Lwica1410
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja właśnie też trochę tego łykam i staram się wiadomo witaminy rozpuszczalne w wodzie i w tłuszczach osobno brać. Dobrze, że choć inozytol, jod, kwas foliowy, Wit. D3 mam w 1 a i cynk, selen jest też w tej saszetce a wiem, że się tych dwóch składników nie łączyJakby czekać na przeszczep serca
Ja mam inny problem. Tez sobie zamówiłam ten dzieciorobny magnez i łącznie biorę 15 tabletek (szajbuska) i wydaje mi się, ze to tak średnio zdrowo brać je naraz, wiec chyba powinnam to podzielić, ale boję się, że wtedy tez się pogubię
A to tylko ten wątek, czy każdy kolejny miesięczny też ma takie warunki, że nie można o dzieciach pisać Nasze starania (matek) czasem wiążą się z problemami dotyczącymi naszych dzieci hmmm... Przecież nie będziemy zakładać osobnego wątku miesięcznego dla matek starających się a problem ze staraniami w tym miesiącu Bleucoco powiązany jest z dzieckiem i jak miała inaczej to przekazać Nie piszemy przecież między sobą o cuchnacych kupkach, problemami z kp ale myślę, że jeśli się ma problem przy staraniach i dotyczy on dziecka, to można o tym skrobnąć i przymknąć oko.To nie akcja.
anyżowe napisała w pierwszym poście, że tutaj nie dyskutujemy na dzieciowo-mamusiowe tematy. Albo ktoś akceptuje zasady albo znajduje sobie miejsce gdzieś indziej.
Są takie osoby, które są na tym wątku właśnie dlatego, że tutaj o przedszkolach, kolkach I innych okołodziecięcych kwestiach się nie gada. Wsio.
Skuszę się na te pojemniczki - muszę się tylko zorientować gdzie u siebie dostanęBardzo polecam takie pojemniczki, ja przy staraniach i w ciąży trochę brałam różności i to naprawdę ustawia życie. Raz w tygodniu załadować i spokój. Problem był tylko z zastrzykami, musiałam pisać daty na nich, żeby wiedzieć czy już robiłam.
Ja teraz nie liczyłam dni do owulacji, mało myślałam o staraniach i o dziecku, bo się za bardzo nakręciłam w tamtym cyklu i ciężko było znieść rozczarowanie Jakoś szybko mi ten czas minął.Na razie Was podczytuję, podoba mi się atmosfera tutaj. Zawsze myślałam, że zajście w ciąże to najłatwiejsza rzecz na świecie Owszem słyszało się, że niektóre pary mają problemy, ale jakoś wszyscy wokół zachodzili. U mnie to ciężko powiedzieć ile się staramy, bo myślałam ze wystarczy się przestać zabezpieczać i pyknie po paru miesiącach. Na razie to mamy trochę problem z częstotliwością... bo tak od weekendu do weekendu albo rzadziej to chyba łatwo nie trafić w owu. Na razie chce jeszcze troche popróbować żeby nie stresować się badaniami. Totalnie nie podoba mi się wizja wyliczania kiedy owu, tak bez spontaniczności to mi się totalnie nie chce nic robić Dołujące to wszystko i skomplikowane.
W dużej mierze zależy to od prowadzącej dany wątek. Miejmy na uwadze, że spora część z nas stara się o pierwsze dziecko już od lat, część z nas w tym miesiącu podchodzi do in vitro. Dlatego okażmy empatię i tematy dziecięce zostawmy na inny wątek.A to tylko ten wątek, czy każdy kolejny miesięczny też ma takie warunki, że nie można o dzieciach pisać Nasze starania (matek) czasem wiążą się z problemami dotyczącymi naszych dzieci hmmm... Przecież nie będziemy zakładać osobnego wątku miesięcznego dla matek starających się a problem ze staraniami w tym miesiącu Bleucoco powiązany jest z dzieckiem i jak miała inaczej to przekazać Nie piszemy przecież między sobą o cuchnacych kupkach, problemami z kp ale myślę, że jeśli się ma problem przy staraniach i dotyczy on dziecka, to można o tym skrobnąć i przymknąć oko.
Oo a te z 4 podziałami to jak jest podzielony rano, południe, wieczór, nocTeż mam taki, z podziałka na 4 Zobacz załącznik 1572160
no dokładnie.. ja osobiście jak czytam jakiś komentarz i zaczyna się cos o dzieciach to automatycznie przerywam i nie czytam co jest dalej. W pracy, w rodzinie, wśród znajomych słucham o problemach z dziećmi i wykazuje empatię, ale jak znalazłam to forum i postanowiłam w nim uczestniczyć to jednak z myślą, że takich tematów choć tutaj będę mogła uniknąć. No ale może się mylęW dużej mierze zależy to od prowadzącej dany wątek. Miejmy na uwadze, że spora część z nas stara się o pierwsze dziecko już od lat, część z nas w tym miesiącu podchodzi do in vitro. Dlatego okażmy empatię i tematy dziecięce zostawmy na inny wątek.
No dokładnie tak. Jeśli jakieś mamusie potrzebują sobie porozmawiać i się wyżalić, to może faktycznie można pomyśleć o jakimś innym wątkuno dokładnie.. ja osobiście jak czytam jakiś komentarz i zaczyna się cos o dzieciach to automatycznie przerywam i nie czytam co jest dalej. W pracy, w rodzinie, wśród znajomych słucham o problemach z dziećmi i wykazuje empatię, ale jak znalazłam to forum i postanowiłam w nim uczestniczyć to jednak z myślą, że takich tematów choć tutaj będę mogła uniknąć. No ale może się mylę
Ja mam uproszczoną wersje kupioną w dealzie za grosze, kasetka na cały tydzień po dwie przegródki na dzień. Bez tego w życiu bym nie pamiętała o łykaniu tabletekTeż mam taki, z podziałka na 4 Zobacz załącznik 1572160
@bleucoco współczuje Ci bardzo sytuacji, ale na tym wątku chciałabym , aby nie pisać na tematy mamusiowe.W takim razie się pożegnam jeśli nie mogę mówić o swoich emocjach, które wpływają na starania Pozdrawiam
Inną kwestią wg mnie "skrobnąć" albo wspomnieć o swoim dziecku, które mamy już na stanie , a co innego napisać cały post dotyczący spraw związanych z nim. Empatia, to w tym wypadku słowo "klucz", weźmu pod uwagę emocje też osób bezdzietnych, nadal walczących o spełnienie marzenia, wspierajmy się i szanujmy.Ja właśnie też trochę tego łykam i staram się wiadomo witaminy rozpuszczalne w wodzie i w tłuszczach osobno brać. Dobrze, że choć inozytol, jod, kwas foliowy, Wit. D3 mam w 1 a i cynk, selen jest też w tej saszetce a wiem, że się tych dwóch składników nie łączy
A to tylko ten wątek, czy każdy kolejny miesięczny też ma takie warunki, że nie można o dzieciach pisać Nasze starania (matek) czasem wiążą się z problemami dotyczącymi naszych dzieci hmmm... Przecież nie będziemy zakładać osobnego wątku miesięcznego dla matek starających się a problem ze staraniami w tym miesiącu Bleucoco powiązany jest z dzieckiem i jak miała inaczej to przekazać Nie piszemy przecież między sobą o cuchnacych kupkach, problemami z kp ale myślę, że jeśli się ma problem przy staraniach i dotyczy on dziecka, to można o tym skrobnąć i przymknąć oko.
Skuszę się na te pojemniczki - muszę się tylko zorientować gdzie u siebie dostanę
Z zastrzykami natomiast nie miałam problemu, bo jakoś zakodowane miałam, że wstaję rano i pierwsze co to zastrzyk i euthyrox