reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Tesciowie chca wozek kupic,
Margonelka...ale rozumiem ze Ty wybierasz model, czy tesciowa ??
Jak ona zacznie mi narzucać jaki model to niech mnie w nos cmoknie i sama się nim buja. Ja wdziecznosc okazać umiem,ale nie jak jest mi coś narzucone :)

Zresztą ja nawet chyba wolałabym kupić uzywke na zimę,a potem już nową spacerowke. Ubranka też mam zamiar paka z olx kupić +jakieś reprezentacyjne nowe.
Laktator elektryczny mam niby jako uzywka kupiony,ale nawet raz nie użyty.

Widzę że leki w tym samym czasie nam przychodzą. Ja mam od dwóch dni aż wczoraj mąż na mnie nakrzyczal że innych pouczam A sama niepotrzebnie panikuje [emoji848] ja nie mam NIC dosłownie NIC weszłam na olx tam jest wszystko ;-) dużo kupię nowych ale na pewno na tak pakiet używany z OLX też się skuszę moja siostra wszystko sprzedaje po córce A ma naprawdę ładne rzeczy ja nie mam urazu do używek niestety dookoła same małe chłopaki więc gdyby był chłopak to już bym miała 70 % ;-) ja mam w czerwcu remont od lipca się tym zajmę jak już do pracy chodzić nie będę będzie na to czas ;-) nie panikujmy najważniejsze mieć pieniądze ba to przyznaczone kupić w 21 wieku to już nie problem. Powtarzam sobie to kiedy mnie atak paniki łapie polecam ;-)
O .a ja remont jeszcze w maju...sufitow podwieszanych mi sie zachcialo.....i kamoenia dekoracyjnego :)

Ostatnia edycja:
Jak dla mnie traktowanie fotelika samochodowego jak nosidełka to nieporozumienie - ja tego nie jestem w stanie unieść nawet z noworodkiem.

Znalazłam na allegro taki wózek:
Link do: Wózek Paradise MELODY gondola + fotelik POMP. KOŁA
w sensie gondola+fotelik,tylko ciekawe jaki ten fotelik. Bo właściwie dla mnie taka opcja była by duzo ciekawsza. Na wiosnę kupiłabym ładną spacerówkę bo tak po prawdzie te w zestawam kompletnie mi się nie podobają :/
Ja Ci to odradzam. Nie sprzedasz dobrze, bo firma "krzak", a i jak ludzie szukają samych gondol, to raczej chcą takie klasyczne wózki z super amortyzacją. Niby dobrze wyposażony w pokrycia, torbę itp., ale ostatecznie cena wcale nie jest jakaś super niska. Pomyśl o zakupie używanego - gondola się mało zużywa, nie powinna być obrzydliwa ;) A jaką spacerówkę masz na oku?

Jak dla mnie traktowanie fotelika samochodowego jak nosidełka to nieporozumienie - ja tego nie jestem w stanie unieść nawet z noworodkiem.

Ja Ci to odradzam. Nie sprzedasz dobrze, bo firma "krzak", a i jak ludzie szukają samych gondol, to raczej chcą takie klasyczne wózki z super amortyzacją. Niby dobrze wyposażony w pokrycia, torbę itp., ale ostatecznie cena wcale nie jest jakaś super niska. Pomyśl o zakupie używanego - gondola się mało zużywa, nie powinna być obrzydliwa ;) A jaką spacerówkę masz na oku?
Ja tylko dałam przuklad z all,tego z linku nawet bym nie kupiła:) myślę o uzywanym,przegladam. Nawet mniej żal by mi go było gdyby się umorusal. U nas na nowym domujest las,wlasciwie to dom w lesie z jednej strony z dojazdem asfaltem,a z drugiej leśne aleje.
Jeśli chodzi o spacerowke to nie mam pojęcia,liczę bardzo na Wasze rady na co zwrocic uwagę itp :)

Tylko i wyłącznie patrzeć jak fotelik wypada w testach adac - poniżej oceny 4 nie warto nawet patrzeć ;) niezawodne nadal są foteliki maxicosi cabriofix i pebble i cybex.
Cabriofix całym sercem odradzam. Miałam właśnie dla październikowego dziecka i w okolicach roczku musieliśmy zmienić, bo pasy były za krótkie i w ogóle jakiś za ciasny, a moje dziecko małe było (wtedy 3-10 centyl i z wagą i z wzrostem). Wiecznie spocone w tym foteliku, zwinięte i pokręcone - okropnie wspominam. Jedyny Maxi Cosi miało w Polsce opinię luksusu, ale jakbym teraz patrzyła na tę firmę to wyłącznie na ten najnowszy model Pebble Plus, bo on jest w trochę innej technologii zrobiony niż poprzednie. Macałam go i nawet brałam pod uwagę przy drugim dziecku, ale jednak zdecydowałam się na fotelik rozkładany Kiddy Evolution Pro 2 i to był bardzo dobry wybór. Córka ma 20 miesięcy i nadal w nim jeździ! Nie pociła się w nim mocno. Trzecie oczywiście będzie w nim też jeździć. Także @pat&mom jeśli zastanawiasz się nad Cybexem rozkładanym, to wiedz, że to fajny patent i 1000 lat postępu względem Maxi Cosi.

Polecam blog: Link do: Foteliki samochodowe oczami sprzedawcy
Trochę ostatnio zaniedbany, więc może nie być nowości, specyficzny humor autora, ale rozsądnie odnosi się do oferty fotelików.

Większość wózków posiada adaptery właśnie do maxicosi i taki fotelik można montować do wózka na szybkie wyjście.
Narazie skłaniam się ku cybexowi rozkladanemu żeby można było wpiąć do wózka rozłożyć fotelik i trochę dłużej pospacerować gdzieś zawsze wygodniej na płasko.
Aha! Nie wszyscy o tym wiedzą, że WIĘKSZOŚĆ adapterów które są reklamowane jako adaptery do Maxi Cosi pasuje też do Kiddy, BeSafe, Cybex! Ja tak właśnie woziłam swoje Kiddy, testowałam też BeSafe. A adeptery były niby tylko do MC. Zdarza się, że w niektórych wózkach coś nie pasuje, ale nie warto się koncentrować na MaxiCosi jako na jedynym rozwiazaniu, które można wpiąć na wózek - bo zwykle to nie jest prawda!

reklama
O .a ja remont jeszcze w maju...sufitow podwieszanych mi sie zachcialo.....i kamoenia dekoracyjnego :)
To jesteś odważna ja brudny remont w październiku miałam wymiany drzwi demolka w przedpokoju do tynku prawie się rozwiedlismy teraz tylko montowanie szaf i wymieniam fronty w kuchni no i malowanie pokoju dziecka ale to już na spokojnie w lipcu kiedy nie będę pracować wyprowadza się na kilka dni do mamy A mój mąż podziała;-) albo zostanę i mu na nerwach będę grać zobaczymy [emoji39]

Do góry