reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

U mnie od dziś (21dc) gin zalecił progesterone besins. Mam brać przez 6 dni w razie gdyby jednak doszło do zapłodnienia. Mój prog 7dpo jakoś nie powala, więc stwierdził, że nie zaszkodzi, a może pomóc.
Któraś z Was brała i miałyście jakieś skutki uboczne? Ile po odstawieniu można spodziewać się okresu?
A jaki miałaś wynik 7dpo? Ja w tym cyklu mam powtórzyć i jak dalej nie będzie powalał, to też mam dostać proga.

reklama
aż żałuję że do babyplanow dodają te fajne składane kubeczki, tak dawno nie musiałam wykazywać się kreatywnoscią przy sikaniu 😂
A pamiętam, że kiedyś nasikalam do tego foliowego opakowania na test i to w sumie spoko pomysł był 😁
To jest mój sposób na sikanie „poza domem”, gdy nie mam przy sobie plastikowych pojemniczków, które myję po każdym
użyciu - z resztą nim się ich dorobiłam, zawsze sikałam właśnie do tych opakowań 😅

Dziewczyny po drożności: też miałyście antybiotyk? Długo plamiłyście?
Ja nie dostałam żadnych leków. Tylko miałam nie współżyć przez trzy dni, nie korzystac z basenów itp. Plamiłam jeszcze następny dzień a potem już czysto 😊 u mnie tez ponad dwa lata i nigdy nie było dwóch kresek. Może teraz coś się tam przepchało, bardzo się nastawiłam że się teraz uda. Ty też postaraj się myśleć pozytywnie 🤞🏻😊

O kurcze, LH trochę mi podskoczyło na testach ale wciąż beż rewelacji bo 0.21, zrobię jeszcze wieczorem i bardziej się skupię w obserwacji 😱 właśnie sobie przypomniałam że w pierwszej ciąży PIK miałam 26go a @ 14. W tym cyklu też miałam @ 14go a dziś już 24, zaczynam panikowac 😅🤣
Mi w tym cyklu w ciągu jednego dnia skoczyło z 0.57 do 2.94, więc sytuacja jest dynamiczna w tym temacie ;) Tak jak dziewczyny piszą rób sobie dwa razy dziennie, żeby nie przegapić.
Hej dziewczyny. Dziś wyszedł mi pozytywny test owu. Kiedy najlepiej współżyć żeby doszło do zapłodnienia? Jakie macie teorie? 😁 Jestem tu nowa. Z mężem staramy się o drugie dziecko. Na razie nic nie wyszło ale to początek starań.
Wg ulotki owulacja następuje w ciągu 24-48 godzin. Z racji tego, że lepiej, żeby czekały plemniki na jajeczko niż odwrotnie, to ja bym obstawiała od momentu wyłapania peaku przez 2 dni, ale ja tu tez nie jestem wyjadaczką, więc chętnie poczytam mądrzejszych :)

Wczoraj zaspałam i nie poszłam na badania progesteronu, ale dzisiaj zrobiłam rano i wynik 1,3 więc chyba powinnam dostać niedługo okres? Nie mam i tak pojęcia o co w tym chodzi. Brzuch mnie boli, okresu dalej nie ma. Dziś 38 dzień cyklu😕Nie wiem już czy mam sobie wywoływać okres luteiną czy jeszcze czekać. Dobija mnie to. Nigdy tak nie miałam. Czuję się jakbym już wcale nie znała swojego ciała. Mam śluz jak na owulację, ciągle mam wrażenie, że przyszedł okres, a to potok śluzu😭

Załączniki

• IMG_9725.jpeg
    IMG_9725.jpeg
    75,4 KB · Wyświetleń: 68
Ja raz w porannym akcie desperacji jakiś czas temu nasikałam do zatyczki od zapachu, ale nie chwaliłam się swoim występkiem na forum 🤣
Potem zapach miesiąc stał bez zatyczki😁 mężowi powiedziałam, że przez przypadek wyrzuciłam do kosza.
Pech chciał, że moje jednorazowe kubki nie były na swoim miejscu xd
Ja też tak sikałam, potem wszystkie moje spraye bez zakrętek 😂🙌🏻

Wczoraj zaspałam i nie poszłam na badania progesteronu, ale dzisiaj zrobiłam rano i wynik 1,3 więc chyba powinnam dostać niedługo okres? Nie mam i tak pojęcia o co w tym chodzi. Brzuch mnie boli, okresu dalej nie ma. Dziś 38 dzień cyklu😕Nie wiem już czy mam sobie wywoływać okres luteiną czy jeszcze czekać. Dobija mnie to. Nigdy tak nie miałam. Czuję się jakbym już wcale nie znała swojego ciała. Mam śluz jak na owulację, ciągle mam wrażenie, że przyszedł okres, a to potok śluzu😭
Może warto skonsultować z lekarzem duphaston na wywołanie, po co się tak męczyć :(

reklama
Witam w klubie niedrożnego lewego jajowodu 🥺 na szczęście mamy jeszcze prawe! Zobaczysz, będzie dobrze ☺️ a z dwojga złego, lepiej wiedzieć niż żyć w nieświadomości 🙈

@nieznośne_poplątanie i na pocieszenie 997 ma właśnie szczęście być w ciąży z jajnika bez jajowodu - więc wszystko przed Tobą🤞🤞✊✊️ Posmuć się troszkę i weź oddech nadziei i wiary.

Ostatnia edycja:
Do góry