reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Muszę koniecznie zorientować się w cenie takowych,tylko obawiam się czy nie popadam w paranoję. Jeśli wszystko będzie dobrze i o czasie to czy na pewno będzie mi on niezbędny.
W ogóle zaczyna mnie głowa boleć od rej calej wyprawki,co potrzebne co niekoniecznie itd. Zły dzień :/
Jeszcze jest trochę czasu na szczęście ;) Nie ma co się za wczasu stresować.

Jak dzisiaj byłam w pepco i tam jest tyle słitaśnych rzeczy :-) A jak gatunkowo Dziewczyny to wygląda?
Ja nie przepadam za nimi. Z jakością zależy jak trafisz. Przykładowo synek dostał 3 body na święta od cioci właśnie z pepco. Jedne super, do dzisiaj nosi. Drugie i trzecie rozciagnely się jakoś wszerz - zrobiły się krótkie a szerokie.

Jak dzisiaj byłam w pepco i tam jest tyle słitaśnych rzeczy :-) A jak gatunkowo Dziewczyny to wygląda?
Nie mam doświadczenia,ale czytałam właśnie,ze z pepco tanie ale jakość średnia(któraś z mam też o tym wspominała).
Ponoć lepsze f&f i nie takie drogie,bo sama dziś byłam i ceny podpatrzylam.
Zajrzalam również do smyka,chyba pierwszy raz w życiu i się troszkę przerazilam. Np.body 25 zl

Byłam też w TXM,są koszule do karmienia po 25 zł. Wydaje mi się że całkiem niedrogo,a to nie jest ekskluzywna bielizna,tylko taka do 'zajechania'. Ja już jedną kupiłam wcześniej to dałam ok 50 zl w innym sklepie.

Oj wiem,ale ja chciałabym być bardzo przygotowana,stąd takie przemyslenia
Mi się wydaje ze akurat nianię lepiej kupić jak już dzieciątko jest na świecie. Z noworodkiem i tak będziesz niemalże non stop z początku bo to będzie Wasz czas na wzajemne poznanie się :) A jak stwierdzisz że jednak się przyda to dokupisz.

Ja mam kilka rzeczy i w sumie jestem zadowolona, niektóre już drugie dziecko nosi, mam też takie, które traktuję jako "lepsze"-wyjściowe. Bawełna zwykle jest cienka i bez elastanu, ale mi to nie przeszkadza, wręcz latem jest to plus. Trzeba uważać na skład dresów, bo często jest polyester, lubią się mechacić. Zdarzaja sie rzeczy z drobnymi wadami szycia, np. krzywe lub podwójne szwy. Generalnie w tej cenie można by spodziewać się gorszej jakości. Czasem mam wrażenie, ze to ciuchy szyte dla markowych sieci, ktore z jakiegos powodu nie trafily do obrotu. Tylko ja mam problem z wybraniem tam czegoś - jakoś ekspozycja do mnie nie przemawia, ale może to w tym moim najbliższym sklepie jest kiepska aranżacja.

A ok. Dzięki to nie doczytałam że to się nazywa niezgodność :).

No ja wezmę chyba ten zastrzyk mnie lekarz namawia aby wziąść po 28 tc że to bezpieczniejsze. I położna może zrobić zastrzyk nawet w domu.

Narazie robiłam przeciwciała i nie mam całe szczęście 16 tc.

Ja mam taka sama sytuacje i to się nazywa niezgodność serologiczna. Konflikt jest wtedy kiedy wykryją w twojej krwi przeciwciała. Wtedy podaje się dopiero immunoglobuline w ciąży po którymś tam tygodniu i po porodzie. Ja właśnie teraz będę robić test na przeciwciała wiec sie okaże. Chyba się taki test powtarza 3x w ciąży.

Nie mam doświadczenia,ale czytałam właśnie,ze z pepco tanie ale jakość średnia(któraś z mam też o tym wspominała).
Ponoć lepsze f&f i nie takie drogie,bo sama dziś byłam i ceny podpatrzylam.
Zajrzalam również do smyka,chyba pierwszy raz w życiu i się troszkę przerazilam. Np.body 25 zl
Ja akurat f&f lubie, smyka też :) czasem po promocji fajne rzeczy można upolować. No i kurtki często tam kupuję - wg mnie mają spory wybór a ja lubię mieć w czym wybrać :) W coccodrillo ceny kosmos więc tam kupię jak już muszę albo teściowa czasem coś kupi. A bo i h&m jest fajny - bawełna jest przyjemna i się nie wyciąga.

reklama
Mi się wydaje ze akurat nianię lepiej kupić jak już dzieciątko jest na świecie. Z noworodkiem i tak będziesz niemalże non stop z początku bo to będzie Wasz czas na wzajemne poznanie się :) A jak stwierdzisz że jednak się przyda to dokupisz.
Pewnie masz rację,chociaż sypialnię mamy z jednej strony domu,a salon z drugiej,więc pewnie sie taka niania przyda:)

Do góry