reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ooo to mnie uspokoilas że miałaś też wysokie ... Właśnie 5-10 teraz jak zobaczyłam to się wystraszyłam ...

Żurawit jest bez recepty ? Co nie ?
Lekarz Ci kazał to brać czy sama?
Jeszcze myślałam o furaginie też jest na stany zapalne pecherza...
Nie bralabym nic bez konsultacji z lekarzem... Furagina z tego co pamiętam może przenikac przez łożysko

reklama
Miałam ryzyko ZD mniej więcej na poziomie 1:500, a w Harmony wynik brzmiał "ryzyko mniejsze niż 1:10000" :) W pappie wyszły mi też podwyższone ryzyka przedwczesnego porodu, zahamowania wzrastania płodu przed 37 tc i stanu przedrzucawkowego, więc te moje wyniki pappy najprawdopodobniej mają związek raczej z łożyskiem, a nie z samym dzieckiem. Ale mam profilaktycznie brać codziennie aspirynę w niskiej dawce i jest duża szansa, że to zniweluje ryzyko tych problemów:)
Od ktorego tygodnia bierzesz aspiryne?

Ooo to mnie uspokoilas że miałaś też wysokie ... Właśnie 5-10 teraz jak zobaczyłam to się wystraszyłam ...

Jeszcze odnośnie pęcherza - ostatnio pisałam tutaj, że mam chyba jakąś infekcje, ale nie mam teraz tego jak sprawdzić, wracam do Polski za tydzień. W każdym razie robię nasiadowki z rumianku i piję herbatę z żurawiny i jest dużo lepiej :)

Nie bralabym nic bez konsultacji z lekarzem... Furagina z tego co pamiętam może przenikac przez łożysko

Nie nie będę nic brać bez lekarza konsultacji , boje się . Też czytałam właśnie o tej furaginie że w 1 i 3 trymestrach nie wolno jej łykać i o łożysku...

Jutro dzwonie do ginekologa , chodzę prywatnie może się nie obrazi że mu czas głupotami zajmuje ... Aczkolwiek dla mnie to ważne ...

Ale miałaś dzień ... A dzień z tatusiem się ciekawie skończył o_O

Oby wszystko dobrze i z palcem męża i z rączką dziecka było zdrówka ;)
Ogarnięci...nadgarstek młodego siny ale już rusza, je, bawi się normalnie tą ręką. Opuchlizna też schodzi.
A mężowi założyli szwy i dali p/tężcowy...no ale dramatyzuje jakby conajmniej amputację przeszedł :)

Miały wasze dzieciaki badanie migdałków tę fiberoskopię czy tam videoskopię?

M.na jutro zapisany ale nic nie mówiły czy może przed tym jeść normalnie?
Dzisiaj coś mi się zaczął skarżyć, że ucho boli więc nie wiem czy dojdzie do skutku badanie :(

Tak bez recepty, lekarz mi zalecil 3x dziennie tak tez zreszta jest wskanazane na opakowaniu napewno nie zaszkodzi a moze pomoc, i kazal mi pic duuuuzo wody z cytryna wiec mam specialna butle i wciskam cytrynke, wode i nosze ze soba wszedzie

Dziewczyny. Czy Wam też zdarza się wściec. Ja się wściekłam i teraz mam wyrzuty sumienia czy nie zaszkodziłam Maleństwu.
Już obiecuje sobie, że będę panowała nad emocjami ale dzisiaj mi nie wyszło i teraz mi z tym bardzo źle.

:-( :(

Miałam ryzyko ZD mniej więcej na poziomie 1:500, a w Harmony wynik brzmiał "ryzyko mniejsze niż 1:10000" :) W pappie wyszły mi też podwyższone ryzyka przedwczesnego porodu, zahamowania wzrastania płodu przed 37 tc i stanu przedrzucawkowego, więc te moje wyniki pappy najprawdopodobniej mają związek raczej z łożyskiem, a nie z samym dzieckiem. Ale mam profilaktycznie brać codziennie aspirynę w niskiej dawce i jest duża szansa, że to zniweluje ryzyko tych problemów:)
Mnie po pappa wyszło ryzyko 1:200 To bardzo wysoko 1:500 wyszły mi po usg. Wynik pappa bardzo niski słabe łożysko. ...

reklama
Do góry