reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ten czas pomiedzy usg sie strasznie dluzy...usg wystarcza ma tydzien spokoju a potem zowu stresik. Na pewno potem jak juz sie czuje ruchy to jest latwiej, bo wiemy ze cos sie dzieje w brzuszku. Ja mam w czwartek wizyte, wiem ze usg nie bedzie ale pewnie podotyka brzucha i zobaczy czy wszystko ok. Ciekawa jestem czy moze tez tak dotykowo szyjke ocenic.

Ja na szczescie mam usg na każdej wizycie. :) bardzo mnie to uspokaja... no i czekam na te ruchy z utęsknieniem. W poniedziałek zaczyna się 17 tydz (16+0) a jestem raczej szczupła... może już coś poczuje?

reklama
Jakby tak to liczyć, to też jestem na tym etapie:) ale ja mówię, że to jednak 16 tydzień (16+0 itd.), a nie 17:/ w sumie tak też liczy mój lekarz i prowadzący i ten od usg.

Ja na szczescie mam usg na każdej wizycie. :) bardzo mnie to uspokaja... no i czekam na te ruchy z utęsknieniem. W poniedziałek zaczyna się 17 tydz (16+0) a jestem raczej szczupła... może już coś poczuje?
Ja też mogę mieć na każdej wizycie ale czytałam artykuł że zbyt częste USG w ciąży nie jest obojętne dla dziecka....nie wiem ile w tym prawdy ale może nie bez przyczyny zalecane są tylko 4. Muszę dopytać dokładnie swojego lekarza co o tym sądzi.

Wiesz są warunki szkodliwe i szkodliwe, u mnie są to wirusy, bakterie, krew, alkoholicy i narkomani , niestety nie da się tego wyeliminować bo nie wiadomo nigdy do jakiego chorego zostanie wezwana karetka, osobiście nie wyobrażam sobie kobiety ciężarnej biegnącej do reanimacji, wypadku masowego lub w środku nocy do meliny
Dokladnie! W domu pomocy społecznej są różne przypadki.. Sytuacje stresowe na porządku dziennym. Do tego dzwiganie mieszkanek.. A i agresja często.. Nie raz dostalam po pysku i byłam przuduszona do ściany ;/ także dla dobra bejbusia jestem na L4. Pomijając te wszystkie szkodliwe czynniki to nie wyobrażam sobie pracować bo śpię na stojąco:D

Jak tam Waaze zdanie odnośnie lodów czy to gałki czy automat czy ze sklepu ? Boicie się zatrucia czy jecie jak macie smaka a tu już ciepło się robi....

Ja też mogę mieć na każdej wizycie ale czytałam artykuł że zbyt częste USG w ciąży nie jest obojętne dla dziecka....nie wiem ile w tym prawdy ale może nie bez przyczyny zalecane są tylko 4. Muszę dopytać dokładnie swojego lekarza co o tym sądzi.

Ufam swojej Pani dr jak nikomu innemu. Jest naprawdę genialna. Dzięki niej jestem tu gdzie jestem... to jest prawdziwy lekarz z powołania,ciągle się doszkala i zdobywa nowe certyfikaty. Nie mam powodów, żeby w nią watpic.

reklama
Do góry