reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Odebrałam dziś wyniki z 5 dc
IMG_20231027_145750758.jpg

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które robiły badania w kierunku trombofilii i zespołu antyfosfolipidowego. Czy mogłybyście mi napisać, jakie badania miałyście do zrobienia? @Kosinka94 czy dobrze kojarzę, że Ty to robiłaś?

Mnie lekarz zlecił: białko s, białko c, przeciwdziała przeciw kardiolipinie IgG i IgM, przeciwciała przeciw beta-2-glikoproteinie IgG i IgM, antykoagulant toczniowy, czynnik V Leiden, mutacje MTHFR. Wyszło mi tylko nieznacznie obniżone białko S, ale zastanawiam się, czy warto jeszcze coś sprawdzić. Oczywiście omówię to z lekarzem, ale musze poczekać chwilę na wizytę, a już przebieram nogami, żeby wiedzieć, co i jak 😆

Mam pytanie do dziewczyn, które robiły badania w kierunku trombofilii i zespołu antyfosfolipidowego. Czy mogłybyście mi napisać, jakie badania miałyście do zrobienia? @Kosinka94 czy dobrze kojarzę, że Ty to robiłaś?

Mnie lekarz zlecił: białko s, białko c, przeciwdziała przeciw kardiolipinie IgG i IgM, przeciwciała przeciw beta-2-glikoproteinie IgG i IgM, antykoagulant toczniowy, czynnik V Leiden, mutacje MTHFR. Wyszło mi tylko nieznacznie obniżone białko S, ale zastanawiam się, czy warto jeszcze coś sprawdzić. Oczywiście omówię to z lekarzem, ale musze poczekać chwilę na wizytę, a już przebieram nogami, żeby wiedzieć, co i jak 😆
Tak robiła i u mnie było to białko s, białko c oraz nadkrzepliwość panel rozszerzony tam była Mutacja V Leiden, polimorfizm V R2, mutacja MTHF i PAI-1 SERPINE. U mnie wyszły te dwie ostatnie, białka miałam wporzadku i na tym zakończyłam diagnostykę.

Tak robiła i u mnie było to białko s, białko c oraz nadkrzepliwość panel rozszerzony tam była Mutacja V Leiden, polimorfizm V R2, mutacja MTHF i PAI-1 SERPINE. U mnie wyszły te dwie ostatnie, białka miałam wporzadku i na tym zakończyłam diagnostykę.
@Anelili u mnie podobnie - czyli poza tymi, które już zrobiłaś czynnik V R2 i PAI-1 + czynnik II (protrombina).

O Pani - wygrałaś! Ten wyścig uważam za zakończony i oby żadna z nas już do niego nie wracała 😅

@Avy jak się czujesz?
Nikomu nie życzę takich długich cykli. Chodziłam wtedy obolała jak cholera, pms przez ponad miesiąc. Ostatecznie i tak brałam dupka na wywołanie, bo @ chyba sama z siebie nie przyszłaby nigdy 😉

Czuję się fizycznie dobrze. A psychicznie staram się w ogóle nie myśleć o tym co ostatnio się dzieje, nie analizować, więc nie sikam wcześniej. Póki co czekam dzielnie na 2.11.

Nikomu nie życzę takich długich cykli. Chodziłam wtedy obolała jak cholera, pms przez ponad miesiąc. Ostatecznie i tak brałam dupka na wywołanie, bo @ chyba sama z siebie nie przyszłaby nigdy 😉

Czuję się fizycznie dobrze. A psychicznie staram się w ogóle nie myśleć o tym co ostatnio się dzieje, nie analizować, więc nie sikam wcześniej. Póki co czekam dzielnie na 2.11.

Dzielna Dziewczyna ❤️ Trzymam kciuki - w końcu @Bolilol już grzeje miejsce na lipcowych🤞

Co do cykli - zgadzam się i jeśli musiałabym wybierać, to zdecydowanie wolę za krótkie niż za długie cykle - chociaż wówczas cały czas albo pms albo @, wiec w sumie tak źle i tak chujowo 🤷‍♀️

Miałam się nie testować, bo myślałam ze mam cykl bezowulacyjny ale prog jest ok, czy jak miałam owulacje ok 17-18 dnia to 27 dc będzie ok do testowania?
Może już coś wyjść, ale nie musi, bo nie wiadomo kiedy zagnieżdżenie, więc jeśli nie będzie 2giej kreski, to nie dramat, bo może pojawić się później.

Ja zmieniłam koncepcje i dzwoniłam do przychodni w Londynie w sprawie lekarza typowo od niepłodności, chce zobaczyć co mi powie, może doradzi, plus w tamtejszej klinice drożność wychodzi taniej , z opisu i opinii widać, że powinien być ogarniętym gościem, bo odnosi swoją wiedzę i praktykę w leczeniu pod kątem wielu aspektów ( immuno, endokrynologia, genetyka). Chcę sprawdzić , w sumie to nie mam nic do stracenia. Tylko , że wizytę umówiłam dopiero na 12 listopada, w okolicach następnej owulacji, albo tuż po będę jeśli cykl będzie porównywalny.

reklama
Do góry