reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pakujemy torbę do szpitala

Moja kompletna już torba wygląda tak:

Ja:
-karta ciąży
-dowód osobisty
-RMUA
-badania ( grupa krwi, HBS,WR, posiew,pierwsze usg,HIV, HCV)

-szlafrok
-2 koszule do karmienia
- stanik do karmienia
-wkładki laktacyjne
-bepanthen
- majtki jednorazowe
- giga podpachy
-tantum rosa
-podkłady na łóżko
-octenisept
klapki do łażenia i pod prysznic
-ręczniki 2
- coś do upięcia włosów
- szczotka, pasta
- kosmetyki pod prysznic
- biały jeleń do cip-cipa
-balsam do ust
-antyperspirant
- paracetamol
-espumisan
-talerz, sztućce, kubek
- papier toaletowy
-ręcznik papierowy
-woda i woda z dziubkiem

-laktator
-telefon

-biszkopty

Kacper:
- 3 komplety ciuszków ( 3 kaftaniki, 3 pajace jakieś śpiochy)
-skarpetki, niedrapki, czapki
-4 tetrowe pieluchy
-1 flanelowa pielucha
- pampersy
-mokre chusteczki
-linomag
-cienki i grubszy kocyk
-smok

M:
Ma wozić w samochodzie torbę z zapasową koszulką, gatkami, antyperspirantem, klapkami i czymś do przegryzienia.

reklama
co do paznokci to na razie mam włożone niedrapki...

a ile bierzecie pampersów??

Ja wezmę chyba całą paczkę pampersów 43sztuki. Nie jest objętościowo duża.

Ja do mojej torby zapakuję jeszcze czopki glicerynowe i na hemoroidy bo poprzednim razem dali mi w szpitalu czopki na hemoroidy ale lekarz na obchodzie powiedzial że to są słabe i żeby lepiej kupić sobie samemu posterisan bo oni w szpitalu dysponują tylko tymi slabymi. Aha mam jeszcze kupioną herbatkę bocianek na laktację.

u mnie nie trzeba brać dla dziecka kompletnie nic oprocz chusteczek nawilżających, no i potem ubranek na wyjście. to dobrze, bo będzie więcej miejsca w torbie :) tylko kurde zapomniałam zapytać położnej czy mam brać podklady poporodowe dla siebie, bo też słyszałam, że tam nie trzeba ich brać. Najwyżej wezmę 1 paczkę, a w razie czego to mąż przywiezie. Rodzi się w koszulce szpitalnej, a potem dopiero wskakuje sie w swoją. powoli chyba zaczne pakowac torbe, choc nigdzie się nie wybieram na razie :) (mam nadzieje, że torba sie przyda dopiero za kilka tygodni)

Risia w tym szpitalu co ja rodzić chcę to na stronie szpitala piszą żeby wziąść paczkę pieluch więc wezmę:)
Ja przy Anicie nie miałam nożyczek ze sobą zakładałam jej tylko niedrapki.
Wiecie co to mój drugi poród a im bliżej tym gorszego stresa mam:-)

reklama
Ja biorę jedną paczuszkę pampersów 43 szt. Położna pytała, czy nie ma jeszcze mniejszych paczuszek, bo nawet ta 43 to za dużo, no i jeszcze jedno opakowanie chusteczek wilgotnych. Nic więcej dla dziecka nam nie potrzeba w szpitalu, tylko dopiero fotelik i ubranka na wyjście.

Do góry