reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Mój ostatnii post na kreskach 🙈 mam taką cichą nadzieję i będzie krótko o mocy "odpuszczenia" 😂
Już kiedyś pisałam, że albo się komórki łączą albo nie 🤷 i albo działa, albo nie....
Dlaczego mówię o odpuszczeniu ? Bo jestem ostatnii miesiąc na wychowawczym i musiałabym składać kolejny wniosek w czwartek, bo sikam na testy od zeszłego poniedziałku...bo już 3 razy płakałam w tym cyklu, że wszystko jest bez sensu i nakręciłam się jak szczerbaty na suchary fałszywą kreską jakieś 5 dni po owulacji (albo mniej 🤷).
Zaczęłam cykl z castangusem, mąż pił 3 dni flavamed i nie mam bladego pojęcia, czy to pomogło 🤷 może tak miało być, może właśnie to był pomysł na nas tym razem 🙂
Trzymam za Was mocno kciuki i mam nadzieję tu nie wracać, bo jak wiemy wczesna ciąża to dużo znaków zapytania 🤷
Dzięki Wam za wszystko i wysyłam na ten koniec miesiąca całą masę ciążowych wirusków 🥰🥳😘
Gratulacje. Pięknego przyrostu i dużo nudy w najbliższych 9 miesiącach

reklama
Mój ostatnii post na kreskach 🙈 mam taką cichą nadzieję i będzie krótko o mocy "odpuszczenia" 😂
Już kiedyś pisałam, że albo się komórki łączą albo nie 🤷 i albo działa, albo nie....
Dlaczego mówię o odpuszczeniu ? Bo jestem ostatnii miesiąc na wychowawczym i musiałabym składać kolejny wniosek w czwartek, bo sikam na testy od zeszłego poniedziałku...bo już 3 razy płakałam w tym cyklu, że wszystko jest bez sensu i nakręciłam się jak szczerbaty na suchary fałszywą kreską jakieś 5 dni po owulacji (albo mniej 🤷).
Zaczęłam cykl z castangusem, mąż pił 3 dni flavamed i nie mam bladego pojęcia, czy to pomogło 🤷 może tak miało być, może właśnie to był pomysł na nas tym razem 🙂
Trzymam za Was mocno kciuki i mam nadzieję tu nie wracać, bo jak wiemy wczesna ciąża to dużo znaków zapytania 🤷
Dzięki Wam za wszystko i wysyłam na ten koniec miesiąca całą masę ciążowych wirusków 🥰🥳😘
Gratuluję bardzo ❤️

Cudownie 😍😍

Gratulacje💜 to się nazywa koncertowe zamknięcie miesiąca😊
Nie wracaj na kreski i nudnych 9 miesięcy życzę🥰

Dziewczyny jestem maga wkurzona
Pomóżcie mi
Byłam wczoraj na usg lekarz widziała na usg pęcherzyk
Nie kazała zrobić bety ani progesteronu
Tylko przed wizyta na za dwa tygodnie
Mówiłam dobrze nie wytrzymałam poszłam dziś
Beta wyszła 110 a progesteron 20,14

Mega się kurzyłem bo mega niska wartość
W czwartek lecę na kontrole przyrostu bety
Co myślicie ? Jeśli ona widziała już pęcherzyk to dlaczego ta beta jest taka niska
Teoretycznie pecherzyk widać przy wartości od 1000 bety, ale u mnie na usg był pęcherzyk (bałam się, że mam torbiel, bo miałam kilka dni plamienia, wiec poszlam m usg), a testy ciążowe były negatywne. Czytałam też w jakimś wątku na forum, że kilka osób tak miało. Czy to były pęcherzyki ciążowe? Może tak, może nie. Ale patrząc na to utwierdzam się tylko w tym, że medycyna medycyna, ale biologia potrafi nas zaskoczyć, więc najwyraźniej u Ciebie pecherzyk jest przy niższej becie :)

Teoretycznie pecherzyk widać przy wartości od 1000 bety, ale u mnie na usg był pęcherzyk (bałam się, że mam torbiel, bo miałam kilka dni plamienia, wiec poszlam m usg), a testy ciążowe były negatywne. Czytałam też w jakimś wątku na forum, że kilka osób tak miało. Czy to były pęcherzyki ciążowe? Może tak, może nie. Ale patrząc na to utwierdzam się tylko w tym, że medycyna medycyna, ale biologia potrafi nas zaskoczyć, więc najwyraźniej u Ciebie pecherzyk jest przy niższej becie :)
Wariuje prosiła mnie bym nie kontrolowała bety ale chciałam zbadać progesteron by być spokojniejsza i już nic nie rozumiem

Gratulacje @Aksamitka28 🥰🥰🥰🥰
Ja na tej fali ciążo-testowej teraz obsikałam swojego patyka i nadal nic😁🫠🙃 tylko zmarnowałam. Jutro ostateczna próba jednak.

Załączniki

• 20231031_164203.jpg
    20231031_164203.jpg
    582,6 KB · Wyświetleń: 95
Ostatnia edycja:
reklama
Chciałam Wam podziękować, za przyjęcie mnie do swojego grona.☺ Troche podnosi to na duchu, że człowiek nie jest sam w swoich zmaganiach. Życzę nam, abyśmy wszystkie spotkały się na lipcowych mamusiach. A tymczasem do zobaczenia jutro na listopadowych kreskach 🥰

Do góry