reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Muszę koniecznie zorientować się w cenie takowych,tylko obawiam się czy nie popadam w paranoję. Jeśli wszystko będzie dobrze i o czasie to czy na pewno będzie mi on niezbędny.
W ogóle zaczyna mnie głowa boleć od rej calej wyprawki,co potrzebne co niekoniecznie itd. Zły dzień :/
Jeszcze jest trochę czasu na szczęście ;) Nie ma co się za wczasu stresować.

Jak dzisiaj byłam w pepco i tam jest tyle słitaśnych rzeczy :-) A jak gatunkowo Dziewczyny to wygląda?
Ja nie przepadam za nimi. Z jakością zależy jak trafisz. Przykładowo synek dostał 3 body na święta od cioci właśnie z pepco. Jedne super, do dzisiaj nosi. Drugie i trzecie rozciagnely się jakoś wszerz - zrobiły się krótkie a szerokie.

Jak dzisiaj byłam w pepco i tam jest tyle słitaśnych rzeczy :-) A jak gatunkowo Dziewczyny to wygląda?
Nie mam doświadczenia,ale czytałam właśnie,ze z pepco tanie ale jakość średnia(któraś z mam też o tym wspominała).
Ponoć lepsze f&f i nie takie drogie,bo sama dziś byłam i ceny podpatrzylam.
Zajrzalam również do smyka,chyba pierwszy raz w życiu i się troszkę przerazilam. Np.body 25 zl

Byłam też w TXM,są koszule do karmienia po 25 zł. Wydaje mi się że całkiem niedrogo,a to nie jest ekskluzywna bielizna,tylko taka do 'zajechania'. Ja już jedną kupiłam wcześniej to dałam ok 50 zl w innym sklepie.

Oj wiem,ale ja chciałabym być bardzo przygotowana,stąd takie przemyslenia
Mi się wydaje ze akurat nianię lepiej kupić jak już dzieciątko jest na świecie. Z noworodkiem i tak będziesz niemalże non stop z początku bo to będzie Wasz czas na wzajemne poznanie się :) A jak stwierdzisz że jednak się przyda to dokupisz.

Ja mam kilka rzeczy i w sumie jestem zadowolona, niektóre już drugie dziecko nosi, mam też takie, które traktuję jako "lepsze"-wyjściowe. Bawełna zwykle jest cienka i bez elastanu, ale mi to nie przeszkadza, wręcz latem jest to plus. Trzeba uważać na skład dresów, bo często jest polyester, lubią się mechacić. Zdarzaja sie rzeczy z drobnymi wadami szycia, np. krzywe lub podwójne szwy. Generalnie w tej cenie można by spodziewać się gorszej jakości. Czasem mam wrażenie, ze to ciuchy szyte dla markowych sieci, ktore z jakiegos powodu nie trafily do obrotu. Tylko ja mam problem z wybraniem tam czegoś - jakoś ekspozycja do mnie nie przemawia, ale może to w tym moim najbliższym sklepie jest kiepska aranżacja.

A ok. Dzięki to nie doczytałam że to się nazywa niezgodność :).

No ja wezmę chyba ten zastrzyk mnie lekarz namawia aby wziąść po 28 tc że to bezpieczniejsze. I położna może zrobić zastrzyk nawet w domu.

Narazie robiłam przeciwciała i nie mam całe szczęście 16 tc.

Ja mam taka sama sytuacje i to się nazywa niezgodność serologiczna. Konflikt jest wtedy kiedy wykryją w twojej krwi przeciwciała. Wtedy podaje się dopiero immunoglobuline w ciąży po którymś tam tygodniu i po porodzie. Ja właśnie teraz będę robić test na przeciwciała wiec sie okaże. Chyba się taki test powtarza 3x w ciąży.

Nie mam doświadczenia,ale czytałam właśnie,ze z pepco tanie ale jakość średnia(któraś z mam też o tym wspominała).
Ponoć lepsze f&f i nie takie drogie,bo sama dziś byłam i ceny podpatrzylam.
Zajrzalam również do smyka,chyba pierwszy raz w życiu i się troszkę przerazilam. Np.body 25 zl
Ja akurat f&f lubie, smyka też :) czasem po promocji fajne rzeczy można upolować. No i kurtki często tam kupuję - wg mnie mają spory wybór a ja lubię mieć w czym wybrać :) W coccodrillo ceny kosmos więc tam kupię jak już muszę albo teściowa czasem coś kupi. A bo i h&m jest fajny - bawełna jest przyjemna i się nie wyciąga.

reklama
Mi się wydaje ze akurat nianię lepiej kupić jak już dzieciątko jest na świecie. Z noworodkiem i tak będziesz niemalże non stop z początku bo to będzie Wasz czas na wzajemne poznanie się :) A jak stwierdzisz że jednak się przyda to dokupisz.
Pewnie masz rację,chociaż sypialnię mamy z jednej strony domu,a salon z drugiej,więc pewnie sie taka niania przyda:)

Do góry