reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Dzień dobry! Test wykonany o 6 rano, niestety tylko jedna bardzo wyraźna krecha!!! A dziwne bo w ogóle nie czuje się jak na okres.( chyba że to przeziębienie mi co nieco przesunęło??) Dziś powinien zacząć się nowy cykl, no nic czekam na @ albo za dwa dni test powtórzę. W teorii dziś 12 dpo.
Ehh 😒
W razie zmiany sytuacji dawaj znać.

O jaaaa😍
No to gratuluje serdecznie, pewnie jesteś cała w emocjach.🤩 Spodziewałaś się tego, czy byłaś total zaskoczona?
A co do ginekologa to go tam przyciśnij, żeby w kulki nie leciał z Tobą i niech robi usg.
Nie sądziłam, że zrobi to w tygodniu. Co prawda dziwnie sie zachowywał i pytał mnie czy ładnie się ubrał, ale stwierdziłam, że po prostu wziął sobie do serca moje rady, a nie że chce się wystroić na oświadczyny😁

Dzień dobry! Dołączę nieśmiało, choć pewnie na maks 3 dni (w sobotę termin miesiączki). Nie staramy się z mężem jakoś specjalnie o ciążę więc też szansę są niewielkie, ale jakoś czuję się inaczej w tym cyklu i nie pogardziłabym pozytywnym testem. Chciałam się poradzić. Dwa dni temu wieczorem zobaczyłam na papierze śluz zabarwiony na różowo ale tak bardzo, bardzo delikatnie i nie powtórzyło się to więcej. Przyszlo mi na myśl plamienie implementacyjne. Co myślicie? To by było 10 dpo, mniej więcej bo opieram się tylko ma tym, że czuję owulację i mam bardzo regularne cykle. No i jeżeli to było implementacyjne, to kiedy test pokaże ciążę? Czekać do soboty czy robić już? Dziś jest 12 dpo, do okresu dwa dni.
Jeśli to było plamienie implantacyjne, to możesz już zacząć testować , skoro minęło dwa dni. Jeśli masz cierpliwość, to czekaj do rana, bo z porannego moczu jest najbardziej wiarygodny test.
Zapiszę Cię na testowanie na jutro, tak dla porządku na pierwszej stronie😉

To zaczniemy nowy cykl razem, bo ja tez czekam na @. Chyba, ze u Ciebie będzie zwrot. U mnie temperatura dziś w dół... bardzo obiecujący był to wykres i taki ulozony jak nigdy u mnie nie bywa, ale rozczarowanie nie jest jakieś gwałtowne, raczej nie czuję się zaskoczona.
Niestety u mnie też tak bardzo powoli spada temperatura, co prawda nadal jest wyższa niż przed owu ale spada... Oby szybko przyszła ta @ wredna bo chce się załapać jeszcze na testowanie 30!! 😄

Jeśli to było plamienie implantacyjne, to możesz już zacząć testować , skoro minęło dwa dni. Jeśli masz cierpliwość, to czekaj do rana, bo z porannego moczu jest najbardziej wiarygodny test.
Zapiszę Cię na testowanie na jutro, tak dla porządku na pierwszej stronie😉
Dziekuję za odpowiedź. Ciekawa jestem co to bylo, jesli nie implantacja, bo nigdy nie mialam takiego plamienia wczesniej. Tak czy siak pewnie sprawdzę i dziś i jutro rano, dla świętego spokoju i potem dopiero odpuszczę.

Dziewczyny, mam pytanie, jako osoba zielona w tych tematach: jutro idę na badanie progesteronu (po ok 7 dniach od owulacji) i tak się zastanawiam w jakim celu się to wykonuje? Coś tam poczytałam w necie, ale może jakoś mi to rozjaśnicie 🤔

reklama
Dziewczyny nadrobię Was wieczorkiem, bo te ostatnie dni przed ślubem są zakręcone, ale muszę się na szybko wyżalić.

Jestem po wizycie u gina i mam torbiel 6cm na prawym jajniku 😔 mówił, że grozi nawet wizytą na sorze a my przecież ten ślub i wakacje… Dał receptę na duphaston i mam brać od dzisiaj (a mam 9dc). Lewy jajnik mam napisane ze jest „normechogeniczny po owulacji”, płynu w zatoce douglasa nie ma.

Zwiększył mi tez dawkę glucophage z 1500 do 2000, bo mimo tego że insulina na czczo jest okej, to po obciążeniu jest wywalona w komos. Jestem załamana 😔 dla nas październik stracony.

Do góry