reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Emol, wczoraj już nie pisałam, ale dzięki Twojej literówce smialam się chyba pół godziny :D zamiast posiew z pochwy i odbytu był powiew z pochwy i odbytu :D wiem, że to tylko literówka, ale ostatnio dziwne rzeczy mnie śmieszą... [emoji23]
Powiew z pochwy i odbytu [emoji23][emoji23] haha prawie sie kanapka zakrztusilam [emoji23]

Te wymazy na Gbs sa robione by sprawdzić czy nie jesteśmy nosicielkami paciorkowca z tego co pamiętam. U mnie lekarz brał ten wymaz tylko z pochwy dzięki Bogu ;) bo bałam się tego z odbytu. Ja niestety miałam wynik dodatni... I w takim wypadku jak odchodzą wody płodowe trzeba jechać do szpitala szybko, bo muszą nam podać antybiotyk.
Ja właśnie w pierwszej ciąży miałam z pochwy i odbytu (ale nic mnie nie bolało, nawet nie poczulam), wtedy miałam wynik pozytywny i dostałam antybiotyk dozylnie (poród trwał długo więc dwa razy dostałam). Za drugim razem lekarz pobrał tylko wymaz z pochwy i tym razem nic nie było :) gdzies przeczytałam że tego paciorkowca ma się całe życie ale lekarz uświadomił mnie ze po otrzymaniu antybiotyku podczas porodu może już go pozniej nie być.

Dla zanteresowanych tematem posiewu. Tu link do poczytania.

https://*spam*/badanie-gbs/?gclid=E...MIgfb66ebP2gIVi7TtCh3YjwI9EAAYASAAEgJP-PD_BwE

Link nie aktywny. [emoji53] nie umiem tego zapodać chyba skoro wrzuca to jako spam. Szkoda bo świetnie i rzeczowo opisane wszystko.

Mnie temat bardzo zainteresował. Bo albo nie pamiętam by te 9 lat temu coś takiego robili, albo nie robili...
Tym razem na pewno tego dopilnuję. Dziękuję za informację SKARBNICO WIEDZY [emoji16]

Ja właśnie czekam w kolejce do lekarza [emoji1] Czuję się bardzo dobrze.
Już nie mogę się doczekać jak zobaczę Dzidziolka [emoji173]
Pozdrawiam i życzę miłego dnia. [emoji1]

Ostatnia edycja:
Dla zanteresowanych tematem posiewu. Tu link z opisem.

https://*spam*/badanie-gbs/?gclid=EAIaIQobChMIgfb66ebP2gIVi7TtCh3YjwI9EAAYASAAEgJP-PD_BwE

Mnie temat bardzo zainteresował. Bo albo nie pamiętam by te 9 lat temu coś takiego robili, albo nie robili...
Tym razem na pewno tego dopilnuję. Dziękuję za informację SKARBNICO WIEDZY [emoji16]

Ja właśnie czekam w kolejce do lekarza [emoji1] Czuję się bardzo dobrze.
Już nie mogę się doczekać jak zobaczę Dzidziolka [emoji173]
Pozdrawiam i życzę miłego dnia. [emoji1]
A ja w kolejce do dentysty [emoji3][emoji33][emoji33]

Dziewczyny które korzystają z usług luxmed- jesteście zadowolone z opieki w ciąży? Czy lekarz gin bez problemu wypisuje Wam L4 jesli tego potrzebujecie?
Jak korzystam z luxmedu w Łodzi, ogólnie jestem zadowolona. Moja lekarka bez problemu daje zwolnienie, sama mi proponowała już na samym początku ciąży. Są spore kolejki do USG, trzeba umawiać się dużo wcześniej. Są też lekarze o których słyszałam bardzo złe opinie, ja sama zanim wybrałam lekarza do prowadzenia ciąży to odwiedziłam kilku

Ech tak się czuję nieswojo jak czytam, że moja być jakieś przeciwwskazania ze względu na wadę wzroku... czy jest jakaś wada wzroku od której trzeba się obowiązkowo skonsultować z okulistą przed porodem? Ja w ogóle o tym nie myślałam, że powinnam coś w tym kierunku konsultowac, nie wiedziałam nawet, że to może być jakaś przeszkoda, a mam tak -4, -5 i teraz się martwię czy to nie jest jakiś problem :(
Ja mam wady 3.5 do tego 2 razy bylam operowana..operacja na miesniach obu oczu bo nam oczopląs..i to tez nie jest wskazaniem...

Ostatnia edycja:
reklama
Yhy... A w ciąży chodzilyscie do stomatologa ? Na leczenie albo z bólem... ?

No ja z zębami mam ciężko ... Dużo mam leczonych juz... Mam nadzieję że nic nie wyskoczy do października...
Ja bylam w 8 miesiacu na kanalowy... z bolem wyladowalam.... powiem tylko ze znieczulenia i to podwojne nie dzialaly na mnie..oczywiscie te dopuszczalne dla ciezarnych bez adrenaliny... masakra..drzalam cala...

Do góry