reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NIEZBĘDNIK SZPITALNY - czyli co spakować do porodu

reklama
dziewczyny a jakie majtki kupiłyście ??? przelazłam apteki na osiedlu i są tylko takie z wiskozy czy coś...a ja chciałam siateczkowe, wiec kupiłam na allegro 10 sztuk hartmana. zobaczę czy będą ok. wkładki mam od dwóch koleżankę 3 paki całe belli jak zabraknie to rodzinka cos dowiezie. jakie są takie są ale nie będę kupować więcej bo chyba przesada ( kurcze juz nie pamiętam ile tego idzie)

Ostatnia edycja:
Felidae, ja tez mam hartmana, więc powinny sie sprawdzić, ogólnie są polecane. Wkładki kupiłam z baby ono, ale poza tym, że są ciut cieńsze, to nie różnią się zbytnio od belli, też są wielkości cegłówki.

Felidae - ja mam 8 par majtek też Hartmana.. Podkłady mam tej samej firmy w dwóch rozmiarach. W paczce jest chyba 14szt. One wyglądają jak takie duże podpaski i nie sa takie grube jak np. belli. Znajoma jednak takie miała przy 2 dzieci i zachwalała bardzo. Przy Antku 2 paczki belli poszły szybciutko. Później używałam zwykłych podpasek.. Teraz już sobie zrobiłam zapas podpasek na kolejne kilka miesięcy :p

Ja jeszcze biorę ze sobą duuuuużo wody mineralnej. Ale mi tu już chodzi o ten czas po porodzie. Pamiętam jak mąż zostawił mi chyba półlitrową butelkę wieczorem i uznaliśmy że wystarczy do popołudnia (bo nigdy dużo nie piłam i gdybym miała w ciągu dnia wypić 1,5l wody to bym naprawdę musiała się zmuszać) a ja już wieczorem albo wcześnie rano nie miałam nic i rodzice mi dowozili chyba ze dwie butelki 1,5l... :)

No i warto się dowidzieć w szpitalu w którym zamierzamy rodzić, co trzeba mieć. U mnie np. podkłady na łóżko są w szpitalu, tak samo wkłady poporodowe dla kobiet. Dzieciaczki zaś ubierają w ciuszki szpitalne (no chyba że ktoś chce to przebiera w swoje, ale tak naprawdę to po co? wtedy wraca się do domu już z ubrankami do prania, a tak to ma się to na początku z głowy ;)) U mnie prosili też aby mieć własne pampersy, ale chusteczki to już mieli, więc nie trzeba było przywozić. Z majtek nie korzystałam - jak za czasów naszych mam chodziłam ze ściśniętymi kolanami do wc żeby mi wkład nie wypadł ;) ale wtedy to byłam po cc więc np na korytarz to ani razu nie wychodziłam, no i z racji blizny na brzuchu miałam też obawy przed uciskaniem jej majtkami. Teraz może pomyślę o jakichś majtkach jednak...

Ostatnia edycja:
monic - ja kupuję najzwyklejsze siateczkowe majtki w aptece, pakowane sa po 2 sztuki i jedna jest na brzuch, a druga pod brzuch, czyli idealna w razie czego po cesarce, firma nazywa się Horizon

Podkłady na łózko kupiłam sobie w razie gdyby mi wody odeszły w łóżku. Nie chcę aby mi materac zamókł.

ja ma takie same majtki jak pscółki, a podkłady też kupiłam na łożko w razie czego, i do szpitala wezmę ze dwa zeby się pewniej czuć , ze nie poplamię prześcieradła

reklama
dziewczyny a jak wyglądają te podkłady na łóżko, i gdzie je kupić- w aptece? majtki poporodowe mam ale może faktycznie szkoda materaca w razie zalania bedzie problem potem

Do góry