spekoppar_
Fanka BB :)
Ja nie mówię. Nie czuję takiej potrzeby aby zwierzać się z takich rzeczy komuś w pracy.Hej Dziewczyny, mam takie pytanie dotyczące Waszego podejścia w pracy do tematu starań. Wiadomo, ze wszystkie badania, pobrania krwi, wizyty u specjalistów wymaga czasu, czasem trzeba przyjść trochę później do pracy, czasem może trzeba się urwać itd.
Czy mówicie otwarcie w pracy swoim kolegom/kolezankom ze jestescie w trakcie starań i badań? Czy raczej jest to tajemnica? I czy obawiacie się zwolnienia z pracy gdyby ta informacja dotarła do przełożonego/ przełożonej?
U mnie wyglada to tak ze w swoim najbliższym gronie, czyli z koleżankami z którymi pracuje w jednym pokoju (korpo) to tak, mówię o tym ze chciałabym mieć jeszcze dziecko. Ale reszta zespołu w tym moja przełożona nie wie i raczej staram sie tworzyć takie wrażenie ze w ogóle o dziecku nie myśle.
A jak jest u Was?
Mamy dobre kontakty, ale w biurze wolę poruszać inne tematy.
I też nie dlatego, że bałabym się straty pracy albo, że może to być źle widziane. Po prostu nie chcę.
A co do kwestii badań to zazwyczaj załatwiam to przed lub po pracy. Mam w miarę elastyczne godziny pracy, więc jakoś sobie z tym radzę. Raz na czas jak potrzebuje urwać się na godzinę czy dwie to też szef nie ma z tym problemu i nie muszę tłumaczyć po co.