reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

A ja mam za to wrażenie ze ostatnio wszystko na złość. Moja córeczka noce przesypia elegancko i ja tez bym mogła, ale nie- dzisiaj milam okropny sen, po 3h przebudzilam się rozdygotana, 5h nie mogłam zasnac, dopiero nad ranem godzinę uczknelam :/

Jutro mam wizytę, liczę ze coś się okaże, generalnie ostatnie dwa cykle krótsze, po 26dni. Wiec lada moment jakaś owu, dzisiaj zacznę owulaki robić.

A ze mam małe doświadczenie z owulakami, to powiedzcie czy to trzeba robić o stałej porze? 2x dziennie będzie miarodajne? 🙈

reklama
Dzięki , Tobie też miłej niedzieli🙂
Jeśli chodzi o badanie na przeciwciała plemnikowe, to tak normalnie z krwi się robi, ale czeka się troche dłużej niż na inne badania, ja czekałam kilka dni. I w porównaniu do innych badań , faktycznie droższe.
Taaak właśnie widzę 130 zł w Diagnostyce przeciwciala p/p
Czytam opis może oboje powinniśmy to zrobić? Sama nie wiem.

Cześć dziewczyny, u mnie negatywny mimo, że widzę jakiś cień na easy - to one są specyficzne, więc poprawiłam pinkiem 😆🙃 nie przekreslam cyklu, dawno nie był tak spokojnie ułożony pod kątem temperatury, może wieczorem siknę coś jeszcze, a jutro na pewno, do okresu jeszcze trochę, więc nie tracę optymizmu.
Ale u mnie ostatnio też był jakiś mikro chujocień na easy :(
Trzymam kciuki, że wysikasz jeszcze kreseczkę 😊

Hejka 🙂 poproszę na 22.10
Co do tematu badania śluzu po stosunku- być może chodzi o badanie tzw. wrogiego śluzu, który zabija plemniki zanim dotrą do celu. Stwierdzenie jego występowania jest jedną z przesłanek do inseminacji
To ciekawe co piszesz, ja nigdy się z tym nie spotkałam, słyszałam o tzw. Wrogim śluzie, ale nie wiem na jakiej podstawie się go stwierdza.

Na ile dni przed owulacja wasze owulaki pokazują ze cokolwiek to LH rośnie?

Mam horien medical jeśli ma to znaczenie.
Coś mi się ten moj cykl rozregulował chyba :/

A ja mam za to wrażenie ze ostatnio wszystko na złość. Moja córeczka noce przesypia elegancko i ja tez bym mogła, ale nie- dzisiaj milam okropny sen, po 3h przebudzilam się rozdygotana, 5h nie mogłam zasnac, dopiero nad ranem godzinę uczknelam :/

Jutro mam wizytę, liczę ze coś się okaże, generalnie ostatnie dwa cykle krótsze, po 26dni. Wiec lada moment jakaś owu, dzisiaj zacznę owulaki robić.

A ze mam małe doświadczenie z owulakami, to powiedzcie czy to trzeba robić o stałej porze? 2x dziennie będzie miarodajne? 🙈
Owulaki raczej o tej samej porze, nie wiem jak długi masz pik, więc bliżej "spodziewanej owulki" robiłabym częściej żeby jej nie przegapić, 2 razy na dzień i raczej o stałych porach, tak samo o ten "sik " trzeba zadbać, żeby nie był za bardzo" rozwodniony", trzeba się wstrzymać kilka godzin z wypróżnieniem i wtedy sikać, żeby test wyszedł obiektywnie.

Na ile dni przed owulacja wasze owulaki pokazują ze cokolwiek to LH rośnie?

Mam horien medical jeśli ma to znaczenie.
Coś mi się ten moj cykl rozregulował chyba :/
Z tego co na forum widziałam, to horieny do dupy się wybarwiają niestety, może być tak , że nic nic i nagle pik, raczej nie mają te horieny dobrej opinii..
Dziewczyny polecają domowe laboratorium , ja używam fioletowych Clearblue, ale są drogie.

Z tego co na forum widziałam, to horieny do dupy się wybarwiają niestety, może być tak , że nic nic i nagle pik, raczej nie mają te horieny dobrej opinii..
Dziewczyny polecają domowe laboratorium , ja używam fioletowych Clearblue, ale są drogie.
Owulaki raczej o tej samej porze, nie wiem jak długi masz pik, więc bliżej "spodziewanej owulki" robiłabym częściej żeby jej nie przegapić, 2 razy na dzień i raczej o stałych porach, tak samo o ten "sik " trzeba zadbać, żeby nie był za bardzo" rozwodniony", trzeba się wstrzymać kilka godzin z wypróżnieniem i wtedy sikać, żeby test wyszedł obiektywnie.

Dziekuje dziewczyny :* zamówię zatem inne, w zeszłym miesiecu coś tam niby wyłapałam- na 3 dni przed już jakaś bladość i sukcesywnie więcej- ale w sumie pierwszy raz robiłam i nie umiem jeszcze w owulaki 🤣 ale robiłam jak mi się przypomniało :D siki tez nie były najwyższej jakości 🙈

A czy to mozliwe aby faza lutealna trwała 10 lub 11 dni? No ostatnie 2 miesiące dziwne te moje cykle :/ jak zawsze było ksiazkowo- 28, 13-14 dzień owu, tak tutaj mam mindfucka czy mnie te paski nie oszukały 🤣

reklama
Dziekuje dziewczyny :* zamówię zatem inne, w zeszłym miesiecu coś tam niby wyłapałam- na 3 dni przed już jakaś bladość i sukcesywnie więcej- ale w sumie pierwszy raz robiłam i nie umiem jeszcze w owulaki 🤣 ale robiłam jak mi się przypomniało :D siki tez nie były najwyższej jakości 🙈

A czy to mozliwe aby faza lutealna trwała 10 lub 11 dni? No ostatnie 2 miesiące dziwne te moje cykle :/ jak zawsze było ksiazkowo- 28, 13-14 dzień owu, tak tutaj mam mindfucka czy mnie te paski nie oszukały 🤣
Ja mam fazę 11 dni lutealną, norma jest od 10 dni minimim

Do góry