reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Część wszystkim 😊 Gdzie taka pogoda? U nas chłodno i pochmurnie, ale tragedii nie ma. Po tym jak wiało z samego rana byłam przygotowana na to, że ten dzień będzie dużo gorszy jeśli chodzi o pogodę.

Miałam cały tydzień ogarniania szkód, już mnie głowa boli od tych papierków i telefonów. Mam nadzieję, że ten tydzień przyniesie już tylko zwroty i moje palce trochę odpoczną.
Zaczęłam od tego tyg planować zakupy. Zrobiłam listę obiadów i nie uwierzycie, ale wydałam na zakupach 100zl mniej niż normalnie. Jeszcze zaczęłam pisać na co wydaje żeby sie później nie zastanawiać - na co tyle kasy wydałam. Przyznam, że przeraża mnie ile kasy idzie pomimo tego że 70% jedzenia mamy swojego.
Wielka Brytania Hrabstwo Kent , nad Morzem Północnym. Zazdro z tym jedzeniem, masz swoje i wiesz co jesz , ja niestety muszę wszystko kupić w sklepie albo w Farm shopach, bo nie wszystko w markecie kupi się dobre, np. Owoce czy warzywa kupuję w takich lokalnych farmach.
Tak czy inaczej jedzenie drogie teraz wszędzie , w Polsce to już w ogóle kosmos, tu gdzie mieszkam też wszystko poszło w górę niestety.

Dziewczyny mam pytanie.
Robiłam testy owulacyjne przez kilka dni i były pozytywne. I testowałam dalej I dziś już był negatywny ( blada kreska) .
Czy to oznacza że nie doszło do zapłodnienia?

Cześć dziewczyny, jestem nowa ale czekam na magiczne kreski w październik. Mam 33 lata. To mój 2gi cykl starań poparte paskami owu. Jestem mamą 10 miesięcznego syna, okres mam regularny od lutego, nigdy mi się nie spóźniał. Teraz pik wg testów miałam 26go, @ powinnam dostać 12go. Od 3 dni czuje wieczorem ciągnięcie jak na @ ale nie jakieś uporczywe - wcześniej miałam bóle dzień max 2 dni przed @ a nie pkolo tygodnia wcześniej. Mam też lekko tkliwe piersi po bokach - wcześniej nie miałam. Nie karmie tez piersią 🤔 Bardzo bym chciała, żeby się udało w tym miesiącu a jak nie będę próbować razem z Wami w kolejnych cyklach 😄
@ mialam 12 września
Aha co jeszcze...po piku miałam testy negatywne, potem wzrosły i teraz też negatywne, wiem, że owu może się przetrzymywać ale chodzi mi czy ta owu była 26 czy 30 np Waszym zdaniem? Bo jeśli to drugie , zbliżeń było mało i wątpię w sukces. Same oceńcie :

Załączniki

• 20231007_123000.jpg
    20231007_123000.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 79
Dziewczyny mam pytanie.
Robiłam testy owulacyjne przez kilka dni i były pozytywne. I testowałam dalej I dziś już był negatywny ( blada kreska) .
To kompletnie nie działa w ten sposób... przeczytaj instrukcje do testów.

reklama
Dziewczyny mam pytanie.
Testy owu robi się do pierwszego pozytywnego i od niego liczy się czas do wystąpienia owulacji- tak, jak w instrukcji 24-36 h. Po pierwszym pozytywnym kolejne mogą być też pozytywne albo szybko się rozjaśniać albo znów ciemnieć przed okresem- to wszystko jest nic nieznaczącą loterią 🤷🏼‍♀️
Nie mamy tu niestety wypracowanej odrębnej metodologii odczytu testów owulacyjnych, bo (z doświadczenia dziewczyn, które sikały przez całe cykle) ona nie istnieje. A szkoda 😜

Do góry