reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

W dużej mierze zależy to od prowadzącej dany wątek. Miejmy na uwadze, że spora część z nas stara się o pierwsze dziecko już od lat, część z nas w tym miesiącu podchodzi do in vitro. Dlatego okażmy empatię i tematy dziecięce zostawmy na inny wątek.
Dzięki @Avy dokładnie tak.

reklama
Na razie Was podczytuję, podoba mi się atmosfera tutaj. Zawsze myślałam, że zajście w ciąże to najłatwiejsza rzecz na świecie :D Owszem słyszało się, że niektóre pary mają problemy, ale jakoś wszyscy wokół zachodzili. U mnie to ciężko powiedzieć ile się staramy, bo myślałam ze wystarczy się przestać zabezpieczać i pyknie po paru miesiącach. Na razie to mamy trochę problem z częstotliwością... bo tak od weekendu do weekendu albo rzadziej to chyba łatwo nie trafić w owu. Na razie chce jeszcze troche popróbować żeby nie stresować się badaniami. Totalnie nie podoba mi się wizja wyliczania kiedy owu, tak bez spontaniczności to mi się totalnie nie chce nic robić :( Dołujące to wszystko i skomplikowane.
Masz jak najbardziej prawo do takiego podejścia, najważniejsze to być w zgodzie ze sobą, żebyś Ty się z tym dobrze czuła.
Starania to trudny i wymagający czas.
Przytulam wirtualnie i życzę, żeby niebawem się udało i nie trzebabyło robić badań.

no dokładnie.. ja osobiście jak czytam jakiś komentarz i zaczyna się cos o dzieciach to automatycznie przerywam i nie czytam co jest dalej. W pracy, w rodzinie, wśród znajomych słucham o problemach z dziećmi i wykazuje empatię, ale jak znalazłam to forum i postanowiłam w nim uczestniczyć to jednak z myślą, że takich tematów choć tutaj będę mogła uniknąć. No ale może się mylę 🤷‍♀️
I właśnie dlatego zaznaczyłam w regulaminie, żeby raczej nie poruszać takich kwestii, żeby dobrze się tu czuć.

Dzień dobry we wtoreczek!
Ja dzisiaj wstałam jak na siebie w środku nocy, staram się trochę przestawić, żeby wcześniej kończyć pracę, bo już dzień coraz krótszy i ta szarówa popołudniu coraz szybciej - więc probuję oszukać system ;)

Miłego dnia :)
Ja też wstałam dziś wcześniej, ale wczoraj szybko położyłam się spać.
Miłego dnia wszystkim 🙂

Dzień dobry
Udało mi się wyrwać na spacer 😁
IMG_20231003_071306539.jpg

reklama
Do góry