Kolejny bezwstydnik, siusiora od razu pokazal! Wyniki książkowe, wszystko okej. Tylko... kojarzycie jak pisałam, ze ciaza młodsza niż z OM? Otóż dzis na prenatalnych pan doktor oznajmił, ze nie jestem w 13 a w 16 tygodniu ciazy według usg. Czyli wszystko się zgadza, może być jedynie o jeden tydzien młodszy niż z OM. Dzidziuś ma 10 cm wstawię potem fote!
reklama
aspekt
Fanka BB :)
Ok, teraz rozumiem. Myślałam, że dostałaś skierowanie z Enel i na USG rozszerzone, i na pappę. Dla mnie to jest masakra, że ginekolog nie może wykonać usg. Szczególnie ważne jest to w mojej obecnej przypadłości, ale tak naprawdę nigdy przez kilkanaście lat jeszcze takich praktyk nie spotkałam, nawet na nfz.@aspekt w Enel Med w ogóle nie robią tego badania. Jest test Harmony. Odpłatny.
Ja pisałam o tym, że dobrze jest jak inny lekarz robi USG niż prowadzący.
Ja prenatalne robiłam w klinice Boramed i bardzo polecam.
Pierwsze USG też dostałam osobny termin u innego lekarza w Enel Med.
Ja akurat uważam, że to bardzo dobrze.
Aga10_2018
Ok, teraz rozumiem. Myślałam, że dostałaś skierowanie z Enel i na USG rozszerzone, i na pappę. Dla mnie to jest masakra, że ginekolog nie może wykonać usg. Szczególnie ważne jest to w mojej obecnej przypadłości, ale tak naprawdę nigdy przez kilkanaście lat jeszcze takich praktyk nie spotkałam, nawet na nfz.
Bo dostałam skierowanie od lekarza prowadzącego z Enel Med. Ja się już łapię na 35 + jednak oni w Enel Med nie robią pappy i usg.
Mają test Harmony który kosztuje 2 400 PLN.
A rozmawiałaś z lekarzem w Enel Med o możliwości każdorazowego zrobienia USG w Twoim przypadku ? Myślę, że jak jest uzasadnione to powinno być. Do końca nie wiem jak to u nich jest. Przecież jednak prowadzą ciążę wyższego ryzyka i muszą mieć specjalne warunki. Tak mi się wydaje.
Polecam Ci klinikę Boramed na Bora Komorowskiego. Są rewelacyjni.
Aga10_2018
Aga10_2018
Straszne to jest ;/
Jak można zataić cokolwiek związanego z dzieckiem rodzicom ...: chore
To jest chore. Dlatego ... lekarz prowadzący swoją drogą a inny lekarz robiący usg swoją.
aspekt
Tak, rozmawiałam i powiedział, że nie ma dostępu do żadnego usg i musi wypisywać skierowanie, z którym ja muszę iść do recepcji się umówić do pracowni usg (raczej nie będzie terminu od ręki). Dzięki za linki do Boramedu, obejrzę sobie tych lekarzy, bo może jakiś spec się objawi, ale ja z Wrocławia jestemA rozmawiałaś z lekarzem w Enel Med o możliwości każdorazowego zrobienia USG w Twoim przypadku ? Myślę, że jak jest uzasadnione to powinno być. Do końca nie wiem jak to u nich jest. Przecież jednak prowadzą ciążę wyższego ryzyka i muszą mieć specjalne warunki. Tak mi się wydaje.
Aga10_2018
Tak, rozmawiałam i powiedział, że nie ma dostępu do żadnego usg i musi wypisywać skierowanie, z którym ja muszę iść do recepcji się umówić do pracowni usg (raczej nie będzie terminu od ręki). Dzięki za linki do Boramedu, obejrzę sobie tych lekarzy, bo może jakiś spec się objawi, ale ja z Wrocławia jestem
A żesz. Niech się objawi i też we Wrocławiu. Poszukaj. Na pewno jest jakiś fachowiec z prawdziwego zdarzenia.
A jak będziesz potrzebowała wizyty w Wawie to ja zapraszam !
okruszek.emi
bardzo szczęśliwa mamusia
Nie nastawiaj się źle. Myśl pozytywnie...wizualuzuj pozytywne rozwiązanie...tylko pozytywne...Mój poród nie należał do przyjemnych wiec tez mam taka nadzieje. Wspomnienie raczej traumatyczne i już od początku ciąży myśle ,że mnie to czeka i jak to będzie
Zazdroszczę dziewczynom, które zniosły to całkiem dobrze .
Siła podświadomości [emoji4] może zdziałać cuda. Bardzo Tobie tego życzę.
Szalona 29
Moderatorka
To u syna tez tak jest dzieci same wolaja i ida..ale oprocz tego pani 20 minut po sniadaniu czy obiedzie...wola kto chce siku..i przed drzemka tez....bynajmniej na poczatku..jak byla cala grupa 2.5 latkow...4 latki juz nie...Nie wszędzie tak jest. U mnie w przedszkolu nie ma zbiorowego sikania. Jak ktoś chce to idzie. Ale miałam dwójkę dzieci gdzie rodzice zwrócili uwagę żeby szli sikać przed odpoczynkiem wiec ich wysyłałam pierwszych.
Trzeba zwrócić uwagę nauczycielce
reklama
alina89
Ech dziewczyny, a ja dziś odstawiłan Duphaston jak mi lekarz kazał... Trochę się stresuję, bo wcześniej progesteron miałam baaardzo niski i ponoć przez to ciągle nowe krwiaki, niby teraz to łożysko przejęło tę funkcję, ale skąd mam to wiedzieć czy na pewno A wizyta dopiero 10 maja...
Na szczęście mam dopplera, to sobie chociaż co drugi dzień przez kilka sekund posłucham serduszka
Ale z tego co kojarzę to sporo z Was poodstawiało już Duphaston albo Luteinę? I było wszystko ok?
Na szczęście mam dopplera, to sobie chociaż co drugi dzień przez kilka sekund posłucham serduszka
Ale z tego co kojarzę to sporo z Was poodstawiało już Duphaston albo Luteinę? I było wszystko ok?