reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Śliczna kreska 😁 a progiem się aż tak nie przejmuj - urośnie jeszcze z betą. Gratuluję 😃

Wezmę z Ciebie przykład w piątek 😆🙈

Mi ewidentnie przyspieszył owulkę😁

Witaj i mam nadziejęeję, że szybko uda Ci się zajść w ciążę. Ja miałam znów na odwrót - o pierwsze dziecko się dłużej starałam a o drugie chwilę.

Raczej wątpię w takie rozbieżności fl. Mówi się, że fl jest stała i u mnie się to sprawdziło. Zawsze miałam 12dni.Bylam ciekawa jak to będzie po porodzie i nadal mam 12dni

Ja zamiast ACC biorę NAC (to ten sam składnik) i biorę cały cykl tylko 3-7dc podwójną dawkę :) Ja różnicy nie widzę, bo generalnie nie mam problemu ze śluzem.

Prawie prawie. Myślę, że pik możesz mieć już o tej godzinie albo jeszcze za parę. Mnie to zawsze wkurzało jak zauważyłam wzrost Lh po południu, bo wiedziałam, że pik może być w nocy i trzeba będzie testy o 23 robić 🤪

O matko... Współczuję normalnie. Bywają i takie dni ale oby jak najmniej takich🙈 Ja dzieciom gotuję na parze i często zapominam a tu woda się wygotowała i garnek zwęglony. Nie wiem ale w przeciągu ostatnich 3lat z 10x na pewno przypaliłam garnek 🤣🤣🤣

Nigdy. Kiedyś zawsze tydzień przed okresem ale żeby przed owulacją to never. Może warto prolaktynę zbadać 🤔 U mnie była winowajcą wrażliwych piersi.

Dobry wieczór dziewczyny u mnie 6dpo i jakoś tak leci-nie napalam się zbytnio. Pisałam, że mnie śluz poowulacyjny zalewa i mam winowajcę-infekcja zapewne, bo od wczoraj czuję lekkie szczypanie ale nie,że cały czas tylko z przerwami. Już se zapodałam globulki z kwasem mlekowym.Jutro se jeszcze test zrobię, by się upewnić, czy to infekcja bakteryjna, czy grzybica ale raczej bakteryjna. Identycznie miałam w ciąży z synem tyle, że już 2dpo miałam objawy a teraz ciut później. Także w tym cyklu cały czas coś 🥴
No nic porozwiązuję sobie jeszcze sudoku i idę spać 🤪
Trzymam kciuki za wysyp podwójnych kresek ☺️
Dziękuje ♥️♥️ czytam właśnie ze bierzecie takie leki jak acc, nac, flegamina na śluz. Tez muszę wprowadzić ten patent. Bierzesz 3-7 dc ? Czyli końcówka miesiączki i dni dalej tak? A nie w ciągu spodziewanej owulacji?

reklama
Jestem z Łodzi, ktoś ma jakieś polecenia? :)

Zabrali nam te kartki ze zleceniami, ale było u każdego ze 30 badań od morfologii, przez krzywą, hormony, antyciała jakieś, także wszystkiego po trochu. On stwierdził, ze jak zobaczymy, gdzie są odchylenia, to będzie wiedział, w którą stronę iść.

Dobrze widać, a nie "się różowi"! :) Gratulacje!

Dieńdoberek :) Może znów razem na mamusiach wylądujemy 😁

Ja kiedyś przypaliłam zupę, dokładniej barszcz. I co najlepsze siedzę sobie i coś mi tak ładnie pachnie - "pewnie ktoś grilla robi, bo tak pachnie kiełbaską" 😂

Mnie nigdy nie bolą.
Cześć!! 😘😄 oby! Mam nadzieje! Kiedy zaczęliście starania?

Ehh.. :(
Jak pisałam w tym cyklu to sobie kontrolnie sprawdzam.
Pamiętacie wyniki nasienia, trzeba to doprowadzić do porządku najpierw żeby działać z efektem ;)
Rozumiem. Chociaż ja i tak bym próbowała 😋 rozczarowania cyklami są też i u osób gdzie nasienie ma bardzo dobre parametry. Zajęcie w ciążę, to wielka loteria nawet jak para jest zdrowa 😐

Hej dziewczyny, na forum byłam dość często w 2019 roku i wtedy też urodziłam pierwsza córkę grudniowa. Wracamy do starań, więc to pierwszy miesiąc testowania i pierwsze próby zajścia w ciążę po tym całym czasie 🙈
Proszę jeśli można wpisać i mnie na testowanie 25 października 🤞🤞
Witam się i będę częściej tu zaglądać od teraz 😁
Część, mam nadzieję że na długo tu nie zagrzejesz miejsca 😊

Część dziewczyny ☺️ wczoraj mnie naszła mnie chęć na testowanie rano. Cały wieczór mówiłam sobie że rano zatestuje, a tu tak się rano zakręciłam i zapomniałam o sikaniu na patyk 🙈 W sumie to lepiej bo pisałam że czekam wytrwale i możliwy jestem sukces 😁
Jak mogłaś zapomnieć o testowaniu?? 😂😂😂

U mnie dzisiaj 7dpo i biel. Wiem że to wcześnie, ale jakoś czuję po kościach, że znów nie pykło ;)

reklama
Do góry