reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ze śląska jestem ;)

Dziewczyny które maja płacone przez ZUS macie zwolnienia wystawiane co 4 tygodnie bo piszecie pełna miesięczna wypłata ..... ja mam wystawiane co 3 tygodnie wiec dostaje pieniądze tylko za ten okres mam wszystko rozbite na poszczególne zwolnienia
Ja mam różnie ostatnio miałam za równe 30 dni a teraz mam zwolnienie na 3 tyg

2400 zł zapłaciłam a najgorsze jest to że te p.... nawet do mnie nie zadzwoniła że wynik jest od 19.04 dziś ja zadzwoniłam zapytać bo już martwiła się zresztą pisałam Wam o tym. Zwróciłam uwagę Pani a jutro napiszę bezpośrednio do dyrektora placówki jak zostałam potraktowana i na forum również. Masakra ja od 12 dni jestem mlekiem nerwów A Pani nie pofatygował się zadzwonić. Ci ludzie co coraz gorsi A co będzie dalej jak takich debili zatrudniają.

OooO to nie wiedziałam że taka cena , to takie droższe badania ale masz teraz święty spokój . Chyba mamaginekolog o tym badaniu coś pisała czy snapy jakieś o ile się nie myle... Już kilka z Was wspominała o tym badaniu , obiło mi się o uszy.

A miałas od lekarza skierowanie tzn on Ci kazał zrobić czy sama robiłaś bo się martwilas ?

Jeszcze raz gratuluję że jest wszystko dobrze :)

OooO to nie wiedziałam że taka cena , to takie droższe badania ale masz teraz święty spokój . Chyba mamaginekolog o tym badaniu coś pisała czy snapy jakieś o ile się nie myle... Już kilka z Was wspominała o tym badaniu , obiło mi się o uszy.

A miałas od lekarza skierowanie tzn on Ci kazał zrobić czy sama robiłaś bo się martwilas ?

Jeszcze raz gratuluję że jest wszystko dobrze :)
Lekarz zalecił aminopunkcja inwazyjna metoda i poinformował co jest odpłatnie dostępne. Ja wybrałam NIFTY akurat w ten przychodni mieli ale gdyby to i 5 tyś kosztowało to i tak bym zrobiła. Wiem że każdy ma inna sytuacja finansowa ale dla mnie to było normalne że chce wiedzieć A nie ryzykować i wynik szybciej. Amonopunkcja wynik około 3 tyg A u mnie i tak już późno było i to mnie najbardziej dobijalo że do końca nie wiedziałam jaka decyzje bym podjęła jak by się okazało że wynik zły. Dlatego napisałam że przy kolejnej ciąży wykonam to od razu A są takie gdzie od 9 tyg można genetycznie badać A za rok czy dwa to jeszcze nie wiadomo co będzie. Smutne że nie jest to refundowane bo uważam że każda kobieta powinna noc wybrać czy chce czy nie A nie na zasadzie czy stać mnie czy nie. Może kiedyś się to zmieni.

Hej dziewczyny co Wy na to żeby na pierwszej stronie dopisać płeć naszych dzieciaków u tych osób które już wiedzą co będą miały :-) :) bo ja chętnie wracam na pierwszą stronę i sobie czytam a nigdy nie zapamiętam kto i co będzie miał:rofl2: wtedy też będzie widać czy więcej mamy dziewczynek czy chlopczykow :-p co Wy na to?

Bardzo fajny pomysł, jestem za ;)

Dziewczyny a wiecie jak byłoby w moim przypadku? Jak będzie naliczane zasiłek jeżeli w czerwcu zeszłego roku pracowałam u innego pracodawcy, zwolniłam się, nie pracowałam i od listopada pracuje w innym miejscu. Jak będą mi to wszystko naliczac? Też średnią z 12 miesięcy czy tylko to od nowego pracodawcy?

Dziewczyny odebrałam wyniki NIFTY. Wszystko jest w porządku!!!! Będziemy mieć dziewczynkę. Dziś jest najszczesliwszy dzień w moim życiu płakałam że szczęścia chyba z godzinę. W kolejnej ciąży pierwsze co zrobię to badania genetyczne zanim pójdę na prenatalne i nigdy już nie zrobią pappy.

Super ze ten stres już się u Ciebie skończył. Teraz już tylko będzie radosc[emoji8]

2400 zł zapłaciłam a najgorsze jest to że te p.... nawet do mnie nie zadzwoniła że wynik jest od 19.04 dziś ja zadzwoniłam zapytać bo już martwiła się zresztą pisałam Wam o tym. Zwróciłam uwagę Pani a jutro napiszę bezpośrednio do dyrektora placówki jak zostałam potraktowana i na forum również. Masakra ja od 12 dni jestem mlekiem nerwów A Pani nie pofatygował się zadzwonić. Ci ludzie co coraz gorsi A co będzie dalej jak takich debili zatrudniają.

Ja tez się ciagle uczę ze o swoje trzeba walczyć, bo nikt za nas się o nas i basze maluchy nie zatroszczy

reklama
Do góry