reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pakujemy torbę do szpitala

Doti a nie wiesz jak to jest u nas?? bo ja jak rodzilam 2 lata temu musiałam miec tylko kartę ubezpieczenia... nic więcej...

reklama
Oczywiste jest to, że RMUA jest wazna m-c, bo podbita legitymacja ubezpieczeniowa tez ważna jest tylko m-c. Poza tym legitymacje nie zostały jeszcze zlikwidowane, tylko nie wydaje sie juz nowych, ale jesli ktos ma miejsce w legitymacji na pieczatki z zakładu pracy, to nadal może z tej legitymacji korzystać.
Kasieczek, my wysylamy pracownikom, którzy są daleko od siedziby firmy podpisane RMUA mailem (skan) i sa one respektowane przez przychodnie. Ale do porodu nawet bez dokumentu ubezpieczeniowego musza przyjąć.

Kasiaczek własnie musze się dowiedzieć jak to jest u nas:) siedziba mojej firmy jest w Katowicach, ale znowu nie wiem jak to jest jakby M miał to odebrać... może umówię się tak, ze babka mi to wystawi na 4 września jak będę u lekarki na wizycie...

:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
M na bank będzie mógł to odebrać. Ale do przodu nie mozna RMUA wystawic, bo to jest co m-c na bieżąco wysyłane do ZUSu na podstawie sporzadzanej listy płac.

Ryba, próbowaliśmy załatwić to w ten sposób ale udało się tylko uzyskać przysyłanie na miejsce pracy męża co miesiąc tych dokumentów bez upominania się co chwile żeby wystawili (maż znowu pracuję 400 km od siedziby firmy a 250 od domu - trochę to zagmatwane u nas:D ) tylko to przychodzi koło 10 każdego miesiąca a na przykład teraz 8 mąż zjeżdża do domu więc pewno znowu będziemy mieć tylko stary papier. Może jak już przyjdzie co do czego to uda się skan wyciągnąć od firmy ;)

podbiję sobie legitymację :D więc nie bedzie problemu :p umowię się z kadrową 4 września i juz:p ostatnio też miałam legitymację a nawet do niej nie zaglądali, tylko teraz te przepisy się pozmienialy

Kasiaczek a nie przysyłają Wam tego do domu?

napisałam maila do kadrowej niech doradzi co lepsze:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Można podpić legitymację i podpisać, a date wpisac juz samemu jak będzie taka potrzeba. jesli w firmie sie zgodza, ale czemu mieliby sie nie zgodzić?

ale jak podbije 4 wrzesnia to od tej daty jest ważna tak? to wtedy do 4 października jest ważna wiec do tego czasu powinnam urodzic

RiSiA no właśnie nie:( chciałam żeby przysyłali pocztą do domu lub mailem a zgodzili się tylko przysyłać z innymi dokumentami na miejsce pracy. Ale skoro w szpitalu nie mają nic przeciwko dostarczeniu w późniejszym terminie to sie tym nie martwię zbytnio ale spróbujemy jeszcze na miejscu pracy załatwić żeby odesłali nam do domu jeśli mąż nie odbierze przynajmniej za lipiec i sierpień

reklama
Do góry