reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

No cóż,takie jest życie,nie zawsze jest kolorowe...a najgorsze było to że oni tyle lat nie akceptowali mojej córki.nie rozmawiali z nia wogole,no kompletnie nic.a jak do nich podchodzila jak byla mniejsza to sie odsuwali od niej,az tesciowa zwrocila im uwage co oni robia.dopiero jak urodzilo im soe ich dziecko i zauwazyli ze ja tego malego traktuje normalnie to cos tam zaczeli tez do mojej córki.. ale np święta,moja córka nigdy od nich prezentu nie dostała,a teraz dostaje bo mój mąż jest chrzesnych do ich dziecka,ale to jest ma zasadzie że przed dzwonią do niego i pytają czy mój mąż będzie coś kupowal dla ich dziecka bo oni nie wiedzą czy mają kupić mazzej córce...I tak to się kręci...
Ale ci się rodzinka trafiła, coś z nimi jest mocno nie tak. Mnie by kusiło żeby sobie z nimi pograć ich kartą, ale może ja złośliwa jestem:)

reklama
Kurcze ja chyba nie wytrzymam z testowaniem do 16go, wg kalendarza owulacja była 20go, a wg USG 25go (przy czym lekarz nie był pewien). Wpisałam to w kalendarz, ale ciągle mi wylicza początek @ tak samo, 5 dni temu i nie wiem czy jak się owu przesunęła to czy @ też się powinien przesunąć czy co? Zaraz jajko zniosę ale nie chce robić testu żeby wyszedł negatywny, już wolę się te parę dni dłużej poekscytowac że może, może... Co byście zrobiły? 😀
Teoretycznie miesiączka powinna wystąpić ok. 14 dni po owulacji. Z tego co piszesz to i tak jesteś już w terminie okresu, czyli ja bym sikała 🙈

Teoretycznie miesiączka powinna wystąpić ok. 14 dni po owulacji. Z tego co piszesz to i tak jesteś już w terminie okresu, czyli ja bym sikała 🙈
Boje się xD 35 dzień cyklu, przy czym najdłuższe do tej pory miałam 33 dyniowe, zero oznak zbliżającego się okresu (a ZAWSZE miałam objawy), chyba wolę się jeszcze trochę potrzymać w nadziei, wiem, głupia jestem xD

No cóż,takie jest życie,nie zawsze jest kolorowe...a najgorsze było to że oni tyle lat nie akceptowali mojej córki.nie rozmawiali z nia wogole,no kompletnie nic.a jak do nich podchodzila jak byla mniejsza to sie odsuwali od niej,az tesciowa zwrocila im uwage co oni robia.dopiero jak urodzilo im soe ich dziecko i zauwazyli ze ja tego malego traktuje normalnie to cos tam zaczeli tez do mojej córki.. ale np święta,moja córka nigdy od nich prezentu nie dostała,a teraz dostaje bo mój mąż jest chrzesnych do ich dziecka,ale to jest ma zasadzie że przed dzwonią do niego i pytają czy mój mąż będzie coś kupowal dla ich dziecka bo oni nie wiedzą czy mają kupić mazzej córce...I tak to się kręci...
To juz jest kurestwo. Jak kuźwa można coś takiego robić dziecku. Przykro mi, że w swoim otoczeniu macie takich ludzi i to jeszcze najbliższych ☹️ najważniejsze by Twoja córka wiedział, że to nie jej wina by sobie nigdy czegoś nieodpowiedniego nie przybrała do głowy. Wirtualnie tule 👐

Kurcze ja chyba nie wytrzymam z testowaniem do 16go, wg kalendarza owulacja była 20go, a wg USG 25go (przy czym lekarz nie był pewien). Wpisałam to w kalendarz, ale ciągle mi wylicza początek @ tak samo, 5 dni temu i nie wiem czy jak się owu przesunęła to czy @ też się powinien przesunąć czy co? Zaraz jajko zniosę ale nie chce robić testu żeby wyszedł negatywny, już wolę się te parę dni dłużej poekscytowac że może, może... Co byście zrobiły? 😀
Owulacja może się przesunąć, a co za tym idzie termin @ też, faza lutealna powinna wynosić co miesiąc zawsze tyle samo.
Jeśli miałaś owu 25, to dzisiaj masz 12 dpo, więc test superczuły może już wykazać ciąże, jeśli w niej jesteś .
To już od Ciebie zależy czy robić czy nie, tymbardziej , że z 1 strony boisz się negatywa a z 2giej chcesz jeszcze dopuszczać pozytywne myśli o ciąży. Musisz sama zadecydować 🙂

Cześć dziewczyny w sobotę, nie wiem jak u Was, ale u mnie pogoda dopisuje,już o tej godzinie 17 stopni , a później ma być 23 i jest ładnie, więc od razu więcej energii do działania😃
W planach na pewno zakupy , jakiś wypoczynek na świeżym powietrzu, a później już tylko lenistwo.
Miłej soboty 😍 mam nadzieję, że dobrze spędzicie cały weekend🙂

Podziwiam Twoją cierpliwość 😀 ja w zeszłym miesiącu sikałam już tydzień przed @ 😅 teraz pewnie będzie podobnie 🙈

Cześć dziewczyny w sobotę, nie wiem jak u Was, ale u mnie pogoda dopisuje,już o tej godzinie 17 stopni , a później ma być 23 i jest ładnie, więc od razu więcej energii do działania😃
W planach na pewno zakupy , jakiś wypoczynek na świeżym powietrzu, a później już tylko lenistwo.
Zazdroszczę! U mnie wieje okrutnie, więc zapowiada się leniwy dzień 😅 tylko jakieś szybkie zakupy zaliczę. Jutro niestety idę do pracy, więc czeka mnie trochę pracy w kuchni, żeby mojemu chorowitkowi coś ugotować 😅 miłego weekendu dziewczyny 😊

reklama
Część wszystkim 😊 Gdzie taka pogoda? U nas chłodno i pochmurnie, ale tragedii nie ma. Po tym jak wiało z samego rana byłam przygotowana na to, że ten dzień będzie dużo gorszy jeśli chodzi o pogodę.

Miałam cały tydzień ogarniania szkód, już mnie głowa boli od tych papierków i telefonów. Mam nadzieję, że ten tydzień przyniesie już tylko zwroty i moje palce trochę odpoczną.
Zaczęłam od tego tyg planować zakupy. Zrobiłam listę obiadów i nie uwierzycie, ale wydałam na zakupach 100zl mniej niż normalnie. Jeszcze zaczęłam pisać na co wydaje żeby sie później nie zastanawiać - na co tyle kasy wydałam. Przyznam, że przeraża mnie ile kasy idzie pomimo tego że 70% jedzenia mamy swojego.

Do góry