reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

O to super :-) z lepszym samopoczuciem to i ciążę się przyjemniej przeżywa:)

Ano jest. Czasem stoję i stoję i stoję. Jeszcze mi się nie zdarzyło,zeby ktoś przepuscil mnie w kolejce albo kasjerka poprosila z niej.
No ale jak to usłyszałam w aptece pelnej emerytów(bylam w kolejce 23),ciąża to nie choroba....
A nie jest tak ze w aptece musza przepuscic ?? Bo jest ten sapis.. k9lejka do specjalistow... ( ale nie do recepcji zeby sie zapisac) i drugi podpunkt. Kolejki costam farmacjia....

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Wiem , że są mamy wśród nas na własnej działalności dłużej niż rok. Jak opłacanie sobie składkę? Ja od września podwyższyłam, planuje do końca czerwca pracować i zastanawiam się czy teraz na te 3 miesiące jeszcze nie odnieść żeby średnia wyszła wyższą do macierzyńskiego i L4 ale boję się że ZUS mnie posadzić o wyłudzenie. Znajoma mi mówi że to ja jako przedsiębiorca decyduje i jeśli mnie stać to mogę podnieść ile chce i nic mi nie zrobią. A wy jak to rozumiecie wiem że mamy księgowe minimum dwie doradzicie coś w temacie ???

Ja mam 1 a dziewica nie jestem [emoji12] także chyba to jednak nie reguła [emoji6]

Ja zawsse mialam 1
Po 1 porodzie mialam 3 przez rok..mialam wycinki pobierane 2 razy....potem mialam grupe druga w drugiej ciazy
A teraz w 3 ciazy mam juz grupe 1 :)

Grup jest 4.. i 4 to rak..a 3 grupa to moze byc, ale nie musi byc rak

Co do uprzywilejowania to wczoraj w Rossmanie kasjer zgłupiał bo czekało nas 2 z brzuchami i 2 z maluszkami w wózkach...aż się zaczęłyśmy śmiać bo patrzył na nas wszystkie i stwierdził "kurcze zgłupiałem i nie wiem którą pierwszą"...na co my " po kolei":)

A rano w lab.przyszło małżeństwo z 2latkiem i mama grzecznie pyta czy ludzie przepuszczą bo mały głodny...na co jakiś emeryt stwierdził "przecież my tu wszyscy ma czczo" komedia :) Ale przepuścił komentując, że długo siedzą...że mały wyje i takie tam.

reklama
Ja już z 10 lat nie robiłam cytologii, której wynik był numerem grupy - u mnie podają w innym systemie, bardziej opisowym. W tej skali, o której Wy piszecie to chyba grup jest 5.

Wg standardów u mojego gina w ciąży robi się raz cytologię i 3 razy wymazy: w I trym, w II trym i w III trym (ten jest na GBS celowany). Ja chyba częściej będę miała wymazy ze względu na krwawienie, bo taka krew to świetna pożywka.

A rano w lab.przyszło małżeństwo z 2latkiem i mama grzecznie pyta czy ludzie przepuszczą bo mały głodny...na co jakiś emeryt stwierdził "przecież my tu wszyscy ma czczo" komedia :) Ale przepuścił komentując, że długo siedzą...że mały wyje i takie tam.
Dokładnie! Nie dość, że dziecko może mieć stracha, to przecież nie zapanuje nad uczuciem głodu i wiadomo, że będzie płakać.

Do góry