reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Moje doswiadczenia sa takie a nie inne, a ciaze obie mialam książkowe, dzieci urodzone wtedy co najwiecej osob rodzi.czyli liczac termin porodu...tydzien przed i tydzien po......
Ty rodzilas 2 tyg przed terminem.... ..kazdy tydzien do przodu to 100- 150g wiecej...
Pozatym zalezy gdzie ubranka kupujesz, bo rozmiarowki sa różne..już ktoras pisala roznice miedzy rozmiarami w pepco..h&m etc...
Tak wiec nie ma sie tu co do zgadzania ze.mna czy nie...kazdy ma swoje doświadczenia.... wiadomo ze jak ktos rodzi 2 tyg przed to mniejsze ubranko sie przyda... .moje dzieci w 38 tc mialy juz osiagnieta wage 3 kg.... wiec akurat 56 u mnie by sie sprawdziło gdyb rodzila 2 tyg przed......a 50 by bylo bezsensownym zakupem.... Ty masz swoje doswiadczenia...dziel sie z nimi...ale nie pisz.mi ze sie nie zgadzasz z tym co o rozmiarach pisalam..bo u mnie bylo tak a nie inaczej...i to 2 razy..
Ja bym parzlya tez na rodzicow..czyli na nas....jak mamusia jest szcupla i drobniutka..to dziecko po prostu tez takie drobniejsze moze być.....
A dlaczego piszesz to w taki sposób jakbym Cię czymś strasznie uraziła? Nie można się z kimś nie zgodzić? Bez przesady. Chciałam tym postem podpowiedzieć że są też dzieci, które rodzą się mniejsze i gdyby takim nakupić od razu ubranka 62 to chyba by się w tym potopiły...

reklama
A jeśli chodzi o witaminę K to chyba teraz dają zastrzyk po urodzeniu dziecku z tą witaminą i już nie trzeba podawać jej w domu. Jeśli się mylę, to proszę o poprawkę.

A jeśli chodzi o witaminę K to chyba teraz dają zastrzyk po urodzeniu dziecku z tą witaminą i już nie trzeba podawać jej w domu. Jeśli się mylę, to proszę o poprawkę.
Starszy synek (ur w 2014) miał podana witaminę K po porodzie i dodatkowo zalecone podawanie jej przez pierwsze 3 miesiące zycia (tylko przy wyłącznym karmieniu piersia). Tak jak pisałam wcześniej u młodszego tego zalecenia nie było, dostał tylko po porodzie.

Dziewczyny czy któraś z was ma konflikt sereologiczny? Co sądzicie o przyjęciu imuglubuliny w 7 miesiącu, lekarz proponuję bo czasem dochodzi do pęknięć łożyska przed porodem. Ktos miał lub się decyduje na lek ?

Dziewczyny czy któraś z was ma konflikt sereologiczny? Co sądzicie o przyjęciu imuglubuliny w 7 miesiącu, lekarz proponuję bo czasem dochodzi do pęknięć łożyska przed porodem. Ktos miał lub się decyduje na lek ?

Skąd wiesz ze masz konflikt ? Wyszło Ci w przeciwcialach ? To Twoje 2 dziecko ?

Cześć dziewczyny! Podczytuje Was od czasu do czasu. Ciesze sie z Waszych dzidziolkow i trzymam mocno za Was wszystkie kciuki! Ja tez mialam byc pazdziernikowa mamą (tp 25.10), ale dokladnie miesiac temu poronilam (obylo sie bez zabiegu)... Nigdy w zyciu nie pomyslalam, ze bede miec takie problemy, bo przezylam to bardzo! Wiem, ze ludzie maja duzo wieksze tragedie - ale dla mnie wtedy i teraz to tez tragedia. Wiem, ze czas leczy rany - mi pomaga jak Was podczytuje. Mam 31lat, bylo to nasze pierwsze dzieciatko, wymarzone! Teraz czekam na miesiaczke, na wyregulowanie cyklu. Mam nadzieje, że jeszcze się Wam pochwale,że i ja będę mamą! Zycze Wam powodzenia we wszystkich Waszych przygotowaniach! Trzymajcie sie!
Trzymam kciuki za szybkie dwie kreski na tescie![emoji5] ja mam 34w tym roku i dopiero pierwszy bobas w drodze. Takze wszystko przed Toba[emoji5]

Nie, a ja mam grupe minus a mąż plus więc konflikt jest. Nie wiadomo jaka ma dziecko więc profilaktycznie podaję się imuglubuline.
Z reguly jeśli dziecko ma plus dają po porodzie, ale jest opcja przyjęcia gdyby jednak miało plusa i doszło do mikrouszkodzen to konflikt może być jeszcze przed porodem.
Na zachodzie dają wszystkich ale u nas nie bo za drogo, więc trzeba sobie kupić samemu za 330zl :(

Skąd wiesz ze masz konflikt ? Wyszło Ci w przeciwcialach ? To Twoje 2 dziecko ?
On

reklama
Nie, a ja mam grupe minus a mąż plus więc konflikt jest. Nie wiadomo jaka ma dziecko więc profilaktycznie podaję się imuglubuline.
Z reguly jeśli dziecko ma plus dają po porodzie, ale jest opcja przyjęcia gdyby jednak miało plusa i doszło do mikrouszkodzen to konflikt może być jeszcze przed porodem.
Na zachodzie dają wszystkich ale u nas nie bo za drogo, więc trzeba sobie kupić samemu za 330zl :(

On

Ja mam taka sama sytuacje i to się nazywa niezgodność serologiczna. Konflikt jest wtedy kiedy wykryją w twojej krwi przeciwciała. Wtedy podaje się dopiero immunoglobuline w ciąży po którymś tam tygodniu i po porodzie. Ja właśnie teraz będę robić test na przeciwciała wiec sie okaże. Chyba się taki test powtarza 3x w ciąży.

Do góry