reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Oczywiście Będę was informować na bieżąco :) A wy dziewczyny jak się czujecie?
emoji4.png

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Wzdety brzuch
Czasem ćmienie jak na @..
Sluz po owulacji przejrzysty ciagliwy na 1 cm.. ale duuzo mniej go niz w owu, może to czop sie tworzy.. ta bariera przed bakteriami
Lekko podwyrzszona temp

reklama
Mnie dzisiaj zaczął kluc prawy cycek. W ogóle moje piersi są w opłakanym stanie po karmieniu ale tak mam wrażenie że jakby trochę są większe.Tylko teraz się zastanawiam czy widzę to ja czy moja wyobraźnia;p tak myślę że chyba w piątek zrobię super czuły test a w niedzielę normalny. Jeśli oba będą negatywne to już czekam na @ i najwyżej jak się spóźni to zrobię trzeci.
Zamiast robic 2 testy to idź na bHCG.. kasa ta sama... ale wynik jest pewniejszy i baaardziej czuly niz jakokolwiek test... jak cos ma wyjsc przed @ to wlasnie z badania krwi...

No być może że czop, ale na początku ciąży to jest więcej tego śluzu:)

Testy mam już w domu :) Też myślałam o becie tylko że w mojej miejscowości nie zrobię a szczerze nie chce mi się tłuc z synkiem busem do miasta z rana żeby zrobić badanie. Auto niestety mąż wziął w delegację. Także sobie protestuję a może po weekendzie zrobię betę. No zobaczę jak się sytuacja rozwinie :)

Testy mam już w domu :) Też myślałam o becie tylko że w mojej miejscowości nie zrobię a szczerze nie chce mi się tłuc z synkiem busem do miasta z rana żeby zrobić badanie. Auto niestety mąż wziął w delegację. Także sobie protestuję a może po weekendzie zrobię betę. No zobaczę jak się sytuacja rozwinie :)
Moim zdaniem dużo za wcześnie, bo @ masz 4~5 luty, więc tydzien przed małpą nic nie wyjdzie, te superszybkie testy to taka reklama... w 95% przypadkow testowanie (jak to reklamuja 6 dni po) nawet gdy kobieta jest w ciąży da wynik negatywny...

Gonadotropina kosmówkowa (hCG)z
aczyna być wydzielana przez organizm kobiety około 8 dnia po zapłodnieniu. (nie stosunku)...Wytwarza ją łożysko i zapłodniona komórka jajowa, ale dopiero wtedy, gdy jajo przyczepi się do ściany macicy (następuje to ok. 8 dnia)

Ilosci hormonu w zależności od wieku ciąży
  • - od 7 dnia po owulacji do 3. tygodnia po -> mniej niż 5 mIU/ml
  • - 3 tydzień ciąży -> 5-50 mIU/ml
  • - 4 tydzień ciąży -> 4 - 426 mIU/ml
  • - 5 tydzień ciąży -> 19 - 7 340 mIU/ml
  • - 6 tydzień ciąży -> 1 080 - 56 500 mIU/ml
  • - 7-8 tydzień ciąży -> 7 650 - 229 000 mIU/ml

Ostatnia edycja:
Zaczekaj jeszcze parę dni , bo jak wyjdzie jedna kreska to bd sie denerwować a tak bliżej @ to juz będzie pewniejsze , chociaż wiem że to tak tylj o można powiedzieć a te dni trwają całą wieczność

U mnie się @ rozkręcila bardziej i kolezanka była u mojego gina i zapytała czy mam dalej brać te leki ale kazał mi odstawić . Czyli nowy cykl nowa szansa , tylko muszę męża z delegacji ściągać w te dni co trzeba

Zaczekaj jeszcze parę dni , bo jak wyjdzie jedna kreska to bd sie denerwować a tak bliżej @ to juz będzie pewniejsze , chociaż wiem że to tak tylj o można powiedzieć a te dni trwają całą wieczność

Przez najblizsze 8 dni na pewno wyjdzie 1 kreska, bo po prostu steznie bHCG jest za male
ja mam @ 2 luty..czekamy Jabluszkowa razem do lutego..w styczniu nie mamy po co testowac ..

U mnie się @ rozkręcila bardziej i kolezanka była u mojego gina i zapytała czy mam dalej brać te leki ale kazał mi odstawić . Czyli nowy cykl nowa szansa , tylko muszę męża z delegacji ściągać w te dni co trzeba

Tule mocno, głowa do góry.. kolejny miesiąc bedzie Twój :)

reklama
Do góry