reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Ja też tak myślę, że to słabszy dzień. Wcześniej nie wykazywał takich mocnych ukierunkowań... jeśli by faktycznie coś w tym było to cała szeroko pojęta "patologia" nigdy by nie miała dzieci...
Chyba, że to dzieci szatana 🤔 Różne cuda w życiu słyszałam 🙂 Na zabitych wsiach nadal są ludzie wierzący, że chore dziecko to kara boska... Tylko nie wiem gdzie w tym wszystkim to dziecko 🤔

Ja jestem 4dpo
Staram się nie doszukiwać, objawów których realnie i tak by nie było na tym etapie :D

Ale głowa -oczywiście- szaleje!
Jak poczuje charakterystyczne objawy jakie miałam 8dpo przy pierwszej 🤰 to może i zatestuje wcześniej. (Nabrzmiałe twarde i mega bolesne piersi).

Póki co nie kupuje żadnych testów, będę miała 20 to wysikam 20 🙈

I w tym miesiącu idę w te polecane facelle z rosska. Ale kupię je w piątek po południu, by nie korcily mnie 🙈

Jak będzie fail to jedziemy z monitoringiem cyklu za mc :)

Ja jestem chwilowo przybita bo nie dość że walczę z pęcherzem to jeszcze zrobił mi się jęczmień na oku, wysypało mnie na twarzy a okresu jak nie było tak nie ma …. Chciałabym, żeby się pojawił bo kurcze kolejny cykl kolejna szansa a stoję w miejscu 🥲 wgl nie czuje się na okres a to już 3 dzień spóźnienia testy białe więc ciąże wykluczam . Boje się, że to ten jeden cykl na x który bd trwał 30 pare dni 😭 bardzo rzadko się takie u mnie pojawiają bo raz na rok lub półtorej a tak cykle 26-27 dni . Masaaakra
współczuję, miałam w tym roku kilka razy gradówki... nie martw się, bedzie lepiej
Nie wytrzymałam i zrobiłam test już dziś 5dpt. Moim zdaniem leciutko coś przebija, jutro powtórzę ranrano
Super, widać :)

Dziewczyny wiem ze nie na temat, ale miałyście kiedyś skaknie powieki, drzenie oka? Ja to miewałam i przechodziło a teraz mam juz kilka tyg, biore magnez juz z miesiąc ale nie przechodzi. Był moment że już myslałam że przeszlo, ale chwilowo się tylko zmniejszyło. Jeszcze czasami w innych mieśniach czuje mimowolne drgania. W necie juz się naczytałam ze to mogą być poważne choroby neurologiczne i moja natura panikary już świruje i mysle czy isc do internisty czy jakiegoś specjalisty od razu

współczuję, miałam w tym roku kilka razy gradówki... nie martw się, bedzie lepiej

Super, widać :)

Dziewczyny wiem ze nie na temat, ale miałyście kiedyś skaknie powieki, drzenie oka? Ja to miewałam i przechodziło a teraz mam juz kilka tyg, biore magnez juz z miesiąc ale nie przechodzi. Był moment że już myslałam że przeszlo, ale chwilowo się tylko zmniejszyło. Jeszcze czasami w innych mieśniach czuje mimowolne drgania. W necie juz się naczytałam ze to mogą być poważne choroby neurologiczne i moja natura panikary już świruje i mysle czy isc do internisty czy jakiegoś specjalisty od razu

A jaki ten magnez bierzesz? Mierzylas jego poziom? Miesiec suplementacji to zazwyczaj jeszcze trochę krótko by zobaczyć realny efekt.

Ja ostatnio robiłam tez próby tezyczkowe ze względu na mrowienie w kończynach, które się okazały skutkiem ubocznym odstawienia SSRI.

reklama
Dziewczyny, czy możliwa jest owulka 4-5 dni po miesiączce? 🤔🤔 Zawsze była 14-15dc, ledwo dawałam radę ją wyłapać bo z dnia na dzień testy robiły się z bladziochów nagle ciemne. A tu ledwo zaczęłam testować i już dzisiaj skok 🤔 Możliwe, że robiłam test za wcześnie? Nie czekałam do 10 tylko jakieś pół godziny wcześniej zrobiłam. Wstawiam ten i poprzedni cykl. (Zaczęłam sobie testować już w 6dc, ale wtedy jeszcze plamiłam przez 2 następne dni)

Załączniki

• Screenshot_2023-10-09-09-57-38-29_c117003b601ff3debd1e6b91429968c5.jpg
    Screenshot_2023-10-09-09-57-38-29_c117003b601ff3debd1e6b91429968c5.jpg
    257,8 KB · Wyświetleń: 75
  • Screenshot_2023-10-09-09-57-33-90_c117003b601ff3debd1e6b91429968c5.jpg
    Screenshot_2023-10-09-09-57-33-90_c117003b601ff3debd1e6b91429968c5.jpg
    271,4 KB · Wyświetleń: 83
Do góry