reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Paplanina

Idz w pierwszych dniach czerwca np, żeby były jak najświeższe. Zależy też czy masz skierowanie na badania, na których wyniki musisz czekać kilka dni. Tylko pamietaj 3 i 4 to weekend. :)

Wiecie co, a ja mam w czerwcu urodziny :) ale dopiero 23.06

reklama
dzieki cynamonko dokladnie nie wiem ile sie czeka ale chyba jeden dzien to sa podstawowe badania morfologia mocz wr cukier mam nadzieje ze nie dluzej ;) przynajmniej tak jest w mojej przychodni ale badania robie gdzie indziej :) najgorsze jest to ze nie mam co zrobic z mala i musze podpasowac termin pod czas mojego malzonka :laugh: a raczej malej nie chce brac ze soba bo ona jest uczulona na kucie bo kilka razy to przechodzila i jak widzi laboratorium to drze sie w nieboglosy ;D zreszta ja sama tez nie przepadam za iglami ;D

no i znow cichutko ;D na tym naszym forum ;) wczoraj odbylam wizyte u dentysty wszystko oki zabki poleczone i mam na razie spokoj :laugh: po pierwszej ciazy po karmieniu strasznie mi sie zeby posypaly :-[ wiec teraz musze tego pilnowac a jak tam samopoczucie u was dziewczynki jak zdrowko ;D i gdziez sie podziala nasza mihr juz dawno do nas nie zagladala :) czy ktoras czuje juz ruchy dzieciatka ? pozdrowiatka z zachmurzonego wrocka

Ja też na szczęście byłam u dentysty zaraz na wiosnę (pewnie jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży), co trzeba podleczyłam i na razie spokój, uff....

U mnie jeszcze brak ruchów, choć czasem się wsłuchuję z niecierpliwością :D ::), teraz po pierwszej ciąży jestem bardziej doświadczona i będę wiedziała że to już to są ruchy dzidzia. Bo poprzednio to miałam wątpliwości, bo takie delikatne były.

ja czuje pojedyncze delikatne szturchniecia szczegolnie gdy jade jakims pojazdem i dlugo siedze no i wieczorem jak leze w lozku ;D ostatnio ubralam zbyt obcisle spodnie tz byly obcisle jak siedzialam i male chyba lekko sie zbuntowalo bo dostalam szturchanca ;D jednak ruchy te nie sa az tak bardzo regolarne ale oczekuje ich z utesknieniem :laugh:

Czy rwie Was na boki? Chyba mi rozciagnie w srodku wnetrznosci ;) Dosyc to boli. Najgorzej jak siedze albo zmieniam pozycje, wstaje albo kicham....wtedy to mam wrazenie ze mnie rozerwie ::) W ksiazce ktora zakupilismy pisze ze bole towarzyszace rozciaganiu wiazadel pojawiaja sie w piatym mies a ja juz je mam. Natomiast jezeli chodzi o ruchy dzidzi to w sumie nie wiem na co mam czekac, bo roznie to jest odczuwane. Mozliwe ze je juz mam i nic o tym nie wiem ;) W kazdym razie czekam :)

Ewa gratulacje, ja juz tez nie moge sie doczekac ruchów. Lekarz kazal czekac do 15 czerwca ale ja mam cichą nadzieję, ze rozpoznam je wcześniej.

Dziewczyny mam pytanko. Czy Wy tez tak macie. Od dwóch dni obłędnie swędziała mnie lewa pierś, a wczoraj na taniku znalazłam mokrą plamkę. Czy to tak ma być?

reklama
Piersi to często mnie swędzą, wydzieliny jeszcze nie mam, ale powiem Ci że przy pierwszej ciąży też szybko choć dokładnie nie pamiętam kiedy też się tym zaniepokoiłam. Ale gin mnie uspokoił że tak może się zdarzyć i to raczej nic strasznego bo po prostu piersi przygotowują na pokarm, przecież już zaczynają się tam gromadzić zapasy, dlatego tak szybko się powiększają. ;)

Możesz o tym powiedzieć swojemu lekarzowi, ale uważam że wszystko jest ok jeśli to tylko śladowe ilości.

Do góry