reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

A jak beda brudne to wypadna ???? Olej to sa naprawde wazniejsze rzeczy !!!

Wiesz co nie o to chodzi..po zimie..jest czarny syf na parapetach..ramach okien.....bo ludzie w okolicy pala tym czym nie powinni..i osad jest wlasnie na oknach i parapetach...a my to wdychamy...bo latem sie uchyla i otwiera okna..o zdrowie chodzi...ja tego nie bede myc...zaplace..i to zrobi ktos za mnie...

reklama
Wiesz co nie o to chodzi..po zimie..jest czarny syf na parapetach..ramach okien.....bo ludzie w okolicy pala tym czym nie powinni..i osad jest wlasnie na oknach i parapetach...a my to wdychamy...o zdrowie chodzi...ja tego nie bede myc...zaplace..i to zrobi ktos za mnie...
Ja mieszkam na 15 pietrze , moje okna dwie godz po myciu są już zakurzone .... chyba zamontuje rolety żeby na nie nie patrzeć :D

Myślę, że lekarz to tylko lekarz....chociaż mojej koleżanki mąż i mojej szefowej brat są ginekologami. Często mam z nimi kontakt i nie potrafiłabym do nich siąść na fotel :)
Po receptę lub na kons tak ale na badanie już chyba nie :)
Tez bym miala opory.. tak po prostu
Chociaz wiedzialabym ze to ixh zawod..i soe naogladaja codziennie....

Ech nadrobiłam jakieś ostatnie 30 stron i więcej na razie nie mam siły :p

Mi nie robili tu jeszcze ani razu badania moczu... morfologię mi zrobił pulmonolog raz. A tak tylko badali progesteron. Sama w Polsce zrobiłam badania na te różne toksoplazmozy i cytomegalie itp., ale poza tym nic innego jak dotąd. No i tarczycę badam, ale dlatego, że mam hashimoto. Ale widzę, że mają jakiś schemat działania to, bo w maju jakieś kolejne badania krwi mi zapowiedzieli, ale nie wiem jeszcze jakie :p Dopytywałam, czy inne badania nie są konieczne kilka razy i stwierdzili, że nie. Ale wykwalifikowani są i doświadczenie ewidentnie mają, a ja i tak nie mam alternatywy więc ufam, że będzie dobrze ;)

No dokładnie, bez przesady. Miedzy 14 a 27tc mozna spokojnie latac, wiadomo lot musi byc możliwe jak najkrotszy, max 4h [emoji4]
Ja to chyba jestem niepoważnym rebelem, bo miałam lot z przesiadką 9 h + 2 h i to dwa razy w ciągu tygodnia na przełomie 1 i 2 trymestru, a jeszcze jeden taki planuję na przełom 2 i 3 trymestru... Ale w sumie podczas tych lotów czułam się dobrze, a dodam, że miałam z ciążą wcześniej problemy... Więc co prawda nie będę przekonywać, że u każdego lot jest super bezpieczny, bo wiadomo, każda sytuacja jest inna, ale daję jednak jakieś świadectwo, że panikować przesadnie też nie ma co ;)

Dziewczyny czy ginekolog oprócz usg bada Was tez "ręka?

Mnie jak dotąd bądali tylko 2 razy, brzuch miałam "macany" raz tylko, ostatnio.

Wiesz co nie o to chodzi..po zimie..jest czarny syf na parapetach..ramach okien.....bo ludzie w okolicy pala tym czym nie powinni..i osad jest wlasnie na oknach i parapetach...a my to wdychamy...bo latem sie uchyla i otwiera okna..o zdrowie chodzi...ja tego nie bede myc...zaplace..i to zrobi ktos za mnie...

Słusznie i naukowo z tymi oknami.
Nie przemęczaj się już!
Jesteś kobieta na medal z dwójką takich szkrabów i trzecią księżniczką w drodze.
Nie ma związków idealnych i facetów i kobiet idealnych.
Ja w to nie wierzę.
Jak ktoś mówi, że jest super extra fantastycznie, po prostu chce zachować szczegóły dla siebie :-D
Niektórzy nie potrafią tak wprost.
Powiem, że mi się marzy Dzidzia po Dzidzi.
Żeby była taka różnica z 17 miesięcy.
Jak Cię czytam i widzę to jest to możliwe ale też widzę jak to trzeba wszstko logistycznie ogarniać.

Oby ten na górze dał siły i zdrowia bo rodzina to największa wartość i warto się starać. Walczyć o szczęście.
Dbaj o siebie!

Ja kwas jadłam od początku listopada bo się staraliśmy, także chyba będzie ok.
Jadłam jak szalona kiwi i wyczytałam, że tam sporo kwasu foliowego jest.. Jeszcze organizm wyszukiwał :p
Ja tez pół roku wczesniej bralam filok a na pierwszej ciążowej wizycie kazał mi brać mollers mama i pytalam ostatnio i mam brać dalej. A kiwi to kilogram na dzień pochlaniam:p

Latem byliśmy z mężem w Zakopcu i widziałam kobietę w 7 mscu. Masakra! Wchodzilismy na Giewont. Dla mnie to już skrajna nieodpowiedzialność. Nawet obuwia nie miala dostosowanego w góry..
Pomyślałam najpierw, że może ona wprawiona w bojach i jeśli przed ciąża dużo chodziła to dla niej to normalne, ale jeśli nawet butów nie miała odpowiednich, to na pewno turystka, a to już odpowiedzialne nie jest... Tym bardziej w lecie, gdzie upał i o zaslabniecie nie trudno...

Dziękuję, muszę coś kupić bo słaba jak mucha jestem. Mam nadzieję, że do niedzieli będzie lepiej, bo nie wyobrażam sobie lecieć samolotem w takim stanie...
Jeżeli wymioty trwają dłużej niż 12 h to idź do szpitala lub swojego lekarza pierwszego kontaktu. Ja przy takich wymiotach, kilka razy gdy nie byłam w ciąży od razu zastrzyk przeciwwymiotny i pod kroplowke szłam. Nie ma żartów

reklama
Ja doskonale pamietam swoj pierwszy zakup... polarowy kocyk kubusia puchatka. Taki grubszy i 2 bodziaki :) sentyment jest
Na początku ciąży postanowiliśmy, że zakupy zaczniemy robić na przełomie 5/6 msc. Ale jak pojade 8 maja na wizyte i w końcu poznam płeć- mam nadzieję- to chyba nie wytrzymam i jednak coś kupie

Do góry