reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
A po jakim czasie ?

Piersi bolały mnie głównie w 1 trymestrze a sutki pod koniec 1 trymestru. Nie mogłam nosić stanika ....
Smarowałam oliwka ale dzięki temu tylko mi wyszły wypryski które do teraz się goja ;////
Może to zależy jak bardzo piersi rosną ? Moja są ogólnie duże wiec za bardzo nie urosły odkąd jestem w ciąży.

Mi na infekcję gin przepisał macmiror dopochowowo oraz po antybiotyku kapsułki również dopochowowo na uregulowanie ph. Nie zauważam już u siebie dziwnych uplawów, które miały konsystencję serka. Czytałam, że ten macmiror nie wnika do krwi, więc nie powoduje żadnych szkód, z resztą zaufałam lekarzowi.
. Tez dostałam ten lek w 8 tyg ciąży. Po zaaplikowaniu pierwszej globulki na drugi dzień trafiłam do szpitala z krwawieniem. Lekarz poinformował mnie ze tego leku nie można brać w początkach ciąży. Dodam ze to były globulki dopochwowe. Wiec konsultujcie i sprawdzajcie każdy lek w ciąży.

Mnie bolały tylko cyklu w którym miałam dostać okres a okazało się że jestem w ciąży. Ale teraz naprawdę jest to uciążliwe, mam nadzieję że to nie jakieś zapalenie bo są całe zaoognione i gorące :/

Piersi bolały mnie głównie w 1 trymestrze a sutki pod koniec 1 trymestru. Nie mogłam nosić stanika ....
Smarowałam oliwka ale dzięki temu tylko mi wyszły wypryski które do teraz się goja ;////
Może to zależy jak bardzo piersi rosną ? Moja są ogólnie duże wiec za bardzo nie urosły odkąd jestem w ciąży.

A staniki już powymieniałyście na większe? Jeśli nosicie ze sztywnymi miskami, to wybierajcie takie bez szwów w środku miski, to da trochę ulgę brodawkom.

A staniki już powymieniałyście na większe? Jeśli nosicie ze sztywnymi miskami, to wybierajcie takie bez szwów w środku miski, to da trochę ulgę brodawkom.
Ja wymieniłam już dawno, ale cały czas mnie bolą. Może trochę mniej niż w pierwszym trymestrze, ale jednak ciągle.

Apropo termomixa to napewno jesli ktos nie potrafi i nie lubi gotowac jest mega ulatwieniem i moze dzieki temu urzadzeniu w koncu sie zechce ( moja bratowa tak miala) ja gotuje duzo i roznie i bez termomixa mozna sobie wysmienicie radzic to urzadzenie poporstu super hiper ulatwia prace w kuchni ludziom ktorzy lubia i potrafia gotowac. Ale jako kwestia ulatwienia bo gotuje sie na patelniach i w garnkach tylko tak mozna zrobic wysmienite jedzenie. Zaden szef kuchni calego dania w termomixie nie zrobi [emoji6]

My kupilismy termomix jak urodzil sie syn i gotowanie zdrowo dla niego od papek na poczatku po normalne ale zdrowe obiady na parze trwaja gora 20 min za co kocham termomix bo do tego nie mam sprzatania.
Zdrowe koktajle, wypieki itp dla mnie to MEGA wygoda poprostu ale to wszystko jasna sprawa mozna zrobic tez normalnie[emoji106] [emoji6]

reklama
Do góry