reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

37 tydzien ciazy duza waga dziecka.

Dziewczyny, jestem w 37+0 mały waży 3600
Trochę się przeraziłam, lekarz powiedział, że jak nic się nie zacznie to za 2 tygodnie na wywoływanie.
Ile ważyły wasze dzieciaczki w tym tygodniu i jak poród naturalny z dużą waga dziecka?
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.
3800 urodzona w 38 tygodniu z wagą 4230

reklama
Trochę się przeraziłam, lekarz powiedział, że jak nic się nie zacznie to za 2 tygodnie na wywoływanie.
Ile ważyły wasze dzieciaczki w tym tygodniu i jak poród naturalny z dużą waga dziecka?
Trzeba liczyć +/- 15% od tej wagi, może się urodzić mniejsze o 15% a może się urodzić o 15 % wieksze.

Ja "na szczescie" urodziłam w 38 tygodniu i syn urodził się 3850g, było ciężko, nawet nie pamiętam czy mnie nacieli czy sama pękłam. Znieczulenie podali za późno, i złapało mnie dopiero po porodzie 😎

Córka w 39+1 3400, syn 39+1 3250. Co do córki nie szacowali jakoś szczególnie wagi, ale co do syna mówili, że 3200-3300 i się sprawdziło idealnie.

Pamiętaj, że na pomiar z usg trzeba brać poprawkę ±500g.
Rodzilam w 39tc. Lekarka na porodówce robiąc usg powiedziała, że córka waży 3600g a finalnie urodziła się 2970g, więc może wcale nie być tak duży jak się w tym momencie wydaje 🙂

Mój na wizycie w 38tc 3700g na przyjęciu do porodu wyszło w 40+4, że ma 3850g a finalnie jest 4240, urodzony sn mam tylko 3 szwy ale najcięższy poród ze wszystkich trzech myślałam, że nie dam rady go z siebie wyprzeć

reklama
Ja wczoraj na wizycie w 38 i 2 dni wyszło ok. 3100g na chwilę obecną, powiedziała, ze mlody gigantem nie będzie, ale jeszcze podrośnie przez te kilka dni.
Jade w niedzielę do szpitala, a w poniedziałek planowe cc, ciekawe jak im wyjdzie w szpitalu.

Do góry