reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe brzuszki <3

ja doznałabym szoku gdybym dopiero z msc temu dowiedziała się o ciąży i jeszcze bliźniaczej szok!:)
Niektóre z Nas mają nieregularne miesiączki albo różne problemy to nawet pod uwagę nie wezmą ciąży, a ja okres dostawałam miesiąc w miesiąc jedynie dwa dni w tą a w tą i jak już spóźniał mi się 4 dni byłam pewna przeczekałam i zrobiłam test:)

reklama
nou mnie tez szybko przy pierwszej ciazy okres mi sie spoznil ale ze wtedy mloda i zestresowana to czekalam z testem tydzien i od razu dwie grubasne krechy... i mam Krystka ;)
a teraz okres mi sie spoznil 2 dni a mialam zaczac kolejne opakowanie tabletek i mowie sobei no co zrobie test dla pewnosci zeby wykluczyc i zaczynam opakowanie a tu meeeeeggga zonk 2 kreski ... placz i do Tż-ta telefon ... ale minął szok i zaczęłam się cieszyć :)

a co do ciąży na nieświadomce moja teściowa tak miala przy 2 dziecku dowiedziala sie w 5 mc ... opowiadala ze wydawalo jej sie ze ruchy dziecka czuje ale ze miala plamienia w dniach kiedy powinna miec okres to stwierdzila ze sobie wmawia... dopiero jak okna szorowala i krwotoku dostala to sie dowiedziala ze jest na poczatku 5 miesiaca

Aria tez czekalam z testem z 5 dni potem.walnelam sobie drugi i juz byla bardziej wyrazna krecha...
No widzisz najpierw szok.placz bo to wiadomo juz poukladane mialas z Krystkiem a tu kolejny bąbelek sie pcha na swiat i teraz sie cieszysz z kazdej informacji o Nim:)
A co do tesciowej to pewnie doznala kobiecina szoku:)

I u mnie z zaskoczenia ciąża.mimo, ze dlugo wyczekiwana. Bralam leki na wyciszenie jajników przed symulacją.
Okres mi sie spoznial z 1czy 2 dni ale brzuch bolał myslalam, ze przyjdzie. Z koleżanką dla towarzystwa zapalilam sobie i zemdlilo mnie, ale myslalam ze to dlatego, ze od dawna nie pale. Wieczorem wypilam z moim winko poszlam do łazienki i mysle sobie, a mam jeden test to zrobie sobie. I.jakiez bylo.moje zdziwienoe kiedy wyszly od tazu 2 grubasne kreski. Rece mi sie trzesly wylecialam z łazienki mowie mojemu i on tez szok później beta 2 razy a teraz córeczka:)

Cześć Wiktorka,

Miałaś tak że jak się dowiedziałaś o ciąży to przestałaś pić i palić?

U mnie to wyszło tak że ja już nie palę od zwszłego roku od stycznia a w sylwestra 2015/16 zdecydowałam się przestać pić.
Nawet jak wypiłam 1 piwo 330ml to mi przestało smakować po tym jak zrobiłam detoks od alkoholu.

Jedyne moje ultimatum które zostawiłam to 1 kawa zbożowa z rana i 5L woda mineralna co 2-3 dni. A z alkoholem to mój mi powiedział że 'jak ty nie pijesz to on też nie chce' i 'lepiej sie czuje jak nie pije' . Może zbyt słodko to brzmi ale rozmawiałam z nim szczerze , że mi nie przeszkadza jak pije ale jak to robi niech mnie nie całuje hehe
Ale na to mi odp. tak : 'bez ciebie to nie jest tak samo'

Teraz, mam taką ogromną nadzieje że jak polecę do rodziny to mój sie wyszaleje z kolegami zamiast czytać książki czy grać. Ale coś przeczuwam że nie polecę do Gdańska na ten tydzień :/ bo chyba będziemy musieli uzbierać na nowe mieszkanie.

Alice ja nie palilam od 2 lat tylko czasami z koleżanką, ale to bardzo rzadko bo moj przeciwnik straszny i jakby wyczul to w domu była by wojna:p a z piciem no cóż, my lubujemy sie w winie. Innych alkoholi nie spozywam, piwa nie za bardzo lubię, a lampka czy dwie winka to nie pogardzilam :) teraz wiadomo ani alko ani fajek. Do papierosów juz nigdy nie wrócę, ale lampka wina czemu nie. Ja nie mam z tym problemow, uwielbialam nasze wieczory takie romantyczne ;) teraz.juz wiem, że bedzie inaczej bo juz człowiek bedzie mial malego człowieka w domu to i świeżość umyslu musi byc

Owszem każdy może wszystko , ale o problemach z alko nic nie wspomniałam :p

Prawdzie mówiąc ja z moim robimy prawie wszystko wspólnie, ale z alkoholem nam się znudziło. Plus minus po ciężkim treningu z sztuk walki, wyliliśmy sobie po 1 lub 2 piwa bo nas naszła ochota. Ale tak codziennie zdrowo , bez żadnych fast foodów, chodzimy co drugi dzień na długie spacery. A od dawna chciałam zrobić sobie detoks wątroby i nerek od jakichkolwiek % , nawet od mojego ulubionego whisky jack daniels. Tylko po to aby mój organizm mógł się zregenerować ;)

Też mi brakuje wspólnych wyjść wieczorem, ale teraz zamiast tego chodzimy do kina na angielskie filmy np. z Marvela <3

No cóż.. życie jest piękne i każdy ma prawo się nim cieszyć ^_^

reklama
Hehe nie chodzilo mi, ze masz proem z alkoholem tylko, ze ja nie myślę o zadnych detoksach itp. Jadlam i jem duzo owocow i warzyw, zdrowo sie odżywialam, cwiczylam i nie zastanawiam się nad tym czy robic oczyszczanie organizmu czy nie. My jestesmy bardzo zajetymi ludzmi jak nie praca to pasja i nawet nie bylo czasu analizowac trybu życia. Teraz na tyłku przysiedlismy, ja jezdzic nie moge, a moj sam jakos nie chce. Malo tego u nas ciaza jest przechodzona przez 4 osoby :p znajomi tez malo jeżdżą na moto bo twierdzą, ze beze mnie to nie to samo

Do góry