reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

A jak beda brudne to wypadna ???? Olej to sa naprawde wazniejsze rzeczy !!!

Wiesz co nie o to chodzi..po zimie..jest czarny syf na parapetach..ramach okien.....bo ludzie w okolicy pala tym czym nie powinni..i osad jest wlasnie na oknach i parapetach...a my to wdychamy...bo latem sie uchyla i otwiera okna..o zdrowie chodzi...ja tego nie bede myc...zaplace..i to zrobi ktos za mnie...

reklama
Wiesz co nie o to chodzi..po zimie..jest czarny syf na parapetach..ramach okien.....bo ludzie w okolicy pala tym czym nie powinni..i osad jest wlasnie na oknach i parapetach...a my to wdychamy...o zdrowie chodzi...ja tego nie bede myc...zaplace..i to zrobi ktos za mnie...
Ja mieszkam na 15 pietrze , moje okna dwie godz po myciu są już zakurzone .... chyba zamontuje rolety żeby na nie nie patrzeć :D

Myślę, że lekarz to tylko lekarz....chociaż mojej koleżanki mąż i mojej szefowej brat są ginekologami. Często mam z nimi kontakt i nie potrafiłabym do nich siąść na fotel :)
Po receptę lub na kons tak ale na badanie już chyba nie :)
Tez bym miala opory.. tak po prostu
Chociaz wiedzialabym ze to ixh zawod..i soe naogladaja codziennie....

Ech nadrobiłam jakieś ostatnie 30 stron i więcej na razie nie mam siły :p

Mi nie robili tu jeszcze ani razu badania moczu... morfologię mi zrobił pulmonolog raz. A tak tylko badali progesteron. Sama w Polsce zrobiłam badania na te różne toksoplazmozy i cytomegalie itp., ale poza tym nic innego jak dotąd. No i tarczycę badam, ale dlatego, że mam hashimoto. Ale widzę, że mają jakiś schemat działania to, bo w maju jakieś kolejne badania krwi mi zapowiedzieli, ale nie wiem jeszcze jakie :p Dopytywałam, czy inne badania nie są konieczne kilka razy i stwierdzili, że nie. Ale wykwalifikowani są i doświadczenie ewidentnie mają, a ja i tak nie mam alternatywy więc ufam, że będzie dobrze ;)

No dokładnie, bez przesady. Miedzy 14 a 27tc mozna spokojnie latac, wiadomo lot musi byc możliwe jak najkrotszy, max 4h [emoji4]
Ja to chyba jestem niepoważnym rebelem, bo miałam lot z przesiadką 9 h + 2 h i to dwa razy w ciągu tygodnia na przełomie 1 i 2 trymestru, a jeszcze jeden taki planuję na przełom 2 i 3 trymestru... Ale w sumie podczas tych lotów czułam się dobrze, a dodam, że miałam z ciążą wcześniej problemy... Więc co prawda nie będę przekonywać, że u każdego lot jest super bezpieczny, bo wiadomo, każda sytuacja jest inna, ale daję jednak jakieś świadectwo, że panikować przesadnie też nie ma co ;)

Dziewczyny czy ginekolog oprócz usg bada Was tez "ręka?

Mnie jak dotąd bądali tylko 2 razy, brzuch miałam "macany" raz tylko, ostatnio.

Wiesz co nie o to chodzi..po zimie..jest czarny syf na parapetach..ramach okien.....bo ludzie w okolicy pala tym czym nie powinni..i osad jest wlasnie na oknach i parapetach...a my to wdychamy...bo latem sie uchyla i otwiera okna..o zdrowie chodzi...ja tego nie bede myc...zaplace..i to zrobi ktos za mnie...

Słusznie i naukowo z tymi oknami.
Nie przemęczaj się już!
Jesteś kobieta na medal z dwójką takich szkrabów i trzecią księżniczką w drodze.
Nie ma związków idealnych i facetów i kobiet idealnych.
Ja w to nie wierzę.
Jak ktoś mówi, że jest super extra fantastycznie, po prostu chce zachować szczegóły dla siebie :-D
Niektórzy nie potrafią tak wprost.
Powiem, że mi się marzy Dzidzia po Dzidzi.
Żeby była taka różnica z 17 miesięcy.
Jak Cię czytam i widzę to jest to możliwe ale też widzę jak to trzeba wszstko logistycznie ogarniać.

Oby ten na górze dał siły i zdrowia bo rodzina to największa wartość i warto się starać. Walczyć o szczęście.
Dbaj o siebie!

Ja kwas jadłam od początku listopada bo się staraliśmy, także chyba będzie ok.
Jadłam jak szalona kiwi i wyczytałam, że tam sporo kwasu foliowego jest.. Jeszcze organizm wyszukiwał :p
Ja tez pół roku wczesniej bralam filok a na pierwszej ciążowej wizycie kazał mi brać mollers mama i pytalam ostatnio i mam brać dalej. A kiwi to kilogram na dzień pochlaniam:p

Latem byliśmy z mężem w Zakopcu i widziałam kobietę w 7 mscu. Masakra! Wchodzilismy na Giewont. Dla mnie to już skrajna nieodpowiedzialność. Nawet obuwia nie miala dostosowanego w góry..
Pomyślałam najpierw, że może ona wprawiona w bojach i jeśli przed ciąża dużo chodziła to dla niej to normalne, ale jeśli nawet butów nie miała odpowiednich, to na pewno turystka, a to już odpowiedzialne nie jest... Tym bardziej w lecie, gdzie upał i o zaslabniecie nie trudno...

Dziękuję, muszę coś kupić bo słaba jak mucha jestem. Mam nadzieję, że do niedzieli będzie lepiej, bo nie wyobrażam sobie lecieć samolotem w takim stanie...
Jeżeli wymioty trwają dłużej niż 12 h to idź do szpitala lub swojego lekarza pierwszego kontaktu. Ja przy takich wymiotach, kilka razy gdy nie byłam w ciąży od razu zastrzyk przeciwwymiotny i pod kroplowke szłam. Nie ma żartów

reklama
Ja doskonale pamietam swoj pierwszy zakup... polarowy kocyk kubusia puchatka. Taki grubszy i 2 bodziaki :) sentyment jest
Na początku ciąży postanowiliśmy, że zakupy zaczniemy robić na przełomie 5/6 msc. Ale jak pojade 8 maja na wizyte i w końcu poznam płeć- mam nadzieję- to chyba nie wytrzymam i jednak coś kupie

Do góry