reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Dziewczyny, ja też dzisiaj się przetestowałam - po wynikach badań stwierdziłam, że zacznę jak najwcześniej, żeby w razie czego wdrożyć leki. Dzisiaj jest chyba 9dpo i oczywiście cała jedna kreska na teście.

Dzisiaj zbadałam też proga i wyszedł 15,4. W poprzednim cyklu badałam go w 7dpo i był wyższy - 18,16, więc moja głowa mówi mi, że pewnie już spada i nici z ciąży :/ I teraz tak zaczęłam rozkminiać, jak kształtuje się prog - czy to jest tak, że ok. 7-8 dpo jest najwyższy i jak dojdzie do zapłodnienia, to już nie spada? Czy jednak jak jest zapłodnienie, to też może trochę spaść?

Bardzo mi przykro :(((
Pisalaś, że miałaś już biochem, czy lekarze doszli do tego, jaka jest przyczyna? Jeśli nie czujesz się na siłach, żeby o tym pisać, to absolutnie rozumiem ❤️
Prawdopodobnie trefne zarodki :( Nie badaliśmy ich. Prosiłam lekarza o kontakt. Może jutro zadzwoni.

reklama
Dziewczyny, ja też dzisiaj się przetestowałam - po wynikach badań stwierdziłam, że zacznę jak najwcześniej, żeby w razie czego wdrożyć leki. Dzisiaj jest chyba 9dpo i oczywiście cała jedna kreska na teście.

Dzisiaj zbadałam też proga i wyszedł 15,4. W poprzednim cyklu badałam go w 7dpo i był wyższy - 18,16, więc moja głowa mówi mi, że pewnie już spada i nici z ciąży :/ I teraz tak zaczęłam rozkminiać, jak kształtuje się prog - czy to jest tak, że ok. 7-8 dpo jest najwyższy i jak dojdzie do zapłodnienia, to już nie spada? Czy jednak jak jest zapłodnienie, to też może trochę spaść?
Ja nie jestem jakąś znawczynią, ale wg mnie, to i tak jest dobry prog i w sumie to ciężko określić, czy on u Ciebie spada czy nie, bo każdy cykl może się od siebie różnić "hormonalnie" , a poza tym prog wydziela się skokowo, więc nie wiesz na jaki " skok- uskok" trafiłaś podczas badania.
Na pewno skoro jest 9 dpo to jeszcze jest czas na pozytywa i ciąża może być.
Ale to takie moje myślenie tylko, nie sugeruj się jakoś mocno tym , jak gadam " od rzeczy" to niech mnie ktoś poprawi i sprowadzi na ziemię.

Do góry