reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja spalam spokojnie bo miałam monitor oddechu :) raz nam zadzwonił alarm, więc uważam to za dobry zakup
Ja troche żałuję że się na niego nie zdecydowałam, zwłaszcza ze synek spał na brzuszku nie skończywszy jeszcze miesiąca (mocno mu się ulewalo i niestety ta pozycja okazała się najbezpieczniejsza).

reklama
A jak będziesz miała dziewczynkę to wszystko na różowo przemalujesz? :)

Ja mam nianie z kamerka i bardzo przydaje się na wyjazdach. Wystarczy dostęp do Wi-Fi. Wydaje mi się, że nianie Bardziej przydają się dla tych co mają domy. Dziecko śpi na piętrze a my jesteśmy na parterze lub w ogrodzie. W przeciętnym mieszkaniu dziecko cały czas ma się na oku
Ja potwierdzam że w piętrowym domu niania jest niezbędna. My kupowalismy na szybko bo okazało się ze siostry przyjadą do nas na sylwestra więc w ten sam dzień kupiłam to co znalazłam - w smyku vtecha za 350 zl. W necie w tej cenie pewnie byłby lepszy wyświetlacz ale ogólnie jestem zadowolona.

Ostatnia edycja:
Z tego co się orientuję to są nianie z monitorem oddechu. Niestety u siebie w mieście takiej nie znalazłam.
Muszę koniecznie zorientować się w cenie takowych,tylko obawiam się czy nie popadam w paranoję. Jeśli wszystko będzie dobrze i o czasie to czy na pewno będzie mi on niezbędny.
W ogóle zaczyna mnie głowa boleć od rej calej wyprawki,co potrzebne co niekoniecznie itd. Zły dzień :/

Cześć dziewczyny! Podczytuje Was od czasu do czasu. Ciesze sie z Waszych dzidziolkow i trzymam mocno za Was wszystkie kciuki! Ja tez mialam byc pazdziernikowa mamą (tp 25.10), ale dokladnie miesiac temu poronilam (obylo sie bez zabiegu)... Nigdy w zyciu nie pomyslalam, ze bede miec takie problemy, bo przezylam to bardzo! Wiem, ze ludzie maja duzo wieksze tragedie - ale dla mnie wtedy i teraz to tez tragedia. Wiem, ze czas leczy rany - mi pomaga jak Was podczytuje. Mam 31lat, bylo to nasze pierwsze dzieciatko, wymarzone! Teraz czekam na miesiaczke, na wyregulowanie cyklu. Mam nadzieje, że jeszcze się Wam pochwale,że i ja będę mamą! Zycze Wam powodzenia we wszystkich Waszych przygotowaniach! Trzymajcie sie!

Cześć! Czas chyba nie zaleczy tej rany i będziesz miała swojego Aniołka w niebie ale życzę Ci żebyś szybko została szczęśliwą Mamą a to szczęście zniwelowało Ci ból i łzy ...
Pewnie, że się zaraz pochwal i trzymam mocno kciuki! Odzywaj się!

Tak się zastanawiam jak to jest tymi zasypkami ja używałam linomag lub sudokrem jak córka miała podrażnienia a słyszałam że przy chłopcach lepiej sprawdza zasypka właśnie, zgadzacie się?
U nas tylko i wylacznie maka ziemniaczana dawala rade jak sie syn odparzal
To u nas różnica była taka ze szacowana 2900 a urodził się 3450:)
Ja mialam usg u gina w srode i bylo 3350, w sobote bylam juz w szpitalu i mialam wieczorem usg-3400, urodzilam w kilka godzin po usg 3400 wlasnie :D
Też chcę taką:D
Na ali sa fajne te lampki chmurki, biale bodajze :) czesto mi sie gdzies przewijaly na fb w ali grupach dzieciowych :)

Ja tez chetnie poszukam opini i polecen elektronicznych nian, bo z synem moglam siedziec non stop gdy spal, a teraz pewnie maluch bedzie spac u gory, a ja ze starszym na dole, wiec uwazam ze sie przyda :)

reklama
dziewczyny male rozmiary zawsze mozna dokupic, prawda jest taka, ze sa dzieci ktore dosc szybko z tego wyrastaja, 62, 88 a potem 74 nosi sie juz dluzej, ale warto miec cos 50 i 56. no i rozmiar rozmiarowi nie rowny, niektore firmy 56 maja wieksze niz 68 i na odwrot, tez zalezy czy dziecko ma dlugo nogi czy raczej jes kulkowate.
napewno warto kupowac latwo zakladane,body kopertowe, czy pajace rozpianane po calosci, nic z obcislym paskiem bo sie bedzie na brzuszek wrzynalo, zwlaszcza, ze brzuszki po jedzeniu lubia byc wzdete

a co do skladow kosmetykow polece osroke poczytac, niestety sklady sie zmieniaja, i to co bylo 2,3 lata temu moze miec tylko nazwe ta sama, a w srodku juz inne g....

wyprawke zaczne kompletowac po 20 tygodniu pewnie, po preantalnych, choc nie powiem, ze cos pewnie zdarzy mi sie kupic wczesniej. no ale ja bardzo duzo rzeczy mam, wiec bardziej apteczka i szpitalne rzeczy dla mnie

Ja się zalogowałam na takiej stronie na fejsie Mama sprzedam. Odkupię etc. Za grosze można kupić paki ubrań czy to dla Chłopców czy Dziewczynek i ja z tego skorzystam.
Poza tym na pewno dostanę różnej wielkości ciuszki. Nie ma co panikować.
Teraz jest taka dostępność i za takie niewielkie pieniążki, że na pewno szybko można coś dokupić...

Do góry