reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
dzień dobry, dzień dobry, witam po małej przerwie. U mnie jak zwykle było mało czasu na pisanie, jak zwykle was podczytywałam :) Ja nie wiem, czy mam się wpisać na testowanie, czy raczej znów na ławeczkę..:confused: mój Małż miał tyle pracy,ze jak przychodził do domu, to był zmęczony, w sumie sexosantos był w dni płodne dosłownie raz...i wydaje mi się, ze raczej było już za późno (no, ale ze nie robię monitoringu, to wiadomo..ze nic nie wiadomo :/ )więc może po prostu podam datę nadchodzącej @..niby ma przyjść 5.10. Ale dziś już mnie tak zaczął brzuch bolec...jakby miała przyjść za dwa dni :/ Więc chyba znów miesiąc "w plecy"...

Dzień dobry, proszę o wpisanie na 28.10 - zobaczymy co z tego wyniknie.

Mam też wyniki z 3dc

Lh do fsh 0,81 więc chyba nie jest najgorzej, No i teoretycznie wyklucza PCOS, wiec nie wiem o co kaman z tym moim AMH (ponad 10) 🤦🏼‍♀️

Estradiol, progesteron, prolaktyna w normie.

Testosteron 2,01 a norma 1,99 więc odchylenie jest, ale minimalne. Czekam jeszcze na wyniki SHBG, DHEAS i androstendionu - może to więcej powie.

Potem jeszcze wizyta u gina przed samym ślubem i jak dobrze pójdzie to owulacja na urlopie ☺️

dzień dobry, dzień dobry, witam po małej przerwie. U mnie jak zwykle było mało czasu na pisanie, jak zwykle was podczytywałam :) Ja nie wiem, czy mam się wpisać na testowanie, czy raczej znów na ławeczkę..:confused: mój Małż miał tyle pracy,ze jak przychodził do domu, to był zmęczony, w sumie sexosantos był w dni płodne dosłownie raz...i wydaje mi się, ze raczej było już za późno (no, ale ze nie robię monitoringu, to wiadomo..ze nic nie wiadomo :/ )więc może po prostu podam datę nadchodzącej @..niby ma przyjść 5.10. Ale dziś już mnie tak zaczął brzuch bolec...jakby miała przyjść za dwa dni :/ Więc chyba znów miesiąc "w plecy"...
Trzymam kciuki, niekoniecznie przyjdzie, ja tez termin @ mam na 5.10 i nie czuję nic, a to chyba powinno być jak u Ciebie, także 🤞🤞

Już wpisałam Cię na 5-go 😉 Ja Ci tu dam ławkę rezerwowych!😃
Nie zapominaj, że potrzebny jest 1 plemnik, także szanse są zawsze, piłka nadal jest w grze i wszystko się może wydarzyć😏

Mam też wyniki z 3dc

Lh do fsh 0,81 więc chyba nie jest najgorzej, No i teoretycznie wyklucza PCOS, wiec nie wiem o co kaman z tym moim AMH (ponad 10) 🤦🏼‍♀️

Testosteron 2,01 a norma 1,99 więc odchylenie jest, ale minimalne. Czekam jeszcze na wyniki SHBG, DHEAS i androstendionu - może to więcej powie.

Potem jeszcze wizyta u gina przed samym ślubem i jak dobrze pójdzie to owulacja na urlopie ☺️
Odpiszę Ci tutaj, chociaż rozmowy staraniowe powinny się jeszcze odbywać na wątku wrześniowym, a tu na październikowym narazie się tylko zapisujemy.

Dziwna sytuacja z tym AMH, ewidentnie wysokie i wskazujące na PCOS, ale ja jakoś bardzo mocna w tym temacie nie jestem.

Androgeny to niestety moja bolączka, poczekaj spokojnie na reszte wyników, może one coś wniosą.
Jeżeli wyjdzie, że to tylko testosteron jest powyższony ( a u Ciebie to nieznaczne przekroczenie wartości referencyjnej) to może nie jest tak źle z tą gospodarką hormonalną.

Jeśli masz nadwagę, to też testosteron może wyjść poza widełki, albo przy PCOSie jeśli go masz.

Tak samo jeśli masz IO to też idzie w parze z wyższymi wartościami androgenòw.
U mnie np. Raczej nie chodzi o IO w odniesieniu do androgenów bo zgodnie z wynikami badań trzymam ją "w ryzach" od jakiegoś czasu, a mimo wszystko DHEAS wysokie ( co bezpośrednio łączy się z zaniżonym SHBG) i testosteron podwyższony, ale mam jeszcze nadwagę więc działam na tym polu - tyle mogę i włączyłam suple na te nieszczęsne androgeny

Jeżeli inne androgeny wyjdą wysokie, to już inna bajka i trzeba szukać przyczyny, a ròwnie dobrze , może okazać się , że geny - ale to już temat dla dobrego ginekologa- endokrynologa w jednym- każdy przypadek ( jeżeli znajdziesz dobrego lekarza) on interpretuje indywidualnie na podstawie wywiadu szczegółowego i w oparciu o sterte innych badań jak poziomy cholesterolów, glukoze, insuline, estrogenòw, ACTH, kortyzol, resztę hormonów.

Jakby co to pisz jeszcze na wrześniowych kreskach proszę, z rozmowami tutaj od 1 wbijamy 😉

Ostatnia edycja:

Mam też wyniki z 3dc

Apropo tego AMH (wiem, wiem, że jeszcze wrzesień) - w jakiej jednostce masz wynik? Bo jak w pmol/l to powinno być w normie. Jeśli wynik jest w pmol/l to należy wartość przemnożyć przez 0,14, żeby uzyskać wynik w ng/ml.

reklama
To chyba musialby byc jakis Superman, jakby z tego jednego razu cos wyszło 😂
Wiesz, nie ma co skreślać zawodników naszych mężów/ partnerów 🙂 a bo to wiadomo, czy któryś tam się nie "przyczaił " za rogiem?

Chwile Cię nie było, ale np. Nasza koleżanka z kresek Ice41 zaszła niedawno w ciąże ( swoją drogą giga fajnie, bo daje nadzieje parom zmagającym się z czynnikiem męskim) , mieli słabe nasienie, okolo 5 tys. Plemnikow w calym ejakulacie, morfologie 0% prawidlowych plemnikow , dlatego uważam, że jak najbardziej trzeba myśleć pozytywnie😍

Do góry