reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe brzuszki <3

ja doznałabym szoku gdybym dopiero z msc temu dowiedziała się o ciąży i jeszcze bliźniaczej szok!:)
Niektóre z Nas mają nieregularne miesiączki albo różne problemy to nawet pod uwagę nie wezmą ciąży, a ja okres dostawałam miesiąc w miesiąc jedynie dwa dni w tą a w tą i jak już spóźniał mi się 4 dni byłam pewna przeczekałam i zrobiłam test:)

reklama
nou mnie tez szybko przy pierwszej ciazy okres mi sie spoznil ale ze wtedy mloda i zestresowana to czekalam z testem tydzien i od razu dwie grubasne krechy... i mam Krystka ;)
a teraz okres mi sie spoznil 2 dni a mialam zaczac kolejne opakowanie tabletek i mowie sobei no co zrobie test dla pewnosci zeby wykluczyc i zaczynam opakowanie a tu meeeeeggga zonk 2 kreski ... placz i do Tż-ta telefon ... ale minął szok i zaczęłam się cieszyć :)

a co do ciąży na nieświadomce moja teściowa tak miala przy 2 dziecku dowiedziala sie w 5 mc ... opowiadala ze wydawalo jej sie ze ruchy dziecka czuje ale ze miala plamienia w dniach kiedy powinna miec okres to stwierdzila ze sobie wmawia... dopiero jak okna szorowala i krwotoku dostala to sie dowiedziala ze jest na poczatku 5 miesiaca

Aria tez czekalam z testem z 5 dni potem.walnelam sobie drugi i juz byla bardziej wyrazna krecha...
No widzisz najpierw szok.placz bo to wiadomo juz poukladane mialas z Krystkiem a tu kolejny bąbelek sie pcha na swiat i teraz sie cieszysz z kazdej informacji o Nim:)
A co do tesciowej to pewnie doznala kobiecina szoku:)

I u mnie z zaskoczenia ciąża.mimo, ze dlugo wyczekiwana. Bralam leki na wyciszenie jajników przed symulacją.
Okres mi sie spoznial z 1czy 2 dni ale brzuch bolał myslalam, ze przyjdzie. Z koleżanką dla towarzystwa zapalilam sobie i zemdlilo mnie, ale myslalam ze to dlatego, ze od dawna nie pale. Wieczorem wypilam z moim winko poszlam do łazienki i mysle sobie, a mam jeden test to zrobie sobie. I.jakiez bylo.moje zdziwienoe kiedy wyszly od tazu 2 grubasne kreski. Rece mi sie trzesly wylecialam z łazienki mowie mojemu i on tez szok później beta 2 razy a teraz córeczka:)

Cześć Wiktorka,

Miałaś tak że jak się dowiedziałaś o ciąży to przestałaś pić i palić?

U mnie to wyszło tak że ja już nie palę od zwszłego roku od stycznia a w sylwestra 2015/16 zdecydowałam się przestać pić.
Nawet jak wypiłam 1 piwo 330ml to mi przestało smakować po tym jak zrobiłam detoks od alkoholu.

Jedyne moje ultimatum które zostawiłam to 1 kawa zbożowa z rana i 5L woda mineralna co 2-3 dni. A z alkoholem to mój mi powiedział że 'jak ty nie pijesz to on też nie chce' i 'lepiej sie czuje jak nie pije' . Może zbyt słodko to brzmi ale rozmawiałam z nim szczerze , że mi nie przeszkadza jak pije ale jak to robi niech mnie nie całuje hehe
Ale na to mi odp. tak : 'bez ciebie to nie jest tak samo'

Teraz, mam taką ogromną nadzieje że jak polecę do rodziny to mój sie wyszaleje z kolegami zamiast czytać książki czy grać. Ale coś przeczuwam że nie polecę do Gdańska na ten tydzień :/ bo chyba będziemy musieli uzbierać na nowe mieszkanie.

Alice ja nie palilam od 2 lat tylko czasami z koleżanką, ale to bardzo rzadko bo moj przeciwnik straszny i jakby wyczul to w domu była by wojna:p a z piciem no cóż, my lubujemy sie w winie. Innych alkoholi nie spozywam, piwa nie za bardzo lubię, a lampka czy dwie winka to nie pogardzilam :) teraz wiadomo ani alko ani fajek. Do papierosów juz nigdy nie wrócę, ale lampka wina czemu nie. Ja nie mam z tym problemow, uwielbialam nasze wieczory takie romantyczne ;) teraz.juz wiem, że bedzie inaczej bo juz człowiek bedzie mial malego człowieka w domu to i świeżość umyslu musi byc

Owszem każdy może wszystko , ale o problemach z alko nic nie wspomniałam :p

Prawdzie mówiąc ja z moim robimy prawie wszystko wspólnie, ale z alkoholem nam się znudziło. Plus minus po ciężkim treningu z sztuk walki, wyliliśmy sobie po 1 lub 2 piwa bo nas naszła ochota. Ale tak codziennie zdrowo , bez żadnych fast foodów, chodzimy co drugi dzień na długie spacery. A od dawna chciałam zrobić sobie detoks wątroby i nerek od jakichkolwiek % , nawet od mojego ulubionego whisky jack daniels. Tylko po to aby mój organizm mógł się zregenerować ;)

Też mi brakuje wspólnych wyjść wieczorem, ale teraz zamiast tego chodzimy do kina na angielskie filmy np. z Marvela <3

No cóż.. życie jest piękne i każdy ma prawo się nim cieszyć ^_^

reklama
Hehe nie chodzilo mi, ze masz proem z alkoholem tylko, ze ja nie myślę o zadnych detoksach itp. Jadlam i jem duzo owocow i warzyw, zdrowo sie odżywialam, cwiczylam i nie zastanawiam się nad tym czy robic oczyszczanie organizmu czy nie. My jestesmy bardzo zajetymi ludzmi jak nie praca to pasja i nawet nie bylo czasu analizowac trybu życia. Teraz na tyłku przysiedlismy, ja jezdzic nie moge, a moj sam jakos nie chce. Malo tego u nas ciaza jest przechodzona przez 4 osoby :p znajomi tez malo jeżdżą na moto bo twierdzą, ze beze mnie to nie to samo

Do góry