reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Dziękuję, że pytacie. Czuję się już fizycznie okej, psychicznie trochę gorzej. Prawy jajowód drożny, przy nim bolało tylko trochę. Lewy niestety zupełnie niedrożny i tutaj bolało bardzo, zwłaszcza przy kolejnej próbie "przepłukania" go. Najmniej nieprzyjemne było chyba zakładanie cewnika. Dobrze, że chociaż pęcherzyk dominujący jest w prawym jajniku, więc zawsze to jakaś większa szansa w tym miesiącu. Ogólnie rzecz biorąc podłamało mnie to strasznie, więc sobie teraz siedzę i płaczę.
Witam w klubie niedrożnego lewego jajowodu 🥺 na szczęście mamy jeszcze prawe! Zobaczysz, będzie dobrze ☺️ a z dwojga złego, lepiej wiedzieć niż żyć w nieświadomości 🙈

@anyżowe_love symptomy pms i pierwszych dni ciąży mogą być takie same 😉🤞🏻
@nieznośne_poplątanie ściskam 🫂
@PierwszaFasolka2020 jajeczko „wypuszczone” przez, np. lewy jajnik może zostać przechwycone przez prawy jajowód i tym prawym dotrzeć do macicy
No właśnie @anyżowe_love ciąża to ponoć jeden wielki pms więc kto wie, może czeka Cię w piątek niespodzianka 😊

Ja tam lewego jajowodu nie mam wcale, a mimo to od jego wycięcia już dwa razy byłam w ciąży (wycięli rok temu) ;)

Także nie łamcie się laski 🤞🤞
To dopiero słowa otuchy, super podejście 💪🏻

Dziękuję, że pytacie. Czuję się już fizycznie okej, psychicznie trochę gorzej. Prawy jajowód drożny, przy nim bolało tylko trochę. Lewy niestety zupełnie niedrożny i tutaj bolało bardzo, zwłaszcza przy kolejnej próbie "przepłukania" go. Najmniej nieprzyjemne było chyba zakładanie cewnika. Dobrze, że chociaż pęcherzyk dominujący jest w prawym jajniku, więc zawsze to jakaś większa szansa w tym miesiącu. Ogólnie rzecz biorąc podłamało mnie to strasznie, więc sobie teraz siedzę i płaczę.
Ojj ;( przykro mi z powodu bólu i wieści jakie otrzymałaś. Znamy jednak historie, gdzie po takich ciężkich drożnościach, jakimś cudem, jajowód jednak się udrażniał. Trzymam kciuki aby i u Ciebie tak było. A jeśli nawet nie, lepszy jest znany wróg niż nieznany - można za jakiś czas myśleć np. o laparo. Poza tym masz jeden drożny jajowód, a to super wiadomość i daje szanse powodzenia owulacji z prawego jajnika lub przechwycenia jajeczka z owu z lewego.

Trzymaj się i pamiętaj, że zawsze możesz się nam wygadać ❤️

reklama
Tule i wierzę że będzie dobrze 👐

Do góry