reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

W dużej mierze zależy to od prowadzącej dany wątek. Miejmy na uwadze, że spora część z nas stara się o pierwsze dziecko już od lat, część z nas w tym miesiącu podchodzi do in vitro. Dlatego okażmy empatię i tematy dziecięce zostawmy na inny wątek.
Dzięki @Avy dokładnie tak.

reklama
Na razie Was podczytuję, podoba mi się atmosfera tutaj. Zawsze myślałam, że zajście w ciąże to najłatwiejsza rzecz na świecie :D Owszem słyszało się, że niektóre pary mają problemy, ale jakoś wszyscy wokół zachodzili. U mnie to ciężko powiedzieć ile się staramy, bo myślałam ze wystarczy się przestać zabezpieczać i pyknie po paru miesiącach. Na razie to mamy trochę problem z częstotliwością... bo tak od weekendu do weekendu albo rzadziej to chyba łatwo nie trafić w owu. Na razie chce jeszcze troche popróbować żeby nie stresować się badaniami. Totalnie nie podoba mi się wizja wyliczania kiedy owu, tak bez spontaniczności to mi się totalnie nie chce nic robić :( Dołujące to wszystko i skomplikowane.
Masz jak najbardziej prawo do takiego podejścia, najważniejsze to być w zgodzie ze sobą, żebyś Ty się z tym dobrze czuła.
Starania to trudny i wymagający czas.
Przytulam wirtualnie i życzę, żeby niebawem się udało i nie trzebabyło robić badań.

no dokładnie.. ja osobiście jak czytam jakiś komentarz i zaczyna się cos o dzieciach to automatycznie przerywam i nie czytam co jest dalej. W pracy, w rodzinie, wśród znajomych słucham o problemach z dziećmi i wykazuje empatię, ale jak znalazłam to forum i postanowiłam w nim uczestniczyć to jednak z myślą, że takich tematów choć tutaj będę mogła uniknąć. No ale może się mylę 🤷‍♀️
I właśnie dlatego zaznaczyłam w regulaminie, żeby raczej nie poruszać takich kwestii, żeby dobrze się tu czuć.

Dzień dobry we wtoreczek!
Ja dzisiaj wstałam jak na siebie w środku nocy, staram się trochę przestawić, żeby wcześniej kończyć pracę, bo już dzień coraz krótszy i ta szarówa popołudniu coraz szybciej - więc probuję oszukać system ;)

Miłego dnia :)
Ja też wstałam dziś wcześniej, ale wczoraj szybko położyłam się spać.
Miłego dnia wszystkim 🙂

Dzień dobry
Udało mi się wyrwać na spacer 😁
IMG_20231003_071306539.jpg

reklama
Do góry