reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Oczywiście Będę was informować na bieżąco :) A wy dziewczyny jak się czujecie?
emoji4.png

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Wzdety brzuch
Czasem ćmienie jak na @..
Sluz po owulacji przejrzysty ciagliwy na 1 cm.. ale duuzo mniej go niz w owu, może to czop sie tworzy.. ta bariera przed bakteriami
Lekko podwyrzszona temp

reklama
Mnie dzisiaj zaczął kluc prawy cycek. W ogóle moje piersi są w opłakanym stanie po karmieniu ale tak mam wrażenie że jakby trochę są większe.Tylko teraz się zastanawiam czy widzę to ja czy moja wyobraźnia;p tak myślę że chyba w piątek zrobię super czuły test a w niedzielę normalny. Jeśli oba będą negatywne to już czekam na @ i najwyżej jak się spóźni to zrobię trzeci.
Zamiast robic 2 testy to idź na bHCG.. kasa ta sama... ale wynik jest pewniejszy i baaardziej czuly niz jakokolwiek test... jak cos ma wyjsc przed @ to wlasnie z badania krwi...

No być może że czop, ale na początku ciąży to jest więcej tego śluzu:)

Testy mam już w domu :) Też myślałam o becie tylko że w mojej miejscowości nie zrobię a szczerze nie chce mi się tłuc z synkiem busem do miasta z rana żeby zrobić badanie. Auto niestety mąż wziął w delegację. Także sobie protestuję a może po weekendzie zrobię betę. No zobaczę jak się sytuacja rozwinie :)

Testy mam już w domu :) Też myślałam o becie tylko że w mojej miejscowości nie zrobię a szczerze nie chce mi się tłuc z synkiem busem do miasta z rana żeby zrobić badanie. Auto niestety mąż wziął w delegację. Także sobie protestuję a może po weekendzie zrobię betę. No zobaczę jak się sytuacja rozwinie :)
Moim zdaniem dużo za wcześnie, bo @ masz 4~5 luty, więc tydzien przed małpą nic nie wyjdzie, te superszybkie testy to taka reklama... w 95% przypadkow testowanie (jak to reklamuja 6 dni po) nawet gdy kobieta jest w ciąży da wynik negatywny...

Gonadotropina kosmówkowa (hCG)z
aczyna być wydzielana przez organizm kobiety około 8 dnia po zapłodnieniu. (nie stosunku)...Wytwarza ją łożysko i zapłodniona komórka jajowa, ale dopiero wtedy, gdy jajo przyczepi się do ściany macicy (następuje to ok. 8 dnia)

Ilosci hormonu w zależności od wieku ciąży
  • - od 7 dnia po owulacji do 3. tygodnia po -> mniej niż 5 mIU/ml
  • - 3 tydzień ciąży -> 5-50 mIU/ml
  • - 4 tydzień ciąży -> 4 - 426 mIU/ml
  • - 5 tydzień ciąży -> 19 - 7 340 mIU/ml
  • - 6 tydzień ciąży -> 1 080 - 56 500 mIU/ml
  • - 7-8 tydzień ciąży -> 7 650 - 229 000 mIU/ml

Ostatnia edycja:
Zaczekaj jeszcze parę dni , bo jak wyjdzie jedna kreska to bd sie denerwować a tak bliżej @ to juz będzie pewniejsze , chociaż wiem że to tak tylj o można powiedzieć a te dni trwają całą wieczność

U mnie się @ rozkręcila bardziej i kolezanka była u mojego gina i zapytała czy mam dalej brać te leki ale kazał mi odstawić . Czyli nowy cykl nowa szansa , tylko muszę męża z delegacji ściągać w te dni co trzeba

Zaczekaj jeszcze parę dni , bo jak wyjdzie jedna kreska to bd sie denerwować a tak bliżej @ to juz będzie pewniejsze , chociaż wiem że to tak tylj o można powiedzieć a te dni trwają całą wieczność

Przez najblizsze 8 dni na pewno wyjdzie 1 kreska, bo po prostu steznie bHCG jest za male
ja mam @ 2 luty..czekamy Jabluszkowa razem do lutego..w styczniu nie mamy po co testowac ..

U mnie się @ rozkręcila bardziej i kolezanka była u mojego gina i zapytała czy mam dalej brać te leki ale kazał mi odstawić . Czyli nowy cykl nowa szansa , tylko muszę męża z delegacji ściągać w te dni co trzeba

Tule mocno, głowa do góry.. kolejny miesiąc bedzie Twój :)

reklama
Do góry