reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernikowe dzieciaczki 2007

reklama
akwarelkadzięki:-)
fakt to jej bełgotanie po swojemu jest fajne,no i potrafi tak cały dzien naiwjac:-):rofl2:
nie potrafi jeszcze wkladac klocków w odpowiednie otwory ale kombinuje:-)
ostatnio nauczyła sie puszczac oczko tzn chl;apie oboma ale smiesznie to wygląda:-) do tego tancerka 1 KLASA:-):-):-)
no i na nocnik tez robi juz od dawna.tzn jeszcze nie woła ale jak ja posadze to zrobi praktycznie za kazdym razem.i wie gdzie sie robi siusiu jak pytam:-)
ona zaczeła chodzic dopiero w grudniu wiec teraz cwiczy bieganie i moze dlatego zapomniała mowic:-)
a teraz właśnie po snie siedzi na nocniku i produkuje:-D:rofl2:

Mam takie pytanie: twoje maluszki zabkuja w tym samym czasie czy roznie?
Akwarelka pierwsze ząbki szły w tym samym czasie, a teraz każde inaczej.
Borys ma już 8 ząbków, a Nadja dopiero 6.

Moje bliźniaki są wcześniakami- urodzili się na początku 33 tygodnia, także biorę na nich poprawkę jeśli chodzi o rozwój.
Nadja chodzi od miesiąca, a Borys jest ten, co musiał więcej nadrobic po urodzeniu i w związku z tym i więcej czasu na wszystko potrzebuje.
Borys jeszcze "normalnie" nie chodzi, tylko po kilka kroczków i sadza pupę. Natomiast znalazł sobie świetny sposób na przemieszczanie się i chodzi w pionie, ale na kolanach. Jeszcze nigdy czegos takiego nie widziałam.
Wygląda jak pokutnik, który idzie na kolanach do Częstochowy:-D

Co tu taka cisza ???
Nic sie u was nie dzieje ???
U mnie dzisiaj "wesoło", bo cała trójka jest przeziębiona, a Borys- bliźniak ma straszne rozwolnienie. Musiałam go dzisiaj juz 3 razy przebierać:-(
Mam cicha nadzieję, że to ząbki, bo mały ogólnie czuje się nieźle. Humor mu dopisuje, śmieje się i wariuje, tylko nic jeść nie chce, a normalnie wcina za trzech.
Zobaczymy jak sie jutro będzie czuł.

No widzisz Greti - przyszłaś i już trochę żwawiej się robi na wątku! :-D Tu zazwyczaj cisza, ale chyba pora to zmienić! :tak:
Rzeczywiście mogą to być ząbki, ale i przy infekcjach gardełka dzieci nie jedzą - a ma rozpulchnione dziąsełko? A co do biegunki to ja ostatnio strasznie przewrażliwiona jestem na tym punkcie, bo niedawno synek mojej znajomej wylądował w szpitalu - tak się odwodnił przy biegunce. :szok: Mojemu Piotrusiowi lekarka zalecała podawanie smecty abo dicofloru przy biegunce - to drugie znacznie łatwiej przechodziło przez gardełko. ;-)

No to szybko sie Piotrus nauczyl:tak: I nagle taki dorosly mi sie wydal :-D Widac golym okiem ze dziadkowie maja dobry wplyw na wnuczka:-) Pewnie i bawili sie swietnie:rofl2: Nie tesknil Piotrus za toba za bardzo?

Nie wiem czy nie za wcześnie się pochwaliłam. :zawstydzona/y:Przy babci grzecznie siedział na nocniczku, ale jak ja go sadzam to siedzi z 10 min po czym wstaje i rozkłada rączki pokazując, że nic nie ma w nocniku i już nie chce usiąść, a jak mu zakładam pieluchę to za chwilę jest zasiusiana i to samo z kupką. :-(
Rodzice mojego męża po prostu oszaleli na punkcie Piotrusia. Kochają go ponad wszystko no i dogadują się z nim bardzo dobrze. Przez cały tydzień bawili się świetnie i mam wrażenie, że bardziej ja tęskniłam za Piotrusiem niż on za mną, chociaż jak już mnie zobaczył na żywo to przez cały weekend nie mógł się ode mnie odkleić. :-D A teraz nadrabiamy zaległości i po prostu nie mogę się nim nacieszyć! :-D

Moje bliźniaki są wcześniakami- urodzili się na początku 33 tygodnia, także biorę na nich poprawkę jeśli chodzi o rozwój.
Nadja chodzi od miesiąca, a Borys jest ten, co musiał więcej nadrobic po urodzeniu i w związku z tym i więcej czasu na wszystko potrzebuje.
Borys jeszcze "normalnie" nie chodzi, tylko po kilka kroczków i sadza pupę. Natomiast znalazł sobie świetny sposób na przemieszczanie się i chodzi w pionie, ale na kolanach. Jeszcze nigdy czegos takiego nie widziałam.
Wygląda jak pokutnik, który idzie na kolanach do Częstochowy:-D

:-D:-D:-D:-D Pokutnik :-D:-D:-D Ale mi humor poprawiłaś! No ja też niczego takiego nie widziałam i musi być przezabawne!

Ja tematu nocnika jeszcze w ogóle nie podejmuję :-)
Po pierwsze, moje bliźniaki budzą się juz skupkane i muszę poczekać jak juz będą się budziły czyste, a po drugie, muszę kupić drugi nocnik ;-)

Ja tematu nocnika jeszcze w ogóle nie podejmuję :-)
Po pierwsze, moje bliźniaki budzą się juz skupkane i muszę poczekać jak juz będą się budziły czyste, a po drugie, muszę kupić drugi nocnik ;-)

No tak, przy bliźniakach to wszystko podwójnie! ;-) Z tym pewnie trochę ciężko jest. :confused:

Miałam was pytać, ile w ciągu dnia śpią wasze dzieciaki ?
Mam na mysli ile maja drzemek- jedną czy dwie i ile trwa ta drzemka ?

reklama
Do góry