reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pakujemy torbę do szpitala

Ja też niedrapki a dopiero w domku jak coś...

Kupiłam jedną paczkę DADA 1 i ją wezmę(mała jest)do szpitala a w domku już kupię 2 bo te 1 są od 2-5 kg a 2 są 3-6 kg (jakoś tak)a ja dzieciaczki powyżej 3 kg rodziłam to bez sensu te 1 tym bardziej że na prawdę to malutkie paczuszki są...

reklama
Moja położna ze szkoły rodzenia kazała nam wziąść pampersy w rozmiarze 3-6 kg:) Też kupie dada, są - z tego co słyszałam od koleżanek testujących różne pampersy- najlepsze, bo nie przeciekają i są wygodne:)

Ja na szczęście umiem obciąć dzidzi paznokcie, więc nie mam zamiaru męczyć jej w rękawiczkach, żeby nie mogła wsadzić sobie łapki do paszczy jak będzie miała ochotę:-) Kacuś urodził się z wagą 3420 i 54cm, i na początku bardziej pasowały mi te pampersy 2-5kg, w tych od 3-6 trochę za luźno mi było.

ja do szpitala kupiłam paczkę tych najmniejszych , choć po komenarzach mojego gin to zastanawiam się , czy nie będą za małe :-D

ja też kupiłam paczuszkę 1 pampersów do szpitala i paczuszkę do domu bo moja Adunia raczej 3 kg nie przekroczy;) a później się zobaczy;)

RiSiA nooo dobiajajce jest zalatwianie tego co miesiac, no, ale coz, ktos madry postanowail zlikwidowac ksiazeczki zdrowia

RiSiA też mi się to nie podoba bo siedziba firmy męza jest 500 km od nas a On sam pracuje 2 tyg/2tyg więc z aktualnością u nas baaardzo ciężko:/ ale rozmawiałam na dniach otwartych szpitala z osobą rozliczającą wszystkie opłaty i powiedziała że bez problemu mogę dowieź poźniej papiery jeśli w czasie porodu nie będzimy mieć aktualnych

reklama
Do góry