reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Mam luteinę, a do lekarza już się chyba nie dostanę w tym tygodniu. Pierwszy raz w życiu spóźnia mi się tyle okres i nie mam pojęcia jak mam na to reagować. Jestem zmęczona psychicznie tym.
Bierzesz ją czy masz w zapasie? Na ulotce nie ma napisane jak brać w celu wywołania @? Pamiętam, że coś takiego było na duphastonie, ale nie jestem pewna. Rozumiem Cię, masz pełne prawo być zmęczona i mieć dość :( Ja kiedyś @ nie miałam z 1,5 roku. Oby u Ciebie to był jednorazowy przypadek.

reklama
Bierzesz ją czy masz w zapasie? Na ulotce nie ma napisane jak brać w celu wywołania @? Pamiętam, że coś takiego było na duphastonie, ale nie jestem pewna. Rozumiem Cię, masz pełne prawo być zmęczona i mieć dość :( Ja kiedyś @ nie miałam z 1,5 roku. Oby u Ciebie to był jednorazowy przypadek.
Mam w zapasie. W tamtym miesiącu jak spóźnił mi się 3 dni okres to napisałam do jakiegoś ginekologa i powiedział, żeby brać przez 5 dni, ale wtedy przyszedł okres i nie musiałam już korzystać.

Ja nie dostałam żadnych leków. Tylko miałam nie współżyć przez trzy dni, nie korzystac z basenów itp. Plamiłam jeszcze następny dzień a potem już czysto 😊 u mnie tez ponad dwa lata i nigdy nie było dwóch kresek. Może teraz coś się tam przepchało, bardzo się nastawiłam że się teraz uda. Ty też postaraj się myśleć pozytywnie 🤞🏻😊
Też liczę, że ta drożność w końcu coś poprawi. :) Teraz już mi trochę lepiej. Wypłakałam się, a później poleżałam z plasterkami zimnego ogóra na oczach żeby jutro nie straszyć opuchlizną. 😅
Ja miałam drożność w zeszłym cyklu. Brałam antybiotyk przez 5 dni i miałam zakaz współżycia w tych dniach. Plamiłam ze dwa dni jeszcze.
Też dostałam antybiotyk na 5 dni, ale o zakazie współżycia nic mi nie powiedział, a owulka powinna być za jakieś 4 dni. 😬

Już po północy, zaczynam 3dpo 🙈

Załączniki

• IMG_3156.jpeg
    IMG_3156.jpeg
    44,5 KB · Wyświetleń: 45
Trzymam kciuki, żeby tym razem to nie był PMS, a dwie kreseczki. 🤞

Mówił, że jedyną możliwością jest laparo i wtedy można spróbować, ale stwierdził też, że to raczej opcja, gdy oba są niedrożne, a nie tylko jeden.

Tak, pamiętam o przechwytywaniu, ale z drugiej strony pojawiają się myśli, że skoro przez tyle czasu się nie udaje, to ten niedrożny jajowód to tylko taki wierzchołek góry lodowej.

Dziękuję. 💚

Ja byłabym na nią jak najbardziej chętna, ale lekarz dał mi do zrozumienia, że raczej nie sądzi, żeby w moim przypadku była ona konieczna. Dziękuję. 💚

Niestety, zupełnie nic się nie przetkało w tym lewym. Póki co żadnych zaleceń związanych z drożnością, jedynie kolejny raz zwiększona dawka metforminy. Miałam dwa "wejścia" do brzucha w przeszłości, więc to może być powodem niedrożności, ale równie dobrze może to być zupełnie co innego, ale nie wiem co.

Dziękuję. 💚

High Five Nbc GIF by Brooklyn Nine-Nine

Piąteczka! Szczerze mówiąc i tak zakładałam, że będzie jeszcze gorzej, ale mimo to, że jest lepiej niż w moich założeniach, to jednak trochę mnie to przygniotło.

U mnie w trakcie tych starań ani razu nie doszło do zapłodnienia, więc pewnie inne czynniki też odgrywają tutaj duża rolę.

Ale udrażniał się tak "sam z siebie" czy w trakcie laparo? Cieszę się, że akurat w tym cyklu będzie owu z prawego, bo chociaż czuję jeszcze chęć "walki" żeby wykorzystać tę teoretycznie większą szansę na zajście po drożności. Dziękuję. 💚

Dziękuję. 💚

Dziękuję. Tak walczymy. Mam nadzieję, że niedługo też stanę się takim przykładem.

Dziękuję. Tak, liczę na to, że ten prawy będzie teraz bardziej sprawny. Jedyne zalecenie na ten moment, to zwiększenie metforminy i kontynuowanie starań.

Dziękuję Wam wszystkim z całego serducha za słowa otuchy i wsparcia. 💚
Twoja reakcja jest całkowicie zrozumiała. Ja jak zobaczyłam wyniki trombofilii, to wyłam przez 2 dni. Nie jest łatwo przyjmować takie wiadomości.

reklama
Do góry