reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Wszystkie objawy zapisuję. 5 i 6 miałam bóle jajników i podbrzusza. Od tego czasu cały czas jestem zalana śluzem. Każdego dnia jest go coraz więcej. Raz jest przezroczysty i ciągnący, a raz mleczny i tak na zmianę w ciągu jednego dnia. I od tygodnia cały czas boli mnie brzuch.

Umówiłam się do ginekologa prywatnie, ale dopiero termin na 3 listopada najbliższy

Czekam na ten okres tak bardzo, bo chcę mieć za sobą już badania hormonalne, ale chyba się nie doczekam.
No to rzeczywiście, jeśliby przyjąć 5-6.10 od bólu. Teoretycznie faza lutealna może też trwać 16 dni. Może by zbadać proga jeszcze skoro testy negatywne? I przy okazji betę. Będziesz więcej wiedziała co i jak tam na dole :)

Cześć. Jestem nowa na forum :) proszę o pomoc. Mam nieregularne miesiączki. We wrześniu brak, teraz 1 dzień miesiączki 17.10. Kiedy powinnam zacząć testować?

A bierzesz jakieś leki? Widzisz, u mnie też mimo hiperandrogenizmu owulacje są i cykle regularne. Robiłam cytologię, wymazy na chlamydie, myko i ureaplase, ale jak dostane okres muszę się tak czy siak umówić jeszcze raz na wymaz na bakterie i grzyby, bo musi być "świeży" a w tamtym cyklu też wyszedł mi posiew dodatni na bakterie tlenowe i też brałam antybiotyk.
Endokrynolog przepisała mi metformine - siofor xR. Krzywe wyglądają dobrze, ale podobno ma obniżać androgeny. Zaczęłam od bardzo niskich dawek, bo średnio ją tolerowalam. Wyniki się nie zmieniły i podniosła mi do 1000. Brałam może miesiąc i musiałam odstawić, bo do szpitala wymagają żeby nie brać min miesiąc.
Z tego względu też chciałabym mieć ten szpital za sobą.
Poza tym następna szansa na szpital wypadnie mi w urodziny, a kolejna w święta Bożego Narodzenia 😏

Widzę, że u nas dosyć podobnie... Cykle ładne, a ciąży nie ma.
Ty bierzesz jakieś leki?

A bierzesz jakieś leki? Widzisz, u mnie też mimo hiperandrogenizmu owulacje są i cykle regularne. Robiłam cytologię, wymazy na chlamydie, myko i ureaplase, ale jak dostane okres muszę się tak czy siak umówić jeszcze raz na wymaz na bakterie i grzyby, bo musi być "świeży" a w tamtym cyklu też wyszedł mi posiew dodatni na bakterie tlenowe i też brałam antybiotyk.
@Lily_of_the_valley @anyżowe_love długo czekalyście na wyniki wymazów? Ja jutro popołudniu mam mieć pobierane wymazy przy okazji monitoringu. Chociaż trochę się obawiam że przez plamienia które pojawiły mi się po owulacji może tego nie zrobić.

Ostatnia edycja:
Cześć. Jestem nowa na forum :) proszę o pomoc. Mam nieregularne miesiączki. We wrześniu brak, teraz 1 dzień miesiączki 17.10. Kiedy powinnam zacząć testować?
Skoro 1 dc to 17.10., to powinnaś obserwować siebie albo zrobić monitoring albo stosować paski owu i testować po owulacji, najczęściej dziewczyny testują już od 8-9 dpo, choć szanse wtedy na cień drugiej kreseczki nie są duże. Nie wiemy jak długie masz cykle i kiedy pojawi się owu. Możesz też zrobić test w dacie przewidywanej @. Tak czy siak warto skonsultować z gine-endo nieregularne @, jeśli różnice w cyklach są znaczne :)

reklama
Do góry