reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernikowe dzieciaczki 2007

Mamy zel Pansoral (francuski odpowiednik dentinoxu) i siodmy zabek :-)

No to gratulacje z okazji siódmego ząbka! :-)

A JAK JEST U WAS Z MYCIEM ZABKOW ? Nam pediatra powiedziala, ze jeszcze nie trzeba, wiec mocze jej szczoteczke w wodzie i tak myje dla zabawy. Mam dla niej kupiona paste Bobini, ale na razie by ja pewnie tylko jadla.... jak ten zel na zabkowanie:-p

Piotrunio szoruje ząbki, wtedy kiedy ja myję - domaga się wtedy swojej szczoteczki i gmera nią w buzi :-D Myje na razie tylko wodą. Szukałam jakiejś specjalnej pasty dla takich maluchów i pytałam w aptece i tam pani mi powiedziała, że jest taka pasta, którą teoretycznie można już u roczniaków stosować, ale ona nie poleca, bo taki maluch jeszcze nie umie wypluwać. Tą pastę podobno można połykać, ale nie w zbyt dużych ilościach, więc bezpieczniej jest samą wodą ząbki płukać.

reklama
Piotruś załatwia się do nocniczka! :-)
Przez ostatni tydzień był u teściów i go babcia nauczyła! Normalnie w szoku jestem! :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Jeszcze nie woła, ale jak już się go posadzi to grzecznie siedzi i w końcu zrobi co ma zrobić!

Akwarelka, w takim razie gratuluję ósmego ząbka! :tak:

Witam serdecznie.
Jestem tu nowa i dopiero się rozglądam po tym forum.
Mam bliźniaki chłopca i dziewczynkę z 19 października 2007 i starszego syna.
Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona.
Pozdrawiam.

Witam serdecznie.
Jestem tu nowa i dopiero się rozglądam po tym forum.
Mam bliźniaki chłopca i dziewczynkę z 19 października 2007 i starszego syna.
Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona.
Pozdrawiam.

wow! pierwsze bliźniaki na październiku! ;-):-) ale fajnie!
jak sobie z nimi radzisz? bo ja czasem młodego bym wysłała w kosmos ;-) z dwójką bym chyba nie dała rady...

Przeleciałam was i oczywiście nie wiem nic :-) Za dużo informacji na raz.
Renifer jakos sobie radzę, bo muszę. Jak są w dwójkę to nie jest źle. Czasami wymiękam jak starszy też jest w domu, a nie w przedszkolu, wtedy jest sajgon w domu :-)))

reklama
Co tu taka cisza ???
Nic sie u was nie dzieje ???
U mnie dzisiaj "wesoło", bo cała trójka jest przeziębiona, a Borys- bliźniak ma straszne rozwolnienie. Musiałam go dzisiaj juz 3 razy przebierać:-(
Mam cicha nadzieję, że to ząbki, bo mały ogólnie czuje się nieźle. Humor mu dopisuje, śmieje się i wariuje, tylko nic jeść nie chce, a normalnie wcina za trzech.
Zobaczymy jak sie jutro będzie czuł.

Do góry