reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Mam!

BetaHCG: 81,1 😍😍😍

Progesteron: 36,80 ng/nl
TSH: 2,880 µIU/ml

Pięknie beta i progesteron od czwartku wzrosły 😍 W czwartek proga miałam 12,5 a w piątek rano test negatywny, to pewnie implantacja była w czwartek wieczorem jak miałam tę nitkę krwi w śluzie 😍 Jeju jestem dumna z tego proga… Bez duphastonu! Szok.

Ale i tak ta kreska niezbyt ciemna jak na taką betę, a test był z czułością od 10 😅

Teraz jeszcze powtórka bety w środę 🙂

Czy któraś z Was wie czy to TSH jest w porządku? Norma dla I trymestru tutaj jest napisana jako 3,18 ale nie jestem pewna. Jestem na euthyroxie 50.
Moja endokrynolog utrzymuje mi miedzy 0.8 a 1.5 max. Ja osobiscie czuje się najlepiej jak mam poniżej 1. Dotyczy to okresu starań i ciąży

reklama
Moja endokrynolog utrzymuje mi miedzy 0.8 a 1.5 max. Ja osobiscie czuje się najlepiej jak mam poniżej 1. Dotyczy to okresu starań i ciąży
Dzięki! W czwartek chcę telefonicznie skontaktować się z lekarzem, więc zapytam się o to TSH :) Nie wiem czy jest sens powtarzać razem z betą też TSH, ale może to jest jakaś myśl.

Dzięki! W czwartek chcę telefonicznie skontaktować się z lekarzem, więc zapytam się o to TSH :) Nie wiem czy jest sens powtarzać razem z betą też TSH, ale może to jest jakaś myśl.
Jeśli bierzesz 50 to podejrzewam ze poradzą Ci podwoić dawkę dlatego ze w 1 trymestrze dziecko czerpie wszystko od mamy, wiec zapotrzebowanie jest większe.

Dziewczyny, dziękuję Wam za wszystkie kciuki :) Kropek zaaplikowany :D Czekam teraz do 2.11 na betę.
Niech się tam pięknie umości! 💚
Nie tylko Ty 😋 bardziej czekam na Twój i @Bolilol pozytywy niż swój 🙈
Haha, to samo sobie pomyślałam. 😅
@nieznośne_poplątanie jak tam nastrój przed jutrem? Trzymam kciuki mocno! 🤞🤞🤞🤞
Dzisiaj już się trochę stresuję. A jutro jeszcze cały dzień czekania, bo mam dopiero wieczorem. 🫣 Dziękuję. 💚

reklama
Dziękuję! Też sobie tego życzę. 🫣 Ostatni okres miałam tak bolesny, że brałam 3 różne tabletki jednocześnie, więc mam nadzieję, że ta drożność nie będzie bardziej bolesna. 😅
O nieeee, to musiał być koszmarny okres, skoro 3 kalibry tabletek poszły w ruch😑
W takim razie, bądź spokojna, bo chyba gorzej już być nie może😀
Będziesz brała coś przed zapobiegawczo? O której masz?

Do góry