reklama
Love_sun
Fanka BB :)
dzień dobry, dzień dobry, witam po małej przerwie. U mnie jak zwykle było mało czasu na pisanie, jak zwykle was podczytywałam Ja nie wiem, czy mam się wpisać na testowanie, czy raczej znów na ławeczkę.. mój Małż miał tyle pracy,ze jak przychodził do domu, to był zmęczony, w sumie sexosantos był w dni płodne dosłownie raz...i wydaje mi się, ze raczej było już za późno (no, ale ze nie robię monitoringu, to wiadomo..ze nic nie wiadomo :/ )więc może po prostu podam datę nadchodzącej @..niby ma przyjść 5.10. Ale dziś już mnie tak zaczął brzuch bolec...jakby miała przyjść za dwa dni :/ Więc chyba znów miesiąc "w plecy"...
nomeolvides
Dzień dobry, proszę o wpisanie na 28.10 - zobaczymy co z tego wyniknie.
Mam też wyniki z 3dc
Lh do fsh 0,81 więc chyba nie jest najgorzej, No i teoretycznie wyklucza PCOS, wiec nie wiem o co kaman z tym moim AMH (ponad 10)
Estradiol, progesteron, prolaktyna w normie.
Testosteron 2,01 a norma 1,99 więc odchylenie jest, ale minimalne. Czekam jeszcze na wyniki SHBG, DHEAS i androstendionu - może to więcej powie.
Potem jeszcze wizyta u gina przed samym ślubem i jak dobrze pójdzie to owulacja na urlopie
Mam też wyniki z 3dc
Lh do fsh 0,81 więc chyba nie jest najgorzej, No i teoretycznie wyklucza PCOS, wiec nie wiem o co kaman z tym moim AMH (ponad 10)
Testosteron 2,01 a norma 1,99 więc odchylenie jest, ale minimalne. Czekam jeszcze na wyniki SHBG, DHEAS i androstendionu - może to więcej powie.
Potem jeszcze wizyta u gina przed samym ślubem i jak dobrze pójdzie to owulacja na urlopie
królowa_kresek😉🙃
Trzymam kciuki, niekoniecznie przyjdzie, ja tez termin @ mam na 5.10 i nie czuję nic, a to chyba powinno być jak u Ciebie, takżedzień dobry, dzień dobry, witam po małej przerwie. U mnie jak zwykle było mało czasu na pisanie, jak zwykle was podczytywałam Ja nie wiem, czy mam się wpisać na testowanie, czy raczej znów na ławeczkę.. mój Małż miał tyle pracy,ze jak przychodził do domu, to był zmęczony, w sumie sexosantos był w dni płodne dosłownie raz...i wydaje mi się, ze raczej było już za późno (no, ale ze nie robię monitoringu, to wiadomo..ze nic nie wiadomo :/ )więc może po prostu podam datę nadchodzącej @..niby ma przyjść 5.10. Ale dziś już mnie tak zaczął brzuch bolec...jakby miała przyjść za dwa dni :/ Więc chyba znów miesiąc "w plecy"...
anyżowa
Już wpisałam Cię na 5-go Ja Ci tu dam ławkę rezerwowych!dzień dobry, dzień dobry, witam po małej przerwie. U mnie jak zwykle było mało czasu na pisanie, jak zwykle was podczytywałam Ja nie wiem, czy mam się wpisać na testowanie, czy raczej znów na ławeczkę.. mój Małż miał tyle pracy,ze jak przychodził do domu, to był zmęczony, w sumie sexosantos był w dni płodne dosłownie raz...i wydaje mi się, ze raczej było już za późno (no, ale ze nie robię monitoringu, to wiadomo..ze nic nie wiadomo :/ )więc może po prostu podam datę nadchodzącej @..niby ma przyjść 5.10. Ale dziś już mnie tak zaczął brzuch bolec...jakby miała przyjść za dwa dni :/ Więc chyba znów miesiąc "w plecy"...
Nie zapominaj, że potrzebny jest 1 plemnik, także szanse są zawsze, piłka nadal jest w grze i wszystko się może wydarzyć
anyżowa
Odpiszę Ci tutaj, chociaż rozmowy staraniowe powinny się jeszcze odbywać na wątku wrześniowym, a tu na październikowym narazie się tylko zapisujemy.Dzień dobry, proszę o wpisanie na 28.10 - zobaczymy co z tego wyniknie.
Mam też wyniki z 3dc
Dziwna sytuacja z tym AMH, ewidentnie wysokie i wskazujące na PCOS, ale ja jakoś bardzo mocna w tym temacie nie jestem.
Androgeny to niestety moja bolączka, poczekaj spokojnie na reszte wyników, może one coś wniosą.
Jeżeli wyjdzie, że to tylko testosteron jest powyższony ( a u Ciebie to nieznaczne przekroczenie wartości referencyjnej) to może nie jest tak źle z tą gospodarką hormonalną.
Jeśli masz nadwagę, to też testosteron może wyjść poza widełki, albo przy PCOSie jeśli go masz.
Tak samo jeśli masz IO to też idzie w parze z wyższymi wartościami androgenòw.
U mnie np. Raczej nie chodzi o IO w odniesieniu do androgenów bo zgodnie z wynikami badań trzymam ją "w ryzach" od jakiegoś czasu, a mimo wszystko DHEAS wysokie ( co bezpośrednio łączy się z zaniżonym SHBG) i testosteron podwyższony, ale mam jeszcze nadwagę więc działam na tym polu - tyle mogę i włączyłam suple na te nieszczęsne androgeny
Jeżeli inne androgeny wyjdą wysokie, to już inna bajka i trzeba szukać przyczyny, a ròwnie dobrze , może okazać się , że geny - ale to już temat dla dobrego ginekologa- endokrynologa w jednym- każdy przypadek ( jeżeli znajdziesz dobrego lekarza) on interpretuje indywidualnie na podstawie wywiadu szczegółowego i w oparciu o sterte innych badań jak poziomy cholesterolów, glukoze, insuline, estrogenòw, ACTH, kortyzol, resztę hormonów.
Jakby co to pisz jeszcze na wrześniowych kreskach proszę, z rozmowami tutaj od 1 wbijamy
Ostatnia edycja:
Avy
Apropo tego AMH (wiem, wiem, że jeszcze wrzesień) - w jakiej jednostce masz wynik? Bo jak w pmol/l to powinno być w normie. Jeśli wynik jest w pmol/l to należy wartość przemnożyć przez 0,14, żeby uzyskać wynik w ng/ml.Dzień dobry, proszę o wpisanie na 28.10 - zobaczymy co z tego wyniknie.
Mam też wyniki z 3dc
Kasienkaol
Starac sie nie bede jeszcze w tym cyklu, ale zabezpieczać takze nie wiec prosze wpisz mnie na 29.10
Love_sun
To chyba musialby byc jakis Superman, jakby z tego jednego razu cos wyszłoJuż wpisałam Cię na 5-go Ja Ci tu dam ławkę rezerwowych!
Nie zapominaj, że potrzebny jest 1 plemnik, także szanse są zawsze, piłka nadal jest w grze i wszystko się może wydarzyć
reklama
anyżowa
Wiesz, nie ma co skreślać zawodników naszych mężów/ partnerów a bo to wiadomo, czy któryś tam się nie "przyczaił " za rogiem?To chyba musialby byc jakis Superman, jakby z tego jednego razu cos wyszło
Chwile Cię nie było, ale np. Nasza koleżanka z kresek Ice41 zaszła niedawno w ciąże ( swoją drogą giga fajnie, bo daje nadzieje parom zmagającym się z czynnikiem męskim) , mieli słabe nasienie, okolo 5 tys. Plemnikow w calym ejakulacie, morfologie 0% prawidlowych plemnikow , dlatego uważam, że jak najbardziej trzeba myśleć pozytywnie