reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Wynik progesteronu mówi nam, że owulacja była. Co prawda te 7 dni od monitoringu do dzisiejszego wyniku trudno jakoś zinterpretować, ale nie da się oszukać, że owu była. Pęcherzyk rośnie 1-2mm dziennie.
Czyli musiała być koło 17-18 dnia, ciekawe ze lekarz wykluczył taką pozna owulacje. Z tego wzrostu 1-2 mm tez by pasowało

Czyli musiała być koło 17-18 dnia, ciekawe ze lekarz wykluczył taką pozna owulacje. Z tego wzrostu 1-2 mm tez by pasowało
No i ten prog też by pasował, bo to wynik jakieś 5dpo, nie? Możesz sobie profilaktycznie zrobić jeszcze za dwa dni - wtedy powinien być jeszcze wyższy, bo najwyższy poziom progesteronu jest 7-8dpo.

No i ten prog też by pasował, bo to wynik jakieś 5dpo, nie? Możesz sobie profilaktycznie zrobić jeszcze za dwa dni - wtedy powinien być jeszcze wyższy, bo najwyższy poziom progesteronu jest 7-8dpo.
Dziękuje!! Tak, będzie 5 dpo. W takim razie mogę się testować 31.10 😄 myślałam ze wypadł cykl bezowulacyjny a widocznie jest jakaś minimalna nadzieja

Cykle między 29 a 38 dni to nie jest aż taka duża rozpiętość. Na spokojnie.
Dobrze, że idziesz jutro do lekarza, mam nadzieję, że zleci Ci trochę badań. Czy przed rozpoczęciem starań stosowałaś może antykoncepcję hormonalną? Po takiej formie zabezpieczenia organizm może wariować nawet 6 miesięcy.
Jeśli to początki starań to bierzesz jakieś suplementy? Należałoby suplementować chociaż kwas foliowy, najlepiej też witaminę D (szczególnie o tej porze roku).
Daj znać co lekarz jutro powiedział i postaramy Ci się dalej coś doradzić :)

A póki co witaj w naszym gronie. Obyś nie zasiedziała się tutaj za długo.
Ze względu na sytuację @anyżowe_love wrzuci Cię na ławeczkę rezerwowych, w międzyczasie przeczytaj sobie pierwszy post z regulaminem wątku.
Trafiłam na bardzo nie fajną ginekolog niestety ;/ stwierdziła, że to jest za wcześnie, żeby cokolwiek mówić i ustalać kiedy będzie owulacja a co lepsze podejrzewa zespół policystycznych jajników :/ tyle lat chodzę do ginekologa i nikt mi nigdy nic nie powiedział na ten temat. W piątek mam w planach wybrać się do kogoś innego, w celu potwierdzenia tej diagnozy.

reklama
Do góry