reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Wiem tylko tyle, że wiele osób myli jednostki AMH i na to warto zwrócić szczególną uwagę. Poza tym z tego co gdzieś kiedyś wyczytałam to po długotrwałym stosowaniu antykoncepcji hormonalnej amh może wychodzić wysokie mimo, że wszystko w organizmie jest w porządku. Po prosto przez lata stosowania anty nie było owulacji i rezerwa jajnikowa nie była wykorzystywana. Nie pamiętam szczegółów tego artykułu (poszukam, jak znajdę to podrzucę link), bo u mnie wyszło PCOS.
Rzeczywiście, tabsy anty odstawiłam w marcu, więc to może być powiązane, brałam z przerwami kilka dobrych lat. Dwóch ginekologów ten wynik AMH oceniało pozytywnie, stwierdzając, że u mnie brak jest PCOS, więc "tylko się cieszyć". Cykle mam długie, bo 34-35 dniowe, ale owulacje są i niby wszystko ok.

reklama
Hejka 🙂 poproszę na 22.10
Co do tematu badania śluzu po stosunku- być może chodzi o badanie tzw. wrogiego śluzu, który zabija plemniki zanim dotrą do celu. Stwierdzenie jego występowania jest jedną z przesłanek do inseminacji
Myślę, że o to właśnie chodziło w moim przypadku, ale lekarz nie był w stanie stwierdzić, czy to kwestia tego, czy jakości nasienia. Czekamy na badania i wtedy się okaże...

W sobotę, już mąż umówiony, wynik na być koło wtorku... no zobaczymy. Wczoraj sporo gadaliśmy "a co jeśli..." zakładając najgorsze scenariusze. Najważniejsze, że jesteśmy w tym razem, choć nadal niełatwo tak z dnia na dzień się przestawić na inne myślenie
No to trzymam kciuki za to badanie 🤞 swoją drogą dziwne, że badanie odbywa się w sobotę a wynik dopiero we wtorek...takie badania jak badania nasienia, nie cierpią zwłoki, więc powinniście w ten sam dzień wiedzieć o wynikach.

Cześć dziewczyny, u mnie wtorek 3 października, 10 dpo. Dzisiaj nie wytrwałam i poszło, ja widzę cień cienia 🤷 albo to moja wyobraźnia, albo coś pykło 😉
Hej, czy mam rozumieć, że prawilnie testujesz 3go i tak Cię zapisać? Niestety, ale zapisane dziewczyny tylko są tu upoważnione do wrzucania testów...

Czy wy też macie takie pojebane sny?? Chyba za bardzo przeżywam! Muszę się ogarnąć bo jak tak dalej pójdzie to świra dostanę!!! Ale jak tu nie myśleć kiedy testowanie za 4 dni!!!!
Tak, ja miewam czasem, ostatnio miałam giga posrany sen, że mąż mi umarł, nie mogłam się po tym pozbierać😱2 tyg wcześniej jeszcze śniły mi się też pierdoły straszne, że się bałam, czy to przypadkiem nie jest prawda, męczące sny są straszne...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry