reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Dziękuję, że pytacie. Czuję się już fizycznie okej, psychicznie trochę gorzej. Prawy jajowód drożny, przy nim bolało tylko trochę. Lewy niestety zupełnie niedrożny i tutaj bolało bardzo, zwłaszcza przy kolejnej próbie "przepłukania" go. Najmniej nieprzyjemne było chyba zakładanie cewnika. Dobrze, że chociaż pęcherzyk dominujący jest w prawym jajniku, więc zawsze to jakaś większa szansa w tym miesiącu. Ogólnie rzecz biorąc podłamało mnie to strasznie, więc sobie teraz siedzę i płaczę.
Witam w klubie niedrożnego lewego jajowodu 🥺 na szczęście mamy jeszcze prawe! Zobaczysz, będzie dobrze ☺️ a z dwojga złego, lepiej wiedzieć niż żyć w nieświadomości 🙈

@anyżowe_love symptomy pms i pierwszych dni ciąży mogą być takie same 😉🤞🏻
@nieznośne_poplątanie ściskam 🫂
@PierwszaFasolka2020 jajeczko „wypuszczone” przez, np. lewy jajnik może zostać przechwycone przez prawy jajowód i tym prawym dotrzeć do macicy
No właśnie @anyżowe_love ciąża to ponoć jeden wielki pms więc kto wie, może czeka Cię w piątek niespodzianka 😊

Ja tam lewego jajowodu nie mam wcale, a mimo to od jego wycięcia już dwa razy byłam w ciąży (wycięli rok temu) ;)

Także nie łamcie się laski 🤞🤞
To dopiero słowa otuchy, super podejście 💪🏻

Dziękuję, że pytacie. Czuję się już fizycznie okej, psychicznie trochę gorzej. Prawy jajowód drożny, przy nim bolało tylko trochę. Lewy niestety zupełnie niedrożny i tutaj bolało bardzo, zwłaszcza przy kolejnej próbie "przepłukania" go. Najmniej nieprzyjemne było chyba zakładanie cewnika. Dobrze, że chociaż pęcherzyk dominujący jest w prawym jajniku, więc zawsze to jakaś większa szansa w tym miesiącu. Ogólnie rzecz biorąc podłamało mnie to strasznie, więc sobie teraz siedzę i płaczę.
Ojj ;( przykro mi z powodu bólu i wieści jakie otrzymałaś. Znamy jednak historie, gdzie po takich ciężkich drożnościach, jakimś cudem, jajowód jednak się udrażniał. Trzymam kciuki aby i u Ciebie tak było. A jeśli nawet nie, lepszy jest znany wróg niż nieznany - można za jakiś czas myśleć np. o laparo. Poza tym masz jeden drożny jajowód, a to super wiadomość i daje szanse powodzenia owulacji z prawego jajnika lub przechwycenia jajeczka z owu z lewego.

Trzymaj się i pamiętaj, że zawsze możesz się nam wygadać ❤️

reklama
Tule i wierzę że będzie dobrze 👐

Do góry