reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Oj wiem,ale ja chciałabym być bardzo przygotowana,stąd takie przemyslenia
Pewnie jak każda z Nas. Z tego co wiem to zawsze czegoś braknie, nieważne jak by się człowiek dobrze nie przygotował. Ja jestem typem, który robi sporo rzeczy na ostatnią chwilę, także pewnie we wrześniu Ja Wam będę panikować :p

reklama
Mysle że nie można patrzeć tylko na mamę a na obojga rodziców. Ja miałam wagę urodzeniowa 1600 w 38 tc. I ogólnie drobna, a mąż urodzony po terminie 7 dni i ważył ponad 3 kg (nie pamiętam ile) i już na usg mi lekarz mówił ze raczej będzie "po tatusiu" większy :)

Jak dzisiaj byłam w pepco i tam jest tyle słitaśnych rzeczy :-) A jak gatunkowo Dziewczyny to wygląda?

Srednia jakosc, ale te najmniejsze ubranka moim zdaniem warto, bo dziecko szybko wyrasta.

Byłam też w TXM,są koszule do karmienia po 25 zł. Wydaje mi się że całkiem niedrogo,a to nie jest ekskluzywna bielizna,tylko taka do 'zajechania'. Ja już jedną kupiłam wcześniej to dałam ok 50 zl w innym sklepie.

Ja mialam koszule z TXM do szpitala, jedna od razu wywalilam bo byla zakrwawiona, a w drugiej spie do dzis jak chce meza odstraszyc [emoji23] natomiast jak karmilam syna to spalam w normalnych pizamach i podnosilam bluzke do nakarmienia [emoji14] generalnie czesto spalam z wywalona mleczarnia [emoji23]

Ja jestem stałą klientką Smyka od 7 lat i mam jedną podstawową zasadę: nie kupuję tam bez promocji. Przy -20% musi mi bardzo zależeć, dopiero przy -70% pozwalam sobie na mniejszą kontrolę. Jakość ubrań jest baaaaaaardzo różna ze wskazaniem na słaba. Zdarzają się perełki, ale miałam też kilka sztuk, które po pierwszym praniu wylądowały w kuble.

Jeśli którejś z Was kiedys strzeli do głowy kupować w stacjonarnym Smyku zabawki czy jakieś droższe akcesoria, to nie sprawdzajcie, ile kosztują w innych sklepach, bo Wam żyłka pęknie. Jest bardzo drogo. Dopiero ceny przy zamówieniu internetowym są znośne.

I tu właśnie mam dylemat co robić , gdyż ja z mężem nie mamy żadnych alergii , a u młodszej córki w wieku 3 lat wyszło bardzo mocne Azs :( . Starsza ma skórę ok . I nie wiem czy teraz asekuracyjnie dzieciątko kąpać w emolientach?
Lepiej nie. Bo jak od razu w emolientach będziesz kąpać to jak wyjdzie wysypka to w czym wykapiesz?
Ja zmagań się od 12 roku życia z dziwną wysypka coś ala łupież pstry a łuszczyca. Nie jest to grzyb ani bakteria tylko alergia i niestety nikt nie wie na co. Mój syn tego nie ma więc nie stosuje, jeśli my wyjdzie to dopiero zacznę mu wprowadzać emolienty :) Tobie też tak sugeruje.

Ja jestem stałą klientką Smyka od 7 lat i mam jedną podstawową zasadę: nie kupuję tam bez promocji. Przy -20% musi mi bardzo zależeć, dopiero przy -70% pozwalam sobie na mniejszą kontrolę. Jakość ubrań jest baaaaaaardzo różna ze wskazaniem na słaba. Zdarzają się perełki, ale miałam też kilka sztuk, które po pierwszym praniu wylądowały w kuble.

Jeśli którejś z Was kiedys strzeli do głowy kupować w stacjonarnym Smyku zabawki czy jakieś droższe akcesoria, to nie sprawdzajcie, ile kosztują w innych sklepach, bo Wam żyłka pęknie. Jest bardzo drogo. Dopiero ceny przy zamówieniu internetowym są znośne.
Ja odpukać nie trafiłam tam jeszcze na coś czego zalowalam, koleżanka za to się przejechala. Też kupuję po promocjach, chyba ze dzieciaki dostaną pieniądze z jakiejś okazji od rodziny, typu święta to wtedy kupuję co mi się podoba :)

Pewnie jak każda z Nas. Z tego co wiem to zawsze czegoś braknie, nieważne jak by się człowiek dobrze nie przygotował. Ja jestem typem, który robi sporo rzeczy na ostatnią chwilę, także pewnie we wrześniu Ja Wam będę panikować :p
No to kolezankom bedziemy dawkowaly tę panikę:p ja twraz,a Ty pozniej :D
Srednia jakosc, ale te najmniejsze ubranka moim zdaniem warto, bo dziecko szybko wyrasta.

Ja mialam koszule z TXM do szpitala, jedna od razu wywalilam bo byla zakrwawiona, a w drugiej spie do dzis jak chce meza odstraszyc [emoji23] natomiast jak karmilam syna to spalam w normalnych pizamach i podnosilam bluzke do nakarmienia [emoji14] generalnie czesto spalam z wywalona mleczarnia [emoji23]
Ja właśnie myślę o takiej za nieduże pieniądze,którą bez skrupułów mozna wywalić :)
Na odstraszenie mowisz,że dobre?:D ja się skupiam na razie na przyciaganiu jak chlop juz na weekend zjedzie :D i póki co często mi nawet koszula niepotrzebna :D

reklama
A ok. Dzięki to nie doczytałam że to się nazywa niezgodność :).

No ja wezmę chyba ten zastrzyk mnie lekarz namawia aby wziąść po 28 tc że to bezpieczniejsze. I położna może zrobić zastrzyk nawet w domu.

Narazie robiłam przeciwciała i nie mam całe szczęście 16 tc.

Jak mi lekarz będzie zalecał to tez się na 100% zdecyduje ;)

Do góry