdym razie wysłałam męża, zjadłam i pół nocy spać nie moglam [emoji14] żołądek nie przyzwyczajony do takiej ilości śmieci ;)
Pisałyscie o makijażu, ja właściwie też się nie maluję. Tzn na codzień. Rzadko nakladam podkład i tusz na rzęsy - bo jeśli już, to jedyne czego używam.
U nas w końcu popadało w nocy i jest tak cudownie teraz, że chciałabym, żeby tak zostało [emoji14] dzisiaj muszę skoczyć do naszej Pani wet po zabezpieczenie dla psów na kleszcze, choxiaz powiem szczerze, że już wszystkiego próbowaliśmy, są zabezpieczanie regularnie, a mimo to regularnie je łapią :( rozmawiałam o tym w lecznicy i oni mówią, że jest masakra, te małe dziady są już tak zmutowane, że właściwie nie ma skutecznego środka.... :/
Na mój zwierzyniec nie działały żadne wcierki, drogie obroże itp a najtańsza obroża za 10-15 PLN. Dziwne, ale pomaga.

Właśnie już w dwóch sklepach facet powiedział że 100zl to opłata za mierzenie poza sklepem a 40zl ale przy jakiś beznadziejnych fotelikach. Trochę słabo. I że 100zl zwracają tylko okaże się że fotelik nie pasuje a nie ze zrezygnuje z zakupu.

Właśnie zastanawiam się nad maxi cosi ale wydają mi takie wąskie, że wydaje mi się że jak ubiore dziecku coś cieplejszego to go będzie gniesc z boku.
My mamy maxi cosi ale ten nie od 0kg......tylko kolejny
Roczniak teraz w zimowej kurtce jezdzil i okey. ..ale nie wiem jak te od 0kg

Na mój zwierzyniec nie działały żadne wcierki, drogie obroże itp a najtańsza obroża za 10-15 PLN. Dziwne, ale pomaga.
U mnie sprawdzone i Foresto i te najtańsze z zoologa, twist offy na kark i raz naqet jakieś tabletki działające od środka. Nic. Dalej się cholerstwa wbijają. W zeszłym roku rekord to było 13 wbitych kleszczy w jeden dzień.. Ja już nie wiem co robić, co miesiąc im tylko z duszą na ramieniu robię test na choroby odkleszczowe... :(

Czy któraś z Was jest drugi raz w ciąży i jest ok 16 tyg i 6 dni i nadal nie czuje ruchów ? Bo zaczynam trochę swirowac. Wieczorami i rano staram się coś wyczuć i nic!
Spokojnie
Ja mam dzis 16 i 6...3 ciaza i wlasciwie nic...wczoraj niby cos sie dzialo...ale chyba przez to ze 3 latek wbil mi sie lokciem w brzuch i awaryjne hamowanoe mieliśmy i pasy mnie scisnely... i nie wiem czy to ruchy czy jelita i żołądek..a.dzis nic....

Dzień dobry.
U nmmjie dziś polowkowe martwiła się czy nie za wcześnie zapytałam lekarza i mnie uspokoił bo Pani dr bardzo dobrze ocenia serduszko i jeśli będzie za wcześnie to mnie wyśle do domu i każe jeszcze raz przyjść. Ja mam dziś 17t 6d . Trzymajcie kciuki. Dziś znowu upał z tego co widzę mam tylko nadzieję że to nie będzie najcieplejsze lato w historii [emoji57]

Zapraszamy, ja jestem z Krakowa. Poproś Szalona aby dopisała Cię w pierwszym wątku.
Pozdrowienia
Kochane ja nie mam czasu dopisywac tak pojedynczo......to trzeba na laptopie..i hurtrem robić........ja z telefonu po nocach was tylko nadganiam :) i nadal niedoganiam... teraz na majowce jestesm... a jak wroce do domu... to ekipa remontowa z podwieszaniem sufitow wchodzi...i zaleglosci mi tylko urosną.... potem wyjazd mam kolejny potem 2 imprezy z okazji mojej 30stki... ja do sierpnia.. bede was tylko naaadganiac....moze ktoras nowa mama ma ochote te kilka nowych osob dopisac i uszeregowac w liscie ...i tutaj na watku wkleić jako aktualizacja..... Ja taka gotowa liste kopjuj wklej bede robić ....nadganiajac jak trafie na aktualizacje to ja skopjuje...

@Jaswww tej szewowej meza bym odsylala zdjecia wasze jak sobie super i szczesliwie czas spedzacie..... gyby to byla kolezanka a nie szefowa to nawygarnialabym jej...no ale to szefowa..o trzeba umiejętnie. Pokazac ze wy szczesliwi i ona szans nie ma...bo ewidentnie zarywa...a jak zobaczy ze zapatrzony jest w Ciebie to moze odpuści

reklama
Dzień dobry.
U nmmjie dziś polowkowe martwiła się czy nie za wcześnie zapytałam lekarza i mnie uspokoił bo Pani dr bardzo dobrze ocenia serduszko i jeśli będzie za wcześnie to mnie wyśle do domu i każe jeszcze raz przyjść. Ja mam dziś 17t 6d . Trzymajcie kciuki. Dziś znowu upał z tego co widzę mam tylko nadzieję że to nie będzie najcieplejsze lato w historii [emoji57]
Kurcze już polowkowe? Właśnie się zaczęłam zastanawiać, czy mnie za późno nie umówili, będę miała 21+3...

Do góry