reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Dziękuję za tak szczegółowy opis 🙂
Ciekawa sprawa z tym Twoim prawym jajnikiem, to dowodzi tylko tego, że wszystko jest możliwe, skoro po aż takim czasie obudził się do życia ❤️
Super że suple i zioła tak dobrze zadziałały na Ciebie i partnera😍 A jakie zioła brałaś?

Moja znajoma 1.5 roku temu miała przeszczep nerki i u niej leki immunosupresyjne poskutkowały bardzo dobrze, organizm nie odrzucił organu, a nerka funkcjonuje na 95 %, to w sumie całkiem inna sytuacja, ale tak mi się przypomniało apropo tej formy leczenia.

Jak jutro coś postanowisz, to daj znać 😊
Taak, zdecydowanie wszystko jest możliwe 💪
Mieszanka ziół wg ojca Sroki na niepłodność https://allegro.pl/oferta/mieszanka-ziol-w-g-oj-sroki-nieplodnosc-360-g-14191183051 + nac 3-7dc.

Super, że przeszczep nerki u Twojej znajomej się udał! ❤️ Współczesna medycyna nie przestaje mnie zadziwiać. Teoretycznie to zupełnie inna sytuacja, ale jednak podobna, bo w jednym i drugim przypadku chodzi o to, aby zmniejszyć poziom wytwarzanych przeciwciał 😊

Czy do HyFoSy wystarczyła Wam ocena stopnia czystości pochwy/biocenoza czy musiałyście mieć również wyniki wymazów?

reklama
To jeszcze nie zrobiłaś? 😉
Zrobiłam dziś, ale miałam tylko czułość 20 strumieniowy, a termin @ mam dopiero w weekend. Negatywny. Nie jestem pewna, czy owu miałam 5-7.10 czy 9-11.10 (śluz + objawy) 🤷🏼‍♀️ Więc nawet nie piszę ile jestem dpo, ale wczoraj 22 dc różowo beżowy śluz, dziś Też, ale mało. Delikatne ćmienie w podbrzuszu. Jeśli to @ się rozkręca, to wyszłoby, że przy 1 cyklu castagnusa mam najkrótszy cykl ever :O Co prawda były boboseksy też przed kalendarzykowymi dniami płodnymi, ale w takiej sytuacji dzisiejszy test wyszedłby pozytywny. Więc albo to implantacja albo miałam tak wcześnie owu i po prostu się nie udało 🤷🏼‍♀️ Jak nie dostanę @, to jutro rano testuję z czułością 10 :)

Jak dostawałam Ovi to lekarz nie kazał badać estradiolu ani niczego innego. Ale to ta klinika, o której pisałam chwilę temu 🙈 Z tego co później się dowiedziałam to właśnie podanie Ovi powinno być poprzedzone badaniami, ale lekarze mają wyjebane.
@Lauritaa jak to u Ciebie było? Bo Ty miałaś porządnie zrobione 😉
Taka wyjebka i podawanie leków bez badań - na chybił trafił, nie przestną mnie chyba nigdy zaskakiwać 🤦‍♀️

Hej hej 🙂 moge napisać jak bylo u mnie.
Na początku nie miałam nic badane, bo mi pękł sam itp, ale za drugim razem juz dla pewności lekarka chciala podać zivafert w moim przypadku. Podała i tez w sumie nic. Więc kolejny raz stwierdzila, ze zobaczy czy nie rosną "pustaki" takie puste jajeczka bez wartości w środku. I tak tez się stało, gdy pęcherzyk juz byl dojrzały wszystko ładnie zrobilismy estradiol a tam lipa niecale 100 no to nie bylo sensu nic podawać 😞 kolejny raz bylo juz miedzy 150-200 ale tez nic z tego nie wyszło. Lekarka zadecydowała ze trzeba im dac kopa na koncu podala bemfole i zbadalismy kilka dni później a tam 240 i wtedy tez się udało i jestem aktualnie za polową ciąży (dostałam zastrzyk na pęknięcie). Więc według mnie estradiol ma mega znaczenie 🙂 (choc są podobno kobiety niskoestradiolowe i tez zachodzą ale no rzadsze przypadki).
A badałaś też wcześniej estradiol w 3-5dc? Pamiętasz ile miałaś?

Mam i ja. czekają na jutro i pojutrze 🤪 Ale sama nie wiem co z tym plamieniem. Wróciłam ze sklepu i znów na wkładce odrobina jasnoróżowego śluzu. To byłby drugi dzień. Nigdy tak nie miałam 🤷🏼‍♀️ Nie jestem pewna czy coś czuję w dole brzucha, chyba sama sobie wmawiam, ale wydaje mi się, że czuję bardzo delikatne ćmienie jak na @, ale na nią zdecydowanie za wcześnie :( Chyba że castagnus zamieszał. Zobaczymy!
Trzymasz nas w napięciu 🫣

A tak w ogóle to dzien dobry :)
U mnie poki co bzykanko było raz, może się dziś poprawi ;) zobaczymy co z tego tym razem wyjdzie 😀

Hej hej 🙂 moge napisać jak bylo u mnie.
Na początku nie miałam nic badane, bo mi pękł sam itp, ale za drugim razem juz dla pewności lekarka chciala podać zivafert w moim przypadku. Podała i tez w sumie nic. Więc kolejny raz stwierdzila, ze zobaczy czy nie rosną "pustaki" takie puste jajeczka bez wartości w środku. I tak tez się stało, gdy pęcherzyk juz byl dojrzały wszystko ładnie zrobilismy estradiol a tam lipa niecale 100 no to nie bylo sensu nic podawać 😞 kolejny raz bylo juz miedzy 150-200 ale tez nic z tego nie wyszło. Lekarka zadecydowała ze trzeba im dac kopa na koncu podala bemfole i zbadalismy kilka dni później a tam 240 i wtedy tez się udało i jestem aktualnie za polową ciąży (dostałam zastrzyk na pęknięcie). Więc według mnie estradiol ma mega znaczenie 🙂 (choc są podobno kobiety niskoestradiolowe i tez zachodzą ale no rzadsze przypadki).
Super, dzięki za informacje ☺️ W którym dc miałaś podaną bemfole? Planuje iść na moni w tym cyklu w najbliższy piątek, to będzie 8dc. Rano zrobię badanie hormonów i sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądało - ostatnio owulacje mam ok. 11dc.

Gratuluję połowy ciąży ❤️

Super, dzięki za informacje ☺️ W którym dc miałaś podaną bemfole? Planuje iść na moni w tym cyklu w najbliższy piątek, to będzie 8dc. Rano zrobię badanie hormonów i sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądało - ostatnio owulacje mam ok. 11dc.

Gratuluję połowy ciąży ❤️

Postaram sie poszukać w tych papierach aby nie wprowadzać w błąd, do wieczora powinnam dac znać jak cos to mnie wywołajcie (tak się rozchorowałam, ze nie mam na nic siły 😞, a 3 latek na pokładzie nie pomaga 😞)
Dziękuję 🥰

reklama
Do góry